Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ajutor pentru Lony Nedelcu

Ziarul de Vrancea
11 mar 2014 552 vizualizări
Fostul fotbalist Leonida Nedelcu este după Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu al treilea beneficiar al Fondului de Solidaritate înfiinţat de noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, la începutul acestui an pentru ajutorarea foştilor jucători cu probleme medicale grave.

Atacant al echipei Poli Timişoara, acum în varstă de 62 de ani, Nedelcu II a suferit recent o operaţie pe cord deschis. Lenida Nedelcu  a evoluat 10 ani în Liga I, jucand pentru formaţiile FCM Galaţi, Universitatea Craiova, UTA, Poli Timişoara şi FC Bihor, strangand în total 220 de partide şi 77 de goluri. El a evoluat în cupele europene pentru Universitatea Craiova şi Poli Timişoara, cu aceasta din urmă eliminand fosta campioană a Europei, Celtic Glasgow din Cupa Cupelor. în 1980, a caştigat Cupa Romaniei cu Poli Timişoara, învingand Steaua în finală, cu scorul de 2-1. Nedelcu II are de asemenea şi o selecţie în prima reprezentativă a Romaniei. Ca antrenor, Leonida Nedelcu II a condus formaţiile Politehnica Iaşi, Gloria Buzău, Arieşul Turda, Laminorul Roman, FCM Targovişte, dar şi echipe din ţări precum Arabia Saudită, Siria, Maroc, Senegal, Maldive şi Myanmar.

Raţ, integralist la Rayo

Formaţia Real Sociedad a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 2-3 (1-2), de echipa Rayo Vallecano, la care evoluează şi fundaşul Răzvan Raţ, în ultimul meci din cadrul etapei a XXVII-a a primei ligi a campionatului spaniol de fotbal. Gazdele au condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile marcate de Inigo Martinez ('2) şi Ruben Pardo ('45(. Raţ, pe teren tot meciul, şi coechipierii săi au egalat de fiecare dată, mai întai prin Larrivey ('4 - penalty), apoi prin Buneo ('47). Golul victoriei oaspeţilor a fost marcat de Ruben Rochina ('67). Cotidianul Marca l-a notat pe Raţ cu şase, pentru evoluţia lui de luni, în condiţiile în care a acordat note între 5 şi 8 jucătorilor de la Rayo. Prin această victorie, Rayo, locul 19 în clasament, cu 26 de puncte, menţine contactul cu echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării: noua formaţie a lui Contra, Getafe, locul 16 cu 27 de puncte, Valladolid, locul 17 cu 26 de puncte, şi Almeria, locul 18 tot cu 26 de puncte. Retrogradează echipele de pe locurile 18-20.

Haţegan fluieră în Elveţia

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida de maine dintre echipa elveţiană FC Basel şi formaţia FC Salzburg, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian şovre şi Sebastian Gheorghe, de asistenţii suplimentari Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, în timp ce arbitru de rezervă va fi Radu Ghinguleac. Observator de arbitri va fi francezul Bertrand Layec, în timp ce delgat UEFA a fost desemnat germanul Rainer Koch. Partida FC Basel - FC Salzburg, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa maine, de la ora 20.00.

Explozia lui "Haplea" Budescu

Finanţatorul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat luni seară că fotbalistul Constantin Budescu va fi amendat şi nu va mai face parte din lotul de 18 la meciurile următoare, din cauza gesturilor pe care le-a făcut la meciul cu Pandurii Targu Jiu. "Aşa se întamplă cand mănanci prea mult, nu mai gandeşti cum trebuie. El va fi amendat şi nu va mai face parte din lotul de 18 la meciurile următoare. De pe la mijlocul toamnei nu mai juca nimic Budescu. Trei etape va fi scos din lot şi urmează să stabilim ce vom face cu el. După ce a înjurat spectatorii de la Giurgiu, s-a dus şi i-a aplaudat pe cei veniţi de la Targu Jiu. Cum este posibil să facă aşa ceva? I-am dat ce a vrut, nu am cum să îi dau şi creier, că bănuiesc că nu are prea mult", a spus Ioan Niculae la DolceSport. Potrivit prosport.ro, la partida de luni seară, Budescu a fost deranjat de faptul că a fost înlocuit, în minutul 60, şi "şi-a vărsat nervii" pe unul dintre spectatorii aflaţi în tribuna I a stadionului din Giurgiu, care i-a adresat un reproş. "Fotbalistul l-a înjurat pe fan, după care asupra lui a fost lansat un cor de fluierături şi huiduieli. Budescu a replicat în aceeaşi notă, cu gesturi obscene, fiind cu greu calmat de cei de pe banca giurgiuveană", notează prosport.ro.

Gică Popescu, în aşteptare

Avocatul lui Gică Popescu, Petruţ Ciobanu, a precizat, ieri, pentru MEDIAFAX, că pană în prezent nu a discutat cu acesta dacă să facă sau nu cerere de graţiere, o asemenea decizie urmand să fie luată după redactarea şi primirea hotărarii judecătoreşti de condamnare. "Niciodată n-am discutat cu el dacă să facă sau nu o cerere de graţiere", a spus Ciobanu, care s-a declarat surprins de relatările din presă referitoare la intenţia lui Gică Popescu de a renunţa la graţiere, avand în vedere că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Ciobanu a explicat că pană acum a avut o discuţie profesională cu Gheorghe Popescu în ceea ce priveşte procedurile judiciare de urmat după condamnare, ajungand împreună cu acesta la concluzia că pană la redactarea hotărarii judecătoreşti să nu efectueze nici un demers. În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Romane de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

Spalletti, demis de la Zenit

Antrenorul italian Luciano Spaletti a fost demis de la conducerea tehnică a formaţiei Zenit Sankt Petersburg, în locul său fiind numit ca interimar secundul Seghei Semak, a anunţat clubul rus. Semak, fost internaţional rus, ar urma să fie antrenor principal la 19 martie, la meciul retur de la Dortmund, cu Borussia, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. în tur, germanii au caştigat cu scorul de 4-2. Spaletti, 55 de ani, fusese numit la conducerea tehnică a formaţiei patronate de compania Gazprom în decembrie 2009. Cu Zenit, el a caştigat campionatul Rusiei, în 2010 şi 2012, Cupa Rusiei, în 2010, şi Supercupa Rusiei, în 2011. Tot sub conducerea italianului, Zenit a obţinut în premieră calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2011/2012, fază în care a fost eliminată de Benfica Lisabona. După 20 de etape, Zenit ocupă locul 2 în clasament, cu 41 de puncte, două mai puţine decat liderul Lokomotiv Moscova. Duminică, echipa antrenată de Spaletti a obţinut un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu Tom Tomsk (locul 14 din 16), în ultimul meci din campionat.

Iadul la Trabzon

Partida dintre echipa la care evoluează Alexandru Bourceanu, Trabzonspor, şi formaţia Fenerbahçe, contand pentru etapa a XXIV-a a campionatului Turciei, a fost suspendată, luni seară, din cauza obiectelor aruncate pe teren de fani. Potrivit fanatik.com.tr, jocul a fost suspendat în minutul 45^9, la trei minute după ce un obiect l-a lovit pe jucătorul echipei Fenerbahçe, Emmanuel Emenike. Hurriyet.com.tr notează că arbitrul Bülent Yildirim a plecat la vestiare după ce suporterii nu au ţinut cont de două avertismente ale sale de a nu mai arunca pe teren diverse obiecte. Printre obiectele aruncate s-a numărat şi o torţă care a ajuns chiar la picioarele portarului echipei Fenerbahçe, Volkan Demirel. Ajansspor.com scrie că după înscrierea golului oaspeţilor suporterii echipei gazdă au aruncat cu foarte multe obiecte către poarta formaţiei din Istanbul. Portarul Volkan Demirel i-a înmanat arbitrului o piatră care ajunsese langă el. în momentul suspendării, scorul era 1-0 pentru Fenerbahçe, iar Bourceanu era titular la gazde. Federaţia Turcă de Fotbal urmează să ia o decizie în legătură cu acest meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.