Sport

Happy-end în Teatrul Viselor

Ziarul de Vrancea
20 mar 2014 583 vizualizări
Manchester United şi Borussia Dortmund s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester United - Olympiakos Pireu 3-0. Van Persie ('23 - penalty, '45, '52). Old Trafford", stadionul pe care evoluează Manchester United, este numit "Teatrul Viselor", denumire potrivită în seara de joi, întrucat echipa antrenată acum de David Moyes trebuia să-şi salveze blazonul încărcat de glorie în era Ferguson, cu o calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după o înfrangere cu 0-2, în tur în faţa formaţiei Olympiakos Pireu. Umilită în campionat, United avea această ultimă şansă de a salva sezonul. Fără a se descoperi în apărare, Manchester a dominat începutul de partidă şi au deschis scorul, după ce fundaşul Cholebas l-a busculat în careu pe van Persie, iar olandezul a tras tare din punctul cu var şi portarul Roberto a fost învins, chiar dacă a atins balonul. Cu nouă minute în urmă, "Teatrul Viselor" era să fie scena unui coşmar, cand Hernan Perez a tras din centrul careului în înaltul cerului, complet nemarcat. Portarul gazdelor, David de Gea, a intervenit salvator în două randuri la şuturile lui Fuster şi Dominguez în min. 40, iar înainte de pauză, un contraatac fulger pe traseul Giggs-Rooney s-a soldat cu golul lui van Persie. Grecii n-au reacţionat decat după ce van Persie a făcut 3-0, transformand magistral o lovitură liberă de la 20 de metri. Elenii s-au apropiat periculos de poarta lui de Gea, lovitura liberă a lui Dominguez a fost deviată norocos, Ndinga a fost blocat în ultimă instanţă de Ferdinand, iar Fuster a tras cu sete de la 12 metri în portar. În acest timp englezii au dat senzaţia că au terminat benzina şi au încercat să calmeze elanul grecilor. Finalul i-a găsit pe greci în careul gazdelor, dar lipsa unui atacant de talia lui Mitroglou şi-a spus cuvantul la formaţia pregătită de Michel Gonzalez.
Borussia Dortmund - Zenit Sankt Petersburg 1-2. Kehl ('39) / Hulk ('16), Rondon ('72). Scorul de 4-2 pentru germani din tur a rezolvat problema calificării. Totuşi, ruşii nu s-au predat deşi aveau pe bancă un antrenor interimar şi au părăsit Liga Campionilor cu fruntea sus. Remarcabil golul brazilianului Hulk de la 25 de metri!
În afară de Borussia şi Manchester United, s-au mai calificat în sferturile de final, Bayern München, Chelsea, Paris Saint Germain, plus echipele spaniole FC Barcelona, Atletico Madrid şi Real Madrid. Tragerea la sorţi pentru sferturi are loc astăzi, de la ora 11:00, la sediul UEFA de la Nyon. m


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.