Sport

Lucescu cel mic se întoarce

Ziarul de Vrancea
11 mar 2014 439 vizualizări
Răzvan a preluat conducerea tehnică a Petrolului după o negociere de un minut şi 20 de secunde

Tehnicianul Răzvan Lucescu a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti, el semnand un contract pană în vara anului 2015, informează site-ul oficial al prahovenilor. În varstă de 45 de ani, Lucescu jr. revine în fotbalul romanesc după ce ultima dată a antrenat pe El-Jaish, în Qatar, FC Petrolul fiind a treia formaţie din Liga I pe care o pregăteşte, după FC Braşov şi Rapid Bucureşti, la ambele avand cate două mandate. De asemenea, în perioada 2009-2011, Lucescu a fost selecţionerul echipei naţionale a Romaniei. Răzvan Lucescu are în palmares două Cupe ale Romaniei, caştigate cu Rapid (2006 şi 2007), şi un sfert de finală în Cupa UEFA, tot pe vremea cand se găsea la conducerea giuleştenilor.
Noul tehnician a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că a negociat timp de un minut şi 20 de secunde cu finanţatorul Dan Capră pentru preluarea conducerii tehnice a grupării prahovene: "Am negociat un minut şi 20 de secunde. Am venit cu mare încredere şi sper să facem lucruri bune. Pentru mine lucrurile se simplifică atunci cand joci în faţa unui asemenea public. Nu am venit cu gandul de a pleca imediat. Vom vedea ce vom reuşi pană la finalul sezonului, apoi ne vom aşeza la masă", a spus Lucescu. Fostul selecţioner  a precizat că prin acceptarea ofertei de la Petrolul şi-a încălcat principiul de a nu prelua o echipă în mijlocul sezonului. "Cosmin m-a sunat duminică, spunandu-mi că se află într-o situaţie delicată, că a primit o ofertă pe care nu o poate refuza şi m-a întrebat dacă sunt de acord să continui munca începută de el. Nu am fost pus în situaţia de a lua locul unui antrenor dat afară, iar pentru asta mi-am încălcat puţin principiul de a nu prelua o echipă la mijlocul sezonului. Ştiu că există jucători valoroşi şi entuziaşti, dar ei vor trebui să se adapteze unui nou stil de muncă. Valoarea jucătorilor este ridicată şi cred că lucrul acesta mă va ajuta", a subliniat Lucescu, care a precizat că va veni doar cu preparatorul fizic Diego Longo. Finanţatorul grupării prahovene, Dan Capră, a explicat că numirea lui Răzvan Lucescu a fost luată în urma unei discuţii cu fostul tehnician Cosmin Contra.

Contra a fost prezentat oficial

Fostul antrenor al Petrolului, Cosmin Contra, a declarat, la prezentarea oficială la noua sa echipă, Getafe CF, că gruparea spaniolă are de disputat 11 finale pentru a se salva de la retrogradare, însă el a precizat că obiectivele sale sunt mult mai mari. "Mi-ar plăcea să umplu stadionul Coliseum şi să vedem dacă preşedintele mă va ajuta. Fac un apel la fani să vină alături de noi. Îi mulţumesc preşedintelui pentru că mi-a oferit ocazia de a antrena clubul care mi-a fost casă timp de cinci ani şi jumătate. Mi-am împlinit visul de a antrena în prima ligă spaniolă", a spus Contra, care este primul antrenor roman devenit antrenor în Primera Division. Cosmin Contra a afirmat că obiectivele sale la Getafe nu se rezumă doar la salvarea de la retrogradare. "Echipa asta are 11 finale de jucat pentru a ieşi din această zonă, pentru că ambiţiile noastre sunt de un alt calimbru. Băieţii sunt foarte demoralizaţi după 12 meciuri fără victorie, dar vineri vom caştiga cu siguranţă şi vom vedea un alt Getafe", a completat Contra, care va debuta  pe banca tehnică a grupării spaniole, vineri, pe teren propriu, contra formaţiei Granada, în etapa a XXVIII-a a Primerei Division.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.