Sport

Gimnastele petroliste

Ziarul de Vrancea
25 mar 2014 426 vizualizări
FRG a semnat un parteneriat cu compania OMV Petrom, care anunţă că Romania îşi va depune candidatura pentru organizarea Campionatelor Europene din 2017

Federaţia Romană de Gimnastică îşi va depune în luna octombrie candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2017, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, Dan Pazara, directorul de comunicare al compania OMV Petrom. Competiţia este programată să se desfăşoare în noua Sală Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti. Pe de altă parte, compania OMV Petrom a anunţat, semnarea un parteneriat public privat cu Federaţia Romană de Gimnastică în valoare de 2,5 milioane de euro, banii urmand să fie folosiţi de lotul de gimnastică dar şi pentru demararea unui program de selecţie a sportivilor. OMV Petrom a mai semnat un parteneriat şi cu Federaţia de Schi şi Biatlon în valoare de 2,5 milioane de euro pentru următorii patru ani. Banii sunt destinaţi lotului de sărituri cu schiurile.
Consilierul de imagine al CSA Steaua, Sandra Izbaşa, a declarat că gimnastica romanească avea nevoie de această sponsorizare pentru a atrage cat mai mulţi sportivi. "Aveam nevoie de acest impuls pentru a merge mai departe şi dezvolta gimnastica romanească. Suntem într-un moment mai puţin bun. Sper să găsesc cat mai repede fetiţe care să vină la gimnastică, fiindcă este spre binele lor. îmi doresc să găsesc cat mai multe fetiţe talentate, dar dacă nu voi găsi, voi face rost. Vom căuta fetiţe de 6-8 ani. Important este să le găsim, să le creştem şi să mergem mai departe", a spus Izbaşa. Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, speră ca şi alte companii să îşi asocieze imaginea cu Federaţia Romană de Gimnastică. "Parteneriatul între Fundaţia Casa Campionilor, MTS, FR Gimnastică, Primăria Capitalei şi Petrom nu vine decat să dovedească faptul că gimnastica poate să existe în continuare la nivel de excelenţă. Vreau să cred că acest parteneriat va fi un exemplu de a investi, de a semăna ceva, pentru a avea ce culege la competiţiile viitoare", a completat Bellu.
Ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, susţine că sportul romanesc poate performa mai uşor cu ajutorul companiilor private. "Sportul are nevoie de susţinere şi de aceea încurajez parteneriatele de tip public privat, pentru că avem nevoie de companii puternice care să vină alături de noi şi să ne susţină în drumul spre performanţă, pentru că performanţa nu poate să se facă singură. Este nevoie de o echipă, este nevoie de ştiinţă, este nevoie de bani pentru a ajuta oamenii care sunt implicaţi în fenomenul sportiv", a explicat Szabo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.