Sport

Unirea Focşani a caştigat derby-ul ligii a cincea

Dan Chiriac
9 mar 2014 616 vizualizări
Din păcate, partida de la Pufeşti s-a încheiat cu o accidentare foarte gravă, jucătorul gazdelor, Făcăoară, suferind o fractură de tibie şi peroneu

Derby-ul etapei de ieri din liga a cincea s-a încheiat prost din toate punctele de vedere pentru echipa gazdă. Unirea Pufeşti era liderul clasamentului înaintea jocului, dar focşănenii veneau cu gandul la victorie. Cu două puncte avans în ierarhie, gazdele aveau şi varianta unui rezultat de egalitate pentru a rămane în frunte. Numai că evenimentul principal al jocului a fost accidentarea unuia dintre cei mai buni jucători ai gazdelor. Făcăoară a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu după un contact cu portarul oaspeţilor. Meciul a fost înterupt timp de zece minute, pană cand la stadionul din Domneşti a ajuns ambulanţa. Jucătorul a fost transportat la Spitalul municipal Adjud şi urmează să fie operat. Interesant este că jucătorul s-a legitimat prima oară în toamna anului trecut, dar a fost revelaţia campionatului, fiind golgeterul echipei sale. Mai multe echipe din judeţ erau interesate de serviciile lui Făcăoară. Partida de ieri a revenit focşănenilor cu scorul de 2-0. George Sîrbu a deschis scorul, iar diferenţa a fost majorată de Ionică Serea care a transformat o lovitură liberă. Unirea Focşani a urcat pe locul întai în clasament, avand un punct avans faţă de adversara de ieri. Duminică au fost programate alte două partide din cadrul etapei a opta a seriei B a ligii a cincea la fotbal. Prima etapă din 2014 a adus şi derby-ul comunei Vanători. Meciul trebuia să se joace pe stadionul din Jorăşti. Sambătă seara, oficialii celor două echipe au mers împreună la sadionul din Jorăşti şi au constatat că suprafaţa de joc este plină cu bălţi. S-a luat decizia ca partida să fie mutată pe terenul din Mirceşti. Şoimii Mirceşti, ocupanta locului trei în clasament, avea ocazia să-şi asigure locul în play-off, dar  a primit replica unei echipe ambiţioase, care a crezut în şansa sa pană în ultimul minut. Victoria Vanători şi Şoimii Mirceşti au terminat nedecis 2-2. Şoimii Mirceşti a condus de două ori, cu 1-0 şi 2-1, dar de fiecare dată gazdele au revenit. A doua oară chiar în minutele de prelungire, cand nimeni nu mai credea că se poate întampla ceva. Viitorul Bilieşti a întalnit pe teren propriu pe Viitorul Vîrteşcoiu, în derby-ul echipelor nou-înfiinţate. Meciul a avut loc pe stadionul din Suraia. După prima repriză scorul a fost egal, 1-1, dar oaspeţii au dominat actul secund şi s-au impus pe merit cu 3-2. (Dan CHIRIAC)
Rezultatele meciurilor: duminică orele 11.00
Victoria Vînători – Şoimii Mirceşti 2-2
Unirea Pufeşti – Unirea Focşani 0-2
Viitorul Bilieşti – Viitorul Vîrteşcoiu 2-3


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.