Sport

Fotbal street pentru rromi la Mărăşeşti

Dan Chiriac
19 mar 2014 1006 vizualizări
între 4 şi 6 aprilie va avea loc un turneu de fotbal pentru rromi la Mărăşeşti u premiile sunt oferite de AJF Vrancea şi FRF Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea va organiza mai multe manifestări pentru comunitatea rromilor din Mărăşeşti. Copiii vor avea ocazia să joace fotbal pe terenuri instalate în centrul oraşului.

„Fotbal pe strada romilor” este un proiect iniţiat de Asociaţia Judeteana de Fotbal Vrancea în parteneriat cu Federatia Romană de Fotbal şi Consiliul Local al Oraşului Mărăşeşti. Acţiunea are drept scop incluziunea socială a romilor şi combaterea discriminării în rândul populaţiei de etnie romă, fiind ştiut faptul că fotbalul poate fi şi instrument de dialog cultural. "În centrul proiectului se află campaniile care vizează creşterea nivelului de educaţie şi a şanselor de practicare a fotbalului în rândul comunităţii rome, precum şi eliminarea discriminării acestora. Federaţia Română de Fotbal a fost activă în lupta împotriva rasismului. În ultimii ani, s-au făcut multe lucruri pentru a combate actele de rasism din cadrul meciurilor de fotbal. Iar acum, cluburile sportive sunt în măsură să ducă mesajul dincolo de porţile stadionului şi să îi dea pe jucătorii de fotbal de diferite etnii drept exemplu de campioni şi modele în lupta împotriva rasismului din cadrul comunităţii", detaliază din proiect Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. Pe 4 aprilie, terenul va fi montat în Mărăşeşti, unde vor avea loc meciuri amicale şi demonstrative. În funcţie de echipele înscrise se vor forma 2 grupe de 4-5 echipe la fiecare categorie, maxim total 20 echipe. Acestea vor juca în sistem campionat urmand ca mai departe, în semifinale, să meargă primele două  clasate din fiecare grupă. Pe 5 aprilie vor avea meciuri de calificare la faza finală. Fiecare jucător va primi echipament de joc, iar toate echipele vor primi cate o minge. Se vor mai acorda premii speciale constand în 10 mingi. În zilele premergătoare fazei finale se pot organiza concursuri de tras la poartă la punct fix precum şi activităţile adiacente proiectului, competiţie de picturi, masă rotundă sau expoziţie de fotografii. Pe 6 aprilie se vor desfăşura finalele cu cele mai bune 4 echipe la fiecare categorie de varstă şi va avea loc festivitatea de premiere a jucătorilor prin programul U.E.F.A.Grassroots. Premiile vor fi acordate de AJF Vrancea şi FRF. Competiţia este destinată copiilor cu varste de sub12  şi 14ani. Are drept de participare orice echipă constituită pe şcoala, cartier sau pe loc. Se vor juca două reprize a 10 minute în echipe formate din 3 jucători de camp şi 1 portar. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.