Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: N-avem Turul Romaniei!

Ziarul de Vrancea
19 mar 2014 467 vizualizări
Preşedintele demis al Federaţiei Romane de Cilcism, Eduard Novak, a anunţat,ieri, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an a Turului Romaniei nu se va desfăşura, deoarece forul nu are finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Bugetul pentru Turul ciclist al Romaniei este de 150-200.000 de euro. Pot să spun sigur că nu va avea loc în acest an. Orice sponsorizare din acest an o vom îndrepta către loturile naționale, pentru a aduna punctele necesare calificării la Jocurile Olimpice. Noi, din 2006, nu existăm la Ministerul Finanţelor. Tot timpul au fost şapte-opt angajaţi, dar nu s-au plătit taxe. Datoriile sunt de 220-250.000 de euro şi nu putem reînnoi contractul de finamţare cu MTS, pentru că nu avem certificat fiscal", a declarat Novak. Ultimul an în care nu a fost organizat Turul Ciclist al Romaniei a fost 1996.

Cedare de palmares

Palmaresul istoric al Politehnicii Timişoara a fost cedat gratuit către gruparea din Liga I, ACS Poli Timişoara, aceasta devenind astfel continuatoarea clubului înfiinţat în 1920, a anunţat, ieri, primarul Nicolae Robu. Conform site-ului oficial al ACS Poli Timişoara, Nicolae Robu a declarat că jucătorii şi angajaţii au o motivaţie şi mai mare în lupta pentru evitarea retrogradării, după ce palmaresul deţinut de ASFC Politehnica Timişoara a fost cedat echipei bănăţene din Liga I. Palmaresul, culorile şi numele echipei Politehnica Timişoara au făcut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani între clubul condus de Marian Iancu, FC Timişoara, şi o grupare patronată de omul de afaceri italian Claudio Zambon. în 5 aprilie 2012, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus în aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timişoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, îşi recapăta dreptul de folosinţă a numelui Politehnica, a culorilor şi palmaresului. După ce s-a retras de la Timişoara, fostul patron Marian Iancu a cedat gratuit la 7 decembrie 2012 dreptul de folosinţă a însemnelor şi palmaresului către ASFC Politehnica Timişoara.


Xenofobia, distracţie care costă

Cluburile Steaua şi Universitatea Cluj au fost sancţionate cu penalitate sportivă de 30.000 de lei fiecare, iar FC Dinamo cu 10.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru scandările cu caracter xenofob ale suporterilor proprii la meciurile din cadrul etapei a XXIII-a a Ligii I. În afară de "U" Cluj - Dinamo şi Steaua - Gaz Metan Mediaş, un alt treilea meci în timpul căruia suporterii au scandat lozinci xenofobe la adresa minorităţii maghiare din Romania a fost Oţelul Galaţi – Ceahlăul Piatra Neamţ. Conform site-ului oficial al LPF, comisia nu a luat deocamdată nicio decizie în acest caz, dar a citat pentru şedinţa din 26 martie clubul Oţelul, observatorii partidei şi arbitrii.  De asemenea, pentru scandările jignitoare ale fanilor proprii la meciul cu Astra Giurgiu, FC Petrolul a fost sancţionat cu o penalitate sportivă de 10.000 lei.

Astra vrea bani pe Budescu

Preşedintele executiv al clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat, ieri, că atacantul Constantin Budescu ar putea ajunge chiar şi la rivala Steaua, dacă gruparea din Bulevardul Ghencea va plăti două milioane de euro. "Steaua nu este deocamdată campioană. Mai sunt 11 etape, se pot întampla multe. Dacă au bani de ce să nu ajungă Budescu la Steaua? Budescu costă două milioane de euro", a spus Dinu Gheorghe. Patronul grupării Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a anunţat, duminică seară, că atacantul Constantin Budescu s-a "autoexclus" din lot. Budescu nu a făcut parte din lotul formaţiei Astra Giurgiu pentru meciul cu Petrolul Ploieşti, după ce el i-a înjurat pe spectatori la partida precedentă, cu Pandurii Targu Jiu

Salarii blocate la Pandurii

Conducerea clubului Pandurii Targu Jiu a decis blocarea salariilor şi primelor jucătorilor şi stafului tehnic în urma rezultatelor nesatisfăcătoare din acest an, a anunţat, site-ul oficial al grupării gorjene. De asemenea, obiectivul imediat al echipei este caştigarea a cinci puncte în următoarele trei meciuri, cu Dinamo Bucureşti în deplasare, cu CFR Cluj acasă şi cu Gaz Metan Mediaş în deplasare. După disputarea a 23 de etape din Liga I, Pandurii Targu Jiu ocupă locul şase în clasament, cu 35 de puncte.

"Divorţ" Lendl - Murray

Antrenorul Ivan Lendl a decis să înceteze colaborarea cu tenismanul Andy Murray, a declarat fostul campion ceh într-un comunicat comun postat, ieri, pe site-ul jucătorului britanic. "Munca alături de Andy Murray din ultimii doi ani a fost experienţă fantastică. Este un om de mare calitate. L-am ajutat să-şi atingă obiectivul de a caştiga titluri majore şi acum a venit vremea să mă concentrez pe propriile proiecte. Voi fi mereu alături de Murray şi îi doresc succes în viitor", a spus Lendl. "Îi sunt recunoscător lui Lendl pentru munca depusă în ultimii doi ani, cea mai prestigioasă perioadă a carierei mele", a afirmat Murray în acelaşi comunicat. Împreună cu Ivan Lendl, tenismanul scoţian a caştigat două turnee de Grand Slam, US Open 2012 şi Wimbledon 2013, şi titlul olimpic la simplu, la Londra, în 2012.

A ales patria tatălui

Tanărul atacant al echipei Bayern München Julian Green, ce are naţionalitate germană şi americană, a ales să evolueze pentru naţionala SUA, ţara în care s-a născut. Avand tatăl american şi mama germană, Green a făcut parte din echipele naţionale de juniori ale Germaniei, la under 16, 17 şi 19. Totuşi, el a jucat şi în reprezentativa americană under 18. Dacă cererea sa adresată FIFA va fi aprobată, Green va putea evolua cu naţionala SUA la Cupa Mondială din Brazilia. "Evident, nu a fost o decizie uşor de luat. Mi-am acordat timp pentru a discuta cu familia mea. Sunt născut în Florida şi tatăl meu locuieşte încă aici, astfel că am rădăcini adanci în SUA şi aş fi foarte mandru să reprezint această ţară", a spus jucătorul, într-un comunicat. German de origine, fotbalist şi antrenor al naţional  dar locuind acum în California, selecţionerul SUA, Jurgen Klinsmann, a primit cu bucurie decizia lui Green.

Clemenţă pentru Sun Yang

Autorităţile sportive chineze i-au ridicat suspendarea din competiţii dublului campion olimpic de nataţie Sun Yang, care a fost prins la începutul lunii noiembrie conducand fără permis, a anunţat  agenţia China Nouă. Această decizie ar trebui să-i permită lui Sun revenirea rapidă în sanul lotului naţional. Sportivul a reuşit în numai trei ani, între 2011 şi 2013, să-şi înscrie numele printre cei mai mari înotători din istorie. Sun şi-a caştigat gloria odată cu medaliile de aur obţinute în probele de 400 şi 1.500 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. în varstă de 21 de ani, el a mai cucerit trei titluri, la Campionatele Mondiale de la Barcelona, de anul trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.