Sport

Contra caută castele în Spania

Ziarul de Vrancea
10 mar 2014 548 vizualizări
Tehnicianul şi-a reziliat contractul cu Petrolul şi va semna, astăzi, un contract cu echipa Getafe din Primera Division * prahovenii negociază postul de antrenor cu Răzvan Lucescu

Tehnicianul Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti, informează, site-ul oficial al grupării prahovene, care precizează că antrenorul îşi va continua cariera în Spania, unde va antrena formaţia Getafe, la care este legitimat şi atacantul Ciprian Marica. Cosmin Contra a declarat că va încerca să ajute clubul Petrolul Ploieşti de fiecare dată cand va avea nevoie. "Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămane mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect", a declarat Contra.
"Ieri (n.r. - duminică), după meciul de la Piatra Neamţ, am fost sunat de oficialii de la Getafe pentru a prelua echipa. Am acceptat, dar am fost rugat să nu vorbesc despre acest lucru pană la prezentarea oficială", a mai spus Contra, la Dolce Sport.
Cotidianul spaniol Marca a anunţat că antrenorul Luis Garcia va fi demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei Getafe, în urma rezultatelor slabe înregistrate în campionat. Formaţia lui Marica este pe locul XV, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai caştigat un meci din 29 noiembrie, 2013, de atunci echipa spaniolă disputand 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat de atunci o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. Marca mai scrie că echipa Getafe ar putea fi antrenată de Cosmin Contra. "Despre venirea lui Contra la Getafe se speculează de ceva timp. în favoarea sa sunt relaţiile foarte bune pe care le are cu preşedintele Angel Torres şi caracterul său de caştigător", a scris Marca.
În varstă de 38 de ani, Cosmin Contra are o relaţie de lungă durată cu conducerea Getafe CF, grupare la care a evoluat cel mai mult în cariera sa de fotbalist. Fostul fundaş a jucat în tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducand echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012. În afară de Getafe III, Contra a mai antrenat formaţiile Poli Timişoara (din poziţia de antrenor-jucător), CF Fuenlabrada şi Petrolul Ploieşti. Prezentarea oficială a lui Contra va avea loc astăzi, de la ora 14.00.
La ora redactării acestui text, finanţatorul echipei ploieştene, Dan Capră, se afla în tratative cu antrenorul Răzvan Lucescu pentru preluarea băncii tehnice a Petrolului. Conform "Gazetei Sporturilor", Lucescu junior ar urma să semneze astăzi un contract pe un an şi jumătate cu gruparea prahoveană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.