Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cei trei B pleacă de la Poarta Albă

Ziarul de Vrancea
26 mar 2014 945 vizualizări
Fraţii Victor şi Giovani Becali şi Cristian Borcea îşi vor executa pedeapsa în regim închis, a decis, ieri, Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, urmează ca decizia comisiei să fie comunicată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care va stabili apoi în ce penitenciar vor fi mutaţi cei trei condamnaţi în dosarul "Transferurilor". "Comisia întrunită astăzi a decis ca cei trei să execute pedeapsa în regim închis, ceea ce înseamnă că vor fi mutaţi din Penitenciarul Poarta Albă. Cum am mai spus, aici se poate executa pedeapsă numai în regim deschis şi semideschis. Este posibil şi în regim închis, dar numai pentru persoanele lipsite de libertate care se află în tranzit, cu un proces pe rolul instanţei spre exemplu. Sunt aduşi aici, apar în faţa magistraţilor, iar apoi se întorc la penitenciarul de unde provin", a spus purtătorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan. El a precizat că penitenciarele aflate în apropierea judeţului Constanţa în care cei trei ar putea fi transferaţi sunt cele din Slobozia sau Tulcea, ori Rahova din Bucureşti.

LPF întră în Europa

Vicepreşedintele Robert Pongracz a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că LPF va deveni în luna octombrie a acestui an membră cu drepturi depline a Asociaţiei Ligilor Profesioniste din Europa (ALPE). "Am fost la Atena şi am discutat cu preşedintele Asociaţiei Ligilor Profesioniste din Europa. Vom fi reintegraţi în această asociaţie fără să plătim acele datorii pe care LPF le avea de mai mulţi ani către ei. Liga devine membru oficial al ALPE din luna octombrie cand are loc următoarea Adunarea Generală. Vom fi a 30-a ligă europeană din această asociaţie", a spus Pongracz. Liga Profesionistă de Fotbal s-a înscris în ALPE în urmă cu caţiva ani, dar fosta conducere nu a plătit cotizaţia anuală către asociaţia europeană. Datoria LPF către Asociaţia Ligilor Profesioniste din Europa se ridica la aproximativ 100.000 de euro. în prezent, cotizaţia anuală a membrilor ALPE este de 36.000 de euro.

"U" Cluj are terenul suspendat

Comisia de Disciplină a Federaţiei Romane de Fotbal a suspendat, ieri, pentru o etapă, terenul echipei Universitatea Cluj, după ce fanii formaţiei au intrat pe teren la finalul partidei cu CFR Cluj, contand pentru etapa a XXIV-a a Ligii I. Totodată, gruparea ardeleană a fost amendată şi cu suma de 20.000 de lei. "În aceste condiţii, partida de luni, 31 martie, ora 18.30, contra Gaz Metan Mediaş nu se va desfăşura pe Cluj Arena, urmand ca în cel mai scurt timp să anunţăm, pe site-ul oficial, locul de disputare al jocului, precum şi preţurile biletelor", se arată în comunicatul Universităţii Cluj. În partida de luni, fanii Univeristăţii Cluj au vandalizat toaletele Stadionului "Dr. Constantin Rădulescu", iar la finalul meciului au intrat pe teren pentru a se bucura pentru prima victorie după 42 de ani în Liga I în faţa rivalilor de la CFR Cluj.
Haţegan arbitrează Steaua - Dinamo
Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipele Steaua şi Dinamo, din prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei - Timişoreana, a anunţat site-ul oficial al CCA. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Aurel Oniţă şi Vasile Marinescu, de asistenţii suplimentari Dragoş Istrate şi Marcel Bîrsan, în timp ce arbitru de rezervă va fi Sebastian Gheorghe. Observatorii întalnirii vor fi Corneliu Fecioru şi Dumitru Mihalache. Partida Steaua - Dinamo, din prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei - Timişoreana, se va disputa astăzi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Licenţierea, pentru siguranţă

Preşedintele LPF Gino Iorgulescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a atenţionat cluburile să îşi rezolve problemele pentru că riscă să nu primească licenţa şi să nu poată evolua în sezonul viitor al Ligii I în cazul în care răspunsul UEFA va fi negativ. "UEFA pană la ora aceasta nu a trimis niciun răspuns la scrisoarea FRF. Noi, Liga, am atenţionat cluburile şi le-am recomandat să încerce să îşi rezolve problemele pentru că s-ar putea ca răspunsul de la UEFA să vină negativ. Iar acest proces de licenţiere fiind în curs de desfăşurare să nu se trezească în situaţia de a nu putea participa anul viitor în Liga I", a spus Iorgulescu. Oficialul este de părere că procesul de licenţiere din Liga I ar trebui menţinut. El a explicat că solicitarea de întrerupere a acestei proceduri pentru o perioadă anume aparţine majorităţii cluburilor din Liga I.

Eşec dureros

Echipa naţională under-17 a Romaniei a fost învinsă, miercuri, la Ayr, cu scorul de 0-1 (0-0), de reprezentativa similară a Bosniei-Herţegovina, în al doilea meci al Turului de Elită de calificare la turneul final al Campionatului European, ce se dispută în Scoţia. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Gojak, în minutul 55. În primul meci de la Turul de Elită, Romania a remizat, scor 0-0, cu formaţia Belgiei. Ultimul meci al "tricolorilor" va avea loc sambătă, de la ora 17.00, contra Scoţiei, dar şansele de calificare la turneul final sunt minime, deoarece merge numai echipa de pe primul loc.

Echipele din Crimeea stau pe loc

Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a declarat, ieri, la Astana, după Comitetul Executiv al forului european, că nu a primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la campionatul Rusiei. "Situaţia din Crimeea este cunoscută tuturor, dar nu are legătură cu fotbalul. Pană în acest moment nu am primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la Rusia (n.r. - cluburile din Crimeea sunt înscrise în campionatul Ucrainei). Situaţia din zonă evoluează de la o zi la alta. Nu vom lua poziţie, deoarece orice spunem ar putea fi interpretat greşit. Este prea devreme să ne exprimăm în acest caz", a spus Infantino. Oficialii UEFA vor organiza, astăzi, o conferinţă de presă la Astana. Crimeea a fost alipită, la 18 martie, Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de preşedintele Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.

Se retrage şi Kewell

Atacantul Harry Kewell, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti australieni din istorie, şi-a anunţat, ieri retragerea din activitate după 18 ani în care a jucat la nivel înalt. "A venit momentul să mă retrag. Decizia pe care am luat-o nu are legătură cu starea mea de sănătate. Mă simt bine", a spus Kewell într-o conferinţă de presă. Harry Kewell, în varstă de 35 de ani, va juca ultimul său meci la 12 mai într-o partidă pe care echipa Melbourne Heart o va disputa în campionatul australian. Kewell este cel mai tanăr internaţional australian din istorie, el debutand la prima reprezentativă în 1996 la varsta de 17 ani şi şapte luni. Kewell a marcat 17 goluri în 56 de meciuri la naţională şi a participat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 2006 şi 2010. Atacantul australian a caştigat Cupa UEFA şi Cupa Angliei cu echipa FC Liverpool.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.