Sport

Arbitri ţinuţi în secret

Ziarul de Vrancea
18 mar 2014 411 vizualizări
La Cupa Mondială din Brazilia, brigăzile vor fi anunţate cu două zile înaintea meciurilor, pentru a se preveni tentativele de mituire FIFA a crescut gradul de risc în ceea ce priveşte tentativele de mituire a arbitrilor care vor oficia la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a anunţat cu cinci luni înaintea debutului competiţiei lista acestora, a declarat fostul director de securitate al forului mondial Chris Eaton.

Potrivit lui Eaton, dezvăluirea numelor arbitrilor care vor oficia în Brazilia le va oferi suficient timp organizaţiilor care se ocupă de trucarea meciurilor să-i abordeze pe aceştia. "Bineînţeles că este un risc. De fapt, fiecare arbitru ar trebui să fie examinat individual pentru riscul de corupţie şi informat înainte de selecţie. FIFA alege arbitrii pentru pregătire, însă publicarea identităţii lor nu este necesară. FIFA ar trebui să păstreze confidenţialitatea arbitrilor, iar aceştia să fie obligaţi să nu vorbească înaintea Cupei Mondiale", a spus Eaton, pentru Bloomberg. Eaton a precizat că pentru reducerea riscului, arbitrii ar trebui anunţaţi cu doar 30 de minute înainte de startul partidei. În Brazilia, brigăzile vor fi anunţate cu două zile înaintea meciurilor.
Actualul director de securitate al FIFA, Ralf Mutschke, a afirmat că numirea arbitrilor pentru Cupa Mondială ar putea creşte presiunea puţin, însă este de părere că forul mondial îi va putea face faţă. "Dacă eşti un infractor foarte competent, vei afla care arbitri vor fi la Cupa Mondială. Toţi au o istorie internaţională, toţi sunt foarte cunoscuţi şi se presupune că sunt cei mai buni arbitri", a adăugat Mutschke. FIFA a numit 25 de brigăzi de arbitri care vor oficia la partidele din cadrul Cupei Mondiale. Toţi au semnat formulare de integritate şi au participat la seminarii privind riscurile privind meciurile trucate. În ultimii ani mai au izbucnit mai multe scandaluri privind meciurile aranjate. O reţea din Singapore este acuzată ca fiind responsabilă de aranjarea sau tentativa de aranjare a 680 de meciuri locale, naţionale şi internaţionale în perioada 2008-2011. Turneul final al Cupei Mondiale va avea loc în perioada 12 iunie - 13 iulie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.