Sport

O grupă mai accesibilă

Ziarul de Vrancea
17 mar 2014 416 vizualizări
Alin Petrache, preşedintele FRF, se arată mulţumit de adversarele Romaniei la Cupa Mondială din Anglia

Preşedintele Federaţiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că grupa în care va evolua Romania la Cupa Mondială, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada, este una mai accesibilă. "Cred că e o grupă mai accesibilă, pentru că sunt totuşi echipe pe care le cunoaştem, de tip european. Franţa nu porneşte motoarele foarte tare la începutul Cupei Mondiale. Să nu uităm totuşi că va fi primul meci cu ei. Primul meci al nostru va fi unul bun, puternic. Irlanda este caştigătoarea Turneului celor Şase Naţiuni, dar va trebui să facă şi ea schimbul de generaţie începand cu meciurile test din iunie-noiembrie. Eu am speranţe.  În grupa cealaltă, în afara meciului cu Namibia, care era un meci mai uşor sau mai liniştit, meciul cu Tonga nu era unul uşor ", a spus Petrache.
Însă preşedintele FRR s-a arătat dezamăgit de jocul "stejarilor" din partida cu Georgia, contand pentru ultima etapă a Cupei Europene a Naţiunilor, care a stabilit locul Romaniei la turneul final al CM din Anglia, precizand că jucătorii nu l-au impresionat cu nimic. "Sunt dezamăgit, pentru că evoluţia georgienilor nu m-a impresionat şi consider în continuare că suntem mult peste valoarea lor. Totul se întamplă din cauza faptului că nu calculăm tot ceea ce trebuie. Cred că am fost prea excitaţi acum la meciul ăsta, ne-am întins prea mult, iar greşelile pe care le-am făcut au fost pentru că am vrut să facem prea multe şi am căzut în partea cealaltă. Pe mine nu m-au impresionat nici tehnic, nici tactic. Au ştiut să aştepte, ne-au lăsat pe noi să facem greşeli", a explicat Petrache. Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Tbilisi, cu scorul de 9-22 (9-16), de naţionala Georgiei, în ultima etapă a ediţiei 2014 a Cupei Europene a Naţiunilor, şi a încheiat competiţia pe locul doi. În urma înfrangerii de la Tbilisi, Romania va juca în Grupa D alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada. Meciurile Romaniei din Grupa D ar avea loc pe Stadionul Olimpic din Londra cu Franţa (23 septembrie), pe Wembley cu Irlanda (27 septembrie), la Leicester contra Canadei (6 octombrie) şi la Exeter cu Italia (11 octombrie). Georgia, caştigătoarea Cupei Europene a Naţiunilor va face parte dintr-o grupă cu Noua Zeelandă, campioana mondială, Argentina, Tonga şi cel mai probabil Namibia, ca reprezentă a Africii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.