Sport

Simona şi Sorana debutează diseară la Miami

Ziarul de Vrancea
19 mar 2014 566 vizualizări
Halep va juca în turul II cu australiana Casey Dellacqua, iar Sorana Cîrstea cu jucătoarea bulgară Ţvetana Pironkova Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au aflat adversarele din meciurile lor de debut la "Sonny Open Tennis", turneu care au început la Miami (Florida).

Calificate direct în turul II în calitate de capi de serie, Simona şi Sorana vor juca în această noapte primele lor partide. A şasea favorită a turneului, Simona Halep o va întalni din nou pe australianca Casey Dellacqua (56), pe care a învins-o în sferturi, la Indian Wells, cu 6-2, 6-2, singura partidă disputată pană în prezent între cele două. Jucătoarea de la Antipozi a învins-o cu 6-3, 6-2 pe elveţianca Stephanie Voegele. Sorana Cîrstea va juca împotriva jucătoarei bulgare Ţvetana Pironkova (47). Sorana, cap de serie nr. 25, a fost învinsă de două ori cu Pironkova: 6-2, 1-6, 1-6 în 2011 la Palermo şi, recent, la Sydney, cu 4-6, 1-6. Singurul succes al romancei datează de anul trecut, 6-3, 6-4 pe iarbă, la Birmingham.
Aseară, tarziu, în primul tur al turneului WTA, Alexandra Cadanţu a întalnit-o pe kazaha Zarina Dias (105 WTA), şi ea venită din calificări. Dias a fost eliminată (4-6, 1-6) de Simona Halep în turul II la Australian Open, însă în Florida a scos-o în primul tur al calificărilor pe una dintre revelaţiile turneului de la Indian Wells, italiana Camila Giorgi (7-6, 3-6, 6-1), cea care le eliminase la Indian Wells pe Sorana Cîrstea şi Maria Şarapova!.  Monica Niculescu a înfruntat-o pe jucătoarea cehă Barbora Zahlavova (64), cu care are 3-1 la întalnirile directe. La dublu feminin, Sorana va face pereche cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, iar Monica, împreună cu Klara Zakopalova.
Tot aseară a început şi turneul masculin, în care Victor Hănescu a jucat în turul I în compania olandezului Thiemo de Bakker (162 ATP), venit din calificări unde i-a învins pe indianul Somdev Devvarman şi pe rusul Evgheni Donskoi. Olandezul a caştigat singurul meci direct cu Hănescu în 2012, în finala turneului challenger de la Bercuit (Belgia), cu 6-4, 3-6, 7-5. Caştigătorul duelului Hănescu - De Bakker îl va întalni în turul secund pe spaniolul Fernando Verdasco (nr. 28), pe care Victor l-a învins recent, în optimi la Doha. La dublu, perechea romano-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer va avea un meci foarte dificil în primul tur, cu spaniolii Marcel Granollers/Marc Lopez, care în 2012 au caştigat Turneul Campionilor.

Alte rezultate din turul I, feminin:  Iaroslava Şvedova (Kazahstan) - Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 6-2; Caroline Garcia (Franţa) - Aleksandra Wozniak (Canada) 6-3, 7-5; Kurumi Nara (Japonia) - Annika Beck (Germania) 7-6, 6-4;
Elina Svitolina (Ucraina) - Bethanie Sands (SUA) 6-3, 3-6, 6-3; Romina Oprandi (Elveţia) - Bojana Jovanovski (Serbia) 6-2, 6-4 (!); Varvara Lepchenko (SUA) - Yanina Wickmayer (Belgia) 7-5, 6-1; Monica Puig (Porto  Rico) - Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-1, 7-6;  Chanelle Scheepers (Africa de Sud) - Silvia Soler (Spania) 6-3, 6-0; Anna Schmiedlova (Slovacia) - Indy de Vroome (Olanda) 7-5, 5-7, 6-2; Alisa Kleibanova (Rusia) - Iveta Benesova-Melzer (Cehia) 7-6, 6-1; Vania King (SUA) - Estrella Cabeza (Spania) 6-0, 6-0.


CAS
Locul IV în drumul spre Singapore
În clasamentul "WTA Race", care ia în consideraţie numai rezultatele obţinute în anul 2014, jucătoarea romană Simona Halep se află pe locul IV, cu 1.723 puncte, după Li Na - 2.775 puncte, Dominika Cibulkova - 1.897 puncte şi Agnieszka Radwanska - 1.782 puncte.La un moment dat, Simona se afla chiar pe locul III, dar a fost depăşită de Radwanska. În acest an, topul se numeşte "Road To Singapore" (după locul de desfăşurare al Turneului Campioanelor) şi este criteriul de calificare pentru acest turneu. Este adevărat că, spre sfarşitul anului, clasamentul "Race" se va apropia de topul WTA, acestea fiiind identice la sfarşitul sezonului. La dublu, perechea Monica Niculescu (Romania)/Klara Zakopalova (Cehia) ocupă în acest moment, locul VIII.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.