Sport

Se joacă la BNR

Ziarul de Vrancea
24 mar 2014 420 vizualizări
Organizatorii turneului BNR Năstase-Ţiriac Trophy au pus la dispoziţie terenul central pentru întalnirea de Fed Cup dintre Romania şi Serbia

Partida Romania - Serbia, contand pentru play-off-ul Grupei Mondiale II, ce va avea loc în 19 şi 20 aprilie, va avea loc pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR, se arată într-un comunicat. În acelaşi timp, dar pe terenurile secundare, se vor desfăşura meciurile de pe tabloul de calificări al turneului ATP 250, BRD Năstase Ţiriac Trophy. "Suntem fericiţi că putem ajuta la dezvoltarea tenisului în Romania şi că ne vom bucura, pentru două zile, de tenis de calitate. Vom avea ocazia să urmărim meciuri susţinute de cea mai bună echipă de jucătoare pe care Romania a avut-o vreodată şi jucători de top ATP", a declarat Ion Ţiriac, proprietarul turneului.
Preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac, speră ca arena centrală să fie plină în cele două zile de meciuri. "Avand în vedere anvergura întalnirii Romania-Serbia din cadrul Fed Cup, credem că locul ales, Arenele BNR, este la înălţimea dorinţelor jucătoarelor noastre, cat şi a aşteptărilor iubitorilor tenisului care pot veni în număr cat mai mare să le vadă şi să le încurajeze. Mulţumim organizatorilor turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy pentru sprijinul acordat organizării acestui mare eveniment sportiv, internaţional, la nivel de echipe", a completat Cosac. Întalnirea dintre Romania şi Serbia se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele patru meciuri vor fi de simplu, iar al cincilea de dublu.
*Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie nr. 5, s-a calificat cu uşurinţă în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Miami, dotat cu premii în valoare de 4.7720.380 dolari, învingandu-l duminică, în două seturi, 6-3, 6-3, pe olandezul Thiemo de Bakker. Federer a caştigat de două ori turneul de la Miami, în 2005 şi 2006, şi speră să se impună şi anul acesta în primul său Masters 1000 după august 2012. Alte rezultate: Richard Gasquet (Franţa) - Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-3, 6-4; Kei Nishikori (Japonia) - Grigor Dimitrov (Bulgaria) 7-5, 7-5; David Ferrer (Spania) - Andreas Seppi (Italia) 6-3, 6-2; Milos Raonic (Canada) - Guillermo Garcia (Spania) 6-1, 6-2.
În turneul feminin din categoria Premier Mandatory, Dominika Cibulkova, finalistă la Australian Open, a dispus cu 7-6, 6-4 de franţuzoaica Alizé Cornet, iar Venus Williams, cea pe care o aşteptam în faţa Simonei Halep, a ajuns şi ea în optimi, după 6-4, 5-7, 6-4 cu australianca Casey Dellacqua. Alte rezultate: Agnieszka Radwanska (Polonia) - Elena Vesnina (Rusia) 7-5, 6-3; Varvara Lepchenko (SUA) - Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-4, 6-7, 7-6; Caroline Wozniacki (Danemarca) - Sloane Stephens (SUA) 6-1, 6-0. În turneele din Florida mai suntem reprezentaţi la dublu de perechea Sorana Cîrstea / Anastasia Pavliucenkova (Rusia), care va întalni cuplul Martina Hingis / Sabine Lisicki (Elveţia / Germania) în optimile de finală.
* Tenismenii romani Marius Copil şi Adrian Ungur vor participa în cursul acestei săptămani la turnee challenger care au loc în America Latină.
Copil (23 ani, 159 ATP) va juca la Guadalajara (Mexic), turneu de 100.000 de dolari, urmand să întalnească în primul tur un adversar venit din calificări.
Adrian Ungur (29 ani, 123 ATP) va evolua la Baranquilla (Columbia), într-un turneu de 40.000 de dolari. Ungur, al şaselea favorit al competiţiei, va juca în manşa inaugurală cu chilianul Paul Capdeville (30 ani, 195 ATP).
Romanul Costin Pavăl l-a învins cu 6-0, 6-0 pe columbianul Jhan Fontalvo Silva, în primul tur al calificărilor, dar apoi a fost eliminat de brazilianul José Pereira, cu 3-6, 3-6.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.