Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Meciurile de acasă ale tricolorilor

Ziarul de Vrancea
25 mar 2014 424 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei va disputa partidele din preliminariile Campionatului European din 2016 pe Arena Naţională din Bucureşti, Cluj Arena şi pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, a anunţat, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal

Prima partidă din campania de calificare la Campionatul European, cu Ungaria, se va disputa la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională. Locurile de disputare ale celorlalte partide din preliminariile CE 2016 vor fi anunţate de către FRF cu 120 de zile înaintea fiecăruia conform regulamentului. Partidele celelalte ale Romaniei de pe teren propriu sunt cu Irlanda de Nord (vineri, 14 noiembrie 2014, ora 21:45), Insulele Feroe (duminică 29 martie 2015, ora 19:00), Grecia (luni 7 septembrie 2015, 21:45) şi Finlanda (joi, 8 noiembrie 2015, 21:45).

Chiricheş revine la muncă

Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, indisponibil de aproape două luni din cauza unor probleme la spate, a revenit, ieri, la antrenamentele grupării londoneze. "Vlad a fost indisponibil pentru o perioadă şi trebuie să avem răbdare cu el. Suntem încantaţi că a revenit la antrenamente în această săptămană şi vom încerca să-l introducem pe teren la meciul de vineri al echipei de rezerve cu Arsenal. E bine pregătit şi nu a mai simţit nicio durere la spate, astfel că suntem mulţumiţi", a declarat antrenorul Tim Sherwood. La antrenamentul de ieri a revenit şi fundaşul Michael Dawson, care a fost indisponibil pentru 17 zile din cauza unei întinderi. Vlad Chiricheş a jucat ultimul meci pentru Tottenham la 29 ianuarie, el ratand în această perioadă 12 partide.

Răchită a semnat contractul cu FRF

Fostul internaţional Valeriu Răchită a semnat cu FRF un contract pană în 2016 ca antrenor secund al naţionalei, cu opţiune de prelungire în cazul unei calificări la Campionatul European din Franţa. Răchită l-a înlocuit ca antrenor secund al naţionalei pe Florin Marin, care a acceptat postul de antrenor principal la Astra Giurgiu. "Victor Piţurcă m-a sunat şi e normal că m-am bucurat. A urmat întalnirea de la sediul FRF în care am pus toate lucrurile la punct, abia aştept să mă apuc de treabă. Mi-e dor să muncesc iar în fotbal. Oricum, urmăream toate meciurile, mai vorbeam cu selecţionerul. Relaţia  mea cu Piţurcă este foarte bună. Altfel, nici nu m-ar fi sunat, îl cunosc bine. Nu lucrează decat cu oameni în care are maximă încredere. Aproape zilnic vorbeam la telefon. Mă întreba anumite lucruri", a declarat Răchită.

Sancţiuni pentru suporterii clujeni

Mai mulţi suporteri au fost sancţionaţi de jandarmii clujeni în urma meciului de fotbal dintre FC CFR 1907 Cluj şi FC Universitatea Cluj, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.800 de lei, iar şapte dintre ei au interdicţie de a participa la meciuri de fotbal timp de un an. Astfel, un suporter a fost amendat cu 200 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, pentru provocare de scandal în faţa porţii de acces pe stadion, primind şi interdicţia de a participa la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an. Alţi şase suporteri au primit amenzi de cate 500 de lei pentru pătrunderea pe suprafaţa de joc, fiind dispusă şi măsura de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an.  Un alt suporter a fost amendat cu 200 de lei pentru scandare de injurii şi expresii jignitoare, un altul a primit o amendă de 400 de lei pentru gesturi obscene făcute în public. De asemenea, un alt suporter a fost sancţionat cu avertisment pentru împiedicarea forţelor de ordine în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar un altul a primit tot avertisment, pentru încercarea de a pătrunde pe stadion în stare avansată de ebrietate.

Falub a preluat ASA

Tehnicianul Adrian Falub a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei ASA Targu Mureş, înlocuindu-l pe Ioan Ovidiu Sabău, informează site-ul oficial al grupării din Liga a II-a. Falub, care revine astfel la Targu Mureş după ce a reuşit promovarea în Liga I în sezonul 2009-2010, a condus în această dimineaţă primul său antrenament. Adrian Falub va fi ajutat de secundul Claudiu Şomfălean şi de preparatorul fizic Darius Miclea. Falub a mai antrenat în cariera sa formaţiile Universitatea Cluj, Sportul Studenţesc, Unirea Alba Iulia, Politehnica Iaşi şi UTA. Consiliul Director al clubului ASA Targu Mureş şi antrenorul Ioan Ovidiu Sabău au decis, sambătă seară, rezilierea de comun acord a contractului.

Se întamplă şi în Croaţia

Un fost vicepreşedinte al Federaţiei Croate de Fotbal (HNS), Zeljko Siric, a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare deoarece a primit mită pentru a asigura un "arbitraj corect" la un meci din prima ligă. Siric a primit 30.000 de euro în decembrie 2011 de la un responsabil de la Hajduk Split, căruia i-a promis că va alege arbitrii dintr-o listă furnizată de club. "El a abuzat de poziţia sa în sport", a declarat judecătorul Gordana Mihela Grahovac de la tribunalul regional din Zagreb. Tribunalul i-a interzis să ocupe timp de opt ani orice funcţie în fotbal. Un conducător de club din Karlovac, Neven Sprajcer, a fost condamnat la zece luni de închisoare cu executare şi la patru ani cu suspendare pentru un acord similar cu Zeljko Siric în favoarea echipei sale, în schimbul a 15.000 de euro.

Beckham face stadion la Miami

Fostul internaţional englez David Beckham a dezvăluit proiectul contruirii unui stadion de 35.000 de locuri în oraşul Miami, care va deservi viitoarea sa echipă din liga nord-americană de fotbal (MLS) din 2017. Stadionul care va costa 200 de milioane de dolari va avea o structură ce  aminteşte de valuri. Arena va fi construită la marginea golfului Biscaine, în apropierea sălii în care evoluează echipa de baschet Miami Heat.  Proiectul mai cuprinde, pe langă stadion, un hotel, o galerie comercială şi parcare. Dacă municipalitatea din Miami va susţine acest proiect, el ar putea fi gata în 2018. Pană la finalizarea proiectului, echipa din Miami va evolua din 2017 pe stadionul echipei de baseball sau pe cel al formaţiei de fotbal american. Pentru creearea francizei MLS la Miami, David Beckham s-a asociat cu doi oameni de afaceri, britanicul Simon Fuller, fondatorul formaţiei Spice Girls, şi cu bolivianul Marcelo Claure, fondatorul companiei de telefonie mobilă Brightstar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.