Sport

Burleanu nu semnează petiţia pentru Popescu

Ziarul de Vrancea
7 mar 2014 503 vizualizări
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la baza sportivă de la Mogoşoaia, că nu va semna petiţia de graţiere a lui Gheorghe Popescu, condamnat la închisoare în Dosarul transferurilor: "Nu voi semna acea petiţie, nu vreau să se înţeleagă altceva.

Decizia justiţiei e un act normal la bunul mers al societăţii. Cu toată supărarea colegilor de generaţie ai domnului Gheorghe Popescu, nu o voi semna", a declarat Burleanu. Un senator UNPR buzoian a iniţiat joi o petiţie on-line pentru graţierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, acţiuni similare, de strangere de semnături, fiind iniţiate şi de un consilier local braşovean, dar şi de preşedintele de la Dunărea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.

Zăizan, primul eliminat

Ionuţ Zăizan a ratat, ieri, calificarea în finala probei de 1.500 de metri, la Campionatul Mondial de sală de la Sopot, clasandu-se pe locul 6, penultimul, în prima serie a calificărilor. Sportivul tricolor a luat startul în seria I de calificare, încheind cursa de 1.500 de metri cu timpul de 3:50.30 minute, pe locul VIpenultimul. Zăizan a ratat astfel calificarea în finala probei, în care se califică primii doi clasaţi din fiecare din cele trei grupe, plus încă trei sportivi cu cel mai bun timp.  Din delegaţia Romaniei la CM de sală de la Sopot mai fac parte 10 sportivi, după cum urmează: Anca Heltne (aruncarea greutăţii), Ancuţa Bobocel (3.000 metri), Bianca Răzor, Mihaela Nunu, Sanda Belgyan, Andreea Panainte, Adelina Pastor şi Camelia Gal (ştafeta 4x400 metri), Marian Oprea (triplusalt), Mihai Donisan (înălţime).


Rotariu a semnat cu Ana Prodan

Mijlocaşul dinamovist Dorin Rotariu, unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din Liga I, a ales să renunţe la contractul de impresariat cu Victor Becali, pentru a semna cu agentul de fotbalişti Anamaria Prodan, soţia antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf. Jucătorul în varstă de 18 ani a luat această decizie după ce Ioan şi Victor Becali au fost condamnaţi, marţi, la închisoare cu executare în Dosarul transferurilor. Contactat de MEDIAFAX, preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, neagă faptul că Dorin Rotariu ar fi semnat un contract cu impresarul Ana Maria Prodan. "Nu se pune problema ca Rotariu să fi semnat cu alt impresar. El are contract cu o companie, nu cu o persoană, care duce mai departe această înţelegere", a spus Negoiţă.

Astra, datoare Rapidului

Clubul Astra Giurgiu are întarzieri la plata a două tranşe din transferul mijlocaşului Alexandru Ioniţă II, achiziţionat de la FC Rapid în pauza competiţională din iarnă, a declarat, vineri, antrenorul formaţiei giuleştene, Viorel Moldovan. El a explicat că din cauza acestor întarzieri conducerea clubului are dificultăţi în achitarea salariilor jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi. "Aşteptam şi noi să intre în cont două tranşe din transferul lui Ioniţă, pe 30 ianuarie şi 14 februarie. Nu au fost făcute aceste plăţi, nu înţeleg de ce. Noi depindem foarte mult de aceşti bani. Mizam pe cel puţin o tranşă pentru a plăti măcar un salariu pană sambătă. Dar băieţii au înţeles", a spus tehnicianul. Mijlocaşul Alexadru Ioniţă II a fost transferat la sfarşitul anului trecut de la Rapid la Astra Giurgiu în schimbul a aproximativ 500.000 de euro.

Se întamplă şi în Anglia

Omul de afaceri Carson Yeung, proprietarul clubului Birmingham City, din liga a doua engleză, a fost condamnat, ierii, la Hong Kong, la şase ani de închisoare pentru spălare de bani. "Această sentinţă trebuie să-i descurajeze pe cei care au mijloacele de a exploata sistemul bancar. Menţinerea integrităţii sistemului bancar este de o importanţă capitală, dacă oraşul Hong Kong doreşte să rămană un centru financiar internaţional", a declarat judecătorul Douglas Yau.  Yeung, fost hairstylist devenit om de afaceri, a fost declarat vinovat, luni, şi era pasibil de o condamnare la şapte ani de închisoare. Carson Yeung a demisionat din toate funcţiile executive pe care le avea la Birmingham City, dar a rămas acţionar majoritar. El a fost arestat şi inculpat la Hong Kong în iunie 2011, la doi ani după ce a preluat controlul clubului englez, prin achiziţionarea unui procent de aproape 30 la sută din acţiunile grupării, pentru 81 de milioane de lire sterline (98 de milioane de euro).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.