Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: "Generalul" nu demisionează

Ziarul de Vrancea
24 mar 2014 551 vizualizări
Directorul tehnic al Federaţiei Romane de Fotbal, Anghel Iordănescu, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că nu intenţionează să demisioneze, catalogand zvonurile apărute pe marginea acestui subiect drept invenţii.

 "Nu e nimic adevărat, sunt invenţii de la un capăt la celălalt. Nu am avut şi nu am intenţia să demisionez din funcţia de director tehnic al federaţiei. În plus, nu cred că în relaţia dintre mine şi Mircea Sandu s-ar putea pune problema ca unul să trădeze, pentru că nu există un asemenea plan", a declarat Iordănescu. În presa de ierii s-au vehiculat informaţii potrivit cărora directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, intenţionează să demisioneze sau ar urma să fie demis din cauza unor divergenţe cu noul preşedinte al federaţiei, Răzvan Burleanu, şi cu selecţionerul Victor Piţurcă.

Răchită, aghiotantul lui Piţurcă

Tehnicianul Valeriu Răchită a ajuns la o înţelegere cu conducerea Federaţiei Romane de Fotbal şi va ocupa funcţia de antrenor secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională a Romaniei, informează site-ul oficial al FRF. În varstă de 43 de ani, Valeriu Răchită a obţinut două promovări cu formaţia Astra Ploieşti din Liga a III-a pană în Liga I şi una cu Petrolul Ploieşti în Liga I. Tehnicianul deţine Licenta Pro din anul 2007. Florin Marin, care ocupa funcţia de antrenor secund al primei reprezentative din 2011, a preluat, sambătă, conducerea tehnică a formaţiei Astra Giurgiu după demisia lui Daniel Isăilă
Bourceanu n-a suferit ruptură
Internaţionalul roman Alexandru Bourceanu, accidentat, a efectuat un examen RMN care a indicat faptul că nu a suferit o ruptură, astfel încat mijlocaşul echipei Trabzonspor va putea reveni la antrenamente începand de miercuri. Accidentat la gambă la ultimul antrenament dinaintea partidei Trabzonspor - Kasimpasa, Alexandru Bourceanu a efectuat un test medical în urma căruia staful medical al echipei sale de club a decis că internaţionalul roman poate efectua antrenamente. Echipa Trabzonspor a terminat la egalitate, vineri, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Kasimapasa, în etapa a XXVI-a a campionatului turc.


Wilkinson se retrage

Jucătorul englez de rugby Jonny Wilkinson (34 de ani), campion mondial în 2003 cu reprezentativa Angliei, se va retrage din activitate la finalul sezonului, informează Daily Mail, care citează The Times. Component al echipei Toulon (Top 14, Franţa) din 2009, Wilkinson a mai jucat doar la Newcastle Falcons în perioada 1997-2009.  Wilkinson ar putea continua ca antrenor de transformări, avand în vedere că din sezonul viitor la Toulon va veni transformerul galez Leigh Halfpenny. Considerat ca unul dintre cei mai mari mijlocaşi la deschidere din toate timpurile, el este al doilea realizator din istorie cu 1.246 puncte în 97 de meciuri internaţionale cu echipa Angliei şi a Leilor Britanici. În tricoul englez, el a caştigat Cupa Mondială din 2003, înscriind punctul victoriei cu Australia în prelungiri, printr-un dropgol. Wilkinson, care a debutat în naţională la 18 ani şi 314 zile contra Irlandei, este cel mai bun realizator din istorie Cupei Mondiale de rugby cu 277 puncte la patru ediţii. "Wilko" a fost ales jucătorul anului 2003 de către colegii săi şi de către IRB. El se retrăsese din echipa naţională în 2011.

Debut fără gol în Elite Round

Echipa sub 17 ani a Romaniei a remizat, ieri, scor 0-0, cu reprezentativa Belgiei, în primul meci al Turului de Elită de calificare la turneul final al Campionatului European, ce se dispută în Scoţia. Antrenorul Constantin Galcă a folosit următorii jucători: Tordai - Lovin, Manea, Nedelcu (Hasnas), Panait - Deaconu, Pham, Vîlceanu - Petre (Grecu), Ivan, Stoica (Mustaţă). Următoarele meciuri vor avea loc, miercuri, de la ora 14.00, contra Bosniei-Herţegovina, şi sambătă de la ora 17.00, contra Scoţiei. La turneul final al Campionatului European se va califica doar echipa de pe primul loc.

Sancţiune pentru un banner idiot

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis ca echipa Bayern München să fie sancţionată cu disputarea meciului de pe teren propriu din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu Manchester United, cu un sector de tribună închis. Comisia UEFA a hotărat această sancţiune din cauza "comportamentului discriminatoriu al suporterilor echipei Bayern şi afişării unui banner explicit" la partida din 11 martie cu Arsenal Londra, scor 1-1, din optimile de finală ale LC. De asemenea, clubul german a fost amendat cu 10.000 de euro pentru bannerul respectiv. Potrivit agenţiei France Presse, la meciul din 11 martie în tribună a fost afişat un banner cu mesajul "Gay Gunners" şi o caricatură a fotbalistului Mesut Özil cu fundul gol, cu un tun în spate.

Del Potro se operează la cot

Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro a anunţat, duminică, că se va opera la cotul stang, după ce a fost nevoit să renunţe la participarea la turneele de la Indian Wells şi Miami. "După o perioadă de tratament medical şi noi teste, am decis împreună cu doctorul Richard Berger să mă operez la cotul stang. Nu a fost o decizie uşor de luat. Nu sunt într-un moment bun al carierei mele şi ştiu că nu va fi uşor să revin la un nivel bun în circuitul ATP", a scris Del Potro pe pagina sa de Facebook. Intervenţia chirurgicală ar urma să aibă loc astăzi. Juan Martin Del Potro, în varstă de 25 de ani, nu a mai participat la vreun turneu din circuitul ATP de la sfarşitul lunii februarie, cand a abandonat în primul meci la Dubai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.