Sport

Cate-un pic, pic, pic

Ziarul de Vrancea
12 mar 2014 555 vizualizări
Simona Halep a depăşit-o şi pe Petra Kvitova în clasamentul WTA şi poate încheia săptămana pe locul V în topul mondial Învingand după o partidă de o oră şi 39 de minute pe jucătoarea canadiană Eugénie Bouchard (19 WTA), scor 6-2, 1-6, 6-4, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BNP Paribas Open, unde a întalnit-o astă-noapte pe australianca Casey Dellaqua (78 WTA).

Jucătoarea de la Antipozi a beneficiat de abandonul americancei Lauren Davis (66), cea care a realizat cea mai mare surpriză de pană acum în turneul feminin, eliminarea Viktoriei Azarenka.  "Am jucat foarte bine în primul set. Bouchard este o mare jucătoare, a revenit foarte bine. Este foarte dificil să joci împotriva ei, dar mă bucur că am caştigat. Am făcut tot ce am putut. Am revenit în decisiv de la 3-4 şi sunt fericită ca fac asta pentru a doua oară în acest turneu. E plăcut să joci aici, poate în turul următor o să joc mai bine. Vreau să văd cat de departe ajung", a spus Simona Halep la finalul meciului.
Prin calificarea sa în sferturi, Simona poate fi sigură de avansarea cu un loc în topul WTA. Aceasta pentru că jucătoarea cehă Petra Kvitova a fost eliminată de slovaca Dominika Cibulkova, scor 3-6, 2-6 şi a fost depăşită de jucătoarea romană în clasament. Simona poate ocupa locul V în clasamentul WTA, aceasta depinzand însă şi de prestaţia Jelenei Jankovic, calificată şi ea în sferturi, după o victorie neaşteptat de uşoară (6-3, 6-1) în faţa danezei Caroline Wozniacki. Pentu ca Simona să o depăşească şi pe jucătoarea sarbă, ea trebuie să obţină o prestaţie cel puţin egală cu cea a Jelenei la Indian Wells. Însă, dacă Halep are o sarcină relativ uşoară în faţa lui Casey Dellacqua, Jankovic a jucat un meci foarte greu cu numărul 2 mondial, poloneza Agnieszka Radwanska, care a trecut cu 7-5, 6-3 de ambiţioasa Alizé Cornet (Franţa). Învingătoarea acestei partide ar putea s-o întalnească pe Simona în semifinale.
Alte rezultate din optimi: Li Na (China, nr. 1) - Alexandra Wozniak (Canada) 6-1, 6-4; Flavia Pennetta (Italia) - Camila Giorgi (Italia) 6-2, 6-1; Sloane Stephens (SUA) - Alisa Kleibanova (Rusia) 6-3, 7-5. Programul sferturilor: Li - Cibulkova, Pennetta - Stephens, Halep - Dellacqua, Jankovic - Radwanska.
În turul III al turneului masculin, Novak Djokovic (nr. 2) a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în faţa columbianului Alejandro Gonzalez (91 WTA), cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1. "Nole" se va confrunta în optimi cu croatul Marin Cilic, care l-a învins cu 6-4, 6-3 pe spaniolul Tommy Robredo. Oarecum surprinzătoare a fost victoria letonului Ernests Gulbis, în faţa bulgarului Grigor Dimitrov, cu 2-6, 6-1, 7-5. Alte rezultate din turul III: Fernando Verdasco (Spania) - Richard Gasquet (Franţa) 7-6, 6-1!; John Isner (SUA) - Lu Yen Hsun (Taiwan) 6-4, 6-3; Roberto Bautista (Spania) - Jarkko Nieminen (Finlanda) 6-2, 4-6, 7-6; Feliciano Lopez (Spania) - Mihail Kukuşkin (Kazahstan) 1-6, 6-3, 6-4; Julien Benneteau (Franţa) - Dominic Thiem (Austria) 7-6, 6-3. Programul optimilor: Dolgopolov - Fognini, Raonic - Murray, Wawrinka - Anderson, Haas - Federer, Verdasco - Isner, Gulbis - Bautista, Lopez - Benneteau, Cilic - Djokovic.

Ruxandra Dragomir: "Simona poate ajunge numărul 1"
Fostul preşedinte al Federaţiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir Ilie, numărul 15 WTA în 1997, a declarat, ieri, că jucătoarea Simona Halep poate ajunge pe prima poziţie în ierarhia mondială. "Are nevoie de un titlu de Grand Slam, pentru palmaresul ei, însă şi fără acest titlu a ajuns cel mai bine clasată jucătoare din Romania în istoria tenisului. Dacă va ajunge să caştige un turneu de Grand Slam cu siguranţă va ajunge numărul 1 în lume, dacă nu, chiar şi aceste rezultate foarte bune, semifinală, finală, o pot duce acolo", a spus Dragomir. Ruxandra  se aşteaptă ca şi Sorana Cîrstea, în prezent pe locul 27 WTA, să ajungă între primele zece jucătoare ale lumii. "Ştiu sigur că Simona  are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1 în lume. Ştiu că este o declaraţie îndrăzneaţă. O singură dată am mai făcut această declaraţie în ceea ce priveşte o jucătoare din Romania, aceasta era Sorana Cîrstea. M-am aşteptat să ajungă numărul 1 în lume, dacă nu, între primele zece. Încă am speranţa că Sorana va putea veni, în curand, aproape de Simona. Acum, toate privirile sunt îndreptate către Simona, pentru că a demonstrat că este o adevărată campioană", a completat Dragomir.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.