Sport

Ape liniştite la Miami

Ziarul de Vrancea
25 mar 2014 400 vizualizări
Favoriţii s-au impus fără probleme în optimile turneului feminin şi în turul III la simplu masculin

Turneele "Sonny Open Tennis" de la Miami continuă, fără romani, pe terenurile de pe insula Key Biscayne, fără romani la simplu. În turneul feminin de categoria Premier Mandatory, dotat cu caştiguri în valoare de 5.427.105 dolari, favoritele au fost nemiloase în faza optimilor. Americana Serena Williams, principala favorită, n-a iertat-o pe compatrioata ei, Coco Vandeweghe, care în turul precedent trecuse de un nume sonor, Samantha Stosur. Serena a caştigat cu 6-3, 6-1 şi joacă în sferturi cu germana Angelique Kerber, care a suferit mult pană s-o învingă cu 6-4, 1-6, 6-3 pe rusoaica Ekaterina Makarova. De pe tabloul sferturilor va lipsi, însă, sora mai mare a Serenei, Venus, care în ciuda locului 29 pe care îl ocupă în ierarhia mondială, este redutabilă la turneele la care participă. Însă Dominika Cibulkova (nr.10)  a prins din nou o zi foarte bună şi a caştigat în trei seturi, 6-1, 5-7, 6-3. Jucătoarea din Slovacia se află în faţa unei noi provocări, poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 3), care, în ciuda clasării sale nu excelează prin constanţă, astfel încat orice deznodămant este posibil. Chinezoaica Li Na (6-0, 6-2 cu spaniola Carla Suarez) o va întalni pe daneza Caroline Wozniacki. Daneza a trecut cu 6-0, 6-1 de americana Varvara Lepchenko, care a realizat chiar în primul tur una dintre marile surprize ale turneului, depăşind-o pe Jelena Jankovic. Capul de afiş al sferturilor este, însă, disputa dintre Maria Şarapova (Rusia) şi Petra Kvitova (Cehia). După ce a pierdut primul set cu 3-6, Petra nu i-a lăsat  niciun game sarboaicei Ana Ivanovic, iar "Sugarpova" a arătat în creştere, deşi a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de belgiana Kirsten Flipkens cu 3-6, 6-4, 6-1.
* La masculin, marele favorit, Rafael Nadal a făcut instrucţie cu uzbekul Denis Istomin, iar tabloul optimilor arată astfel: Rafael Nadal (Spania) - Fabio Fognini (Italia), Milos Raonic (Canada) - Benjamin Becker (Germania), Stanislas Wawrinka (Elveţia)- Aleksandr Dolgopolov (Ucraina), John Isner (SUA) - Tomas Berdych (Cehia), Roger Federer (Elveţia) - Richard Gasquet (Franţa), Kei Nishikori (Japonia) - David Ferrer (Spania), Andy Murray (Marea Britanie) - Jo-Wilfried Tsonga (Franţa), Tommy Robredo (Spania) - Novak Djokovic (Serbia).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.