Sport

Păcat că n-a fost gol!

Ziarul de Vrancea
6 mar 2014 524 vizualizări
Romania a remizat alb cu naţionala Argentinei, pe Arena Naţională, dupa un meci spectaculos, în care tricolorii s-au ridicat, în prima repriză, la nivelul adversarului

Romania: Tătăruşanu ('46 - Pantilimon) - Măţel ('76 - Luchin), Gardoş, Grigore, Raţ - Bourceanu, Pintilii  - Chipciu ('87 - Grozav), Maxim ('46 - Torje), Tănase ('57 - Lazăr) - Marica ('67 - Rusescu). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Argentina: Romero - Zabaleta, Fernandez, Basanta, Rojo - Gago ('58 -Biglia), Mascherano, Di Maria ('89 - M.Rodriguez) - Messi, Higuain ('71 - Lavezzi), Agüero ('58 - Palacio). Selecţioner: Alejandro Sabella.
Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia).

Trecut uşor pe linie moartă datorită evenimentelor adiacente (procesul transferurilor sau alegerile de la FRF), partida disputată aseară pe Arena Naţională a arătat că spectacolul fotbalistic este mult mai interesant decat sentinţele judiciare sau manevrele electorale. Romania şi Argentina au oferit, într-adevăr, un amical de lux, în care tricolorii pregătiţi de Victor Piţurcă nu s-au arătat mai prejos decat iluştrii sud-americani, în frunte cu Messi. Jucat doar cateva minute în tempo andante, meciul s-a aprins în min. 5, cand Messi a executat o lovitură liberă de la marginea careului pe langă poartă, iar în minutul următor, Fernandez a reluat cu capul, din mijlocul careului, pe langă poartă. Tricolorii nu au stat în admiraţia starurilor argentiniană şi, cu Măţel, Maxim şi Marica în mare poftă de joc, au început să pună în pericol poarta lui Romero. O mare ratare a semnat Marica ('20), lovitură de cap din centrarea lui Raţ, care l-a pus la treabă pe portarul sud-american. De partea cealaltă, Messi, apatic la început, a pus o diagonală spre Higuain în colţul careului mic, care a centrat bine pentru Agüero, Pintilii fiind nevoit să respingă în corner ('29). Din ce în ce mai dezinvolţi, tricolorii au reuşit să înscrie în min. 36: Măţel a centrat pentru Marica, mingea a deviat pe partea opusă, de unde Maxim a marcat cu un şut la colţul lung, însă arbitrul a anulat golul (discutabil) pe motiv că mingea a  fost centrată de Măţel din afara terenului. O intervenţie excelentă a lui Tătăruşanu la şutul lui Agüero (după ce acesta a înşirat trei romani) şi o încercare de şut cu efect marca Tănase a încheiat o repriză mai mult decat agreabilă.
În partea a doua, oaspeţii Arenei Naţionale şi-au amintit, totuşi, că se numesc "Argentina". Pantilimon, proaspăt intrat în poarta tricolorilor, a fost depăşit de excelentul Agüero, dar Gardoş a respins în corner, Messi a mai pus o pasă de maestru pentru Di Maria, fază rezolvată de Grigore. Odată cu intrarea în teren, Palacio se dovedeşte a fi pericolul nr. 1 pentru poarta tricoloră, iar incursiunile romanilor se răresc, probabil şi din cauza schimbărilor făcute. Aproape de gol a fost Di Maria ('80), care s-a descotorosit de Grigore, dar a preluat prost şi a trimis peste poartă. În min. 86, Pantilimon a salvat golul care putea aduce victoria Argentinei: Messi a încercat o pătrundere, a fost faultat, s-a ridicat, a înălţat o minge în careu pentru Palacio, mingea centrată de acesta a fost deviată de Grigore, dar Pantilimon a avut o intervenţie fenomenală la şutul lui Lavezzi.  Meciul s-a încheiat fără gol, remiza albă reprezentand un rezultat mai mult decat onorabil pentru naţionala Romaniei, căzută în dizgraţie după eliminarea în barajul pentru Cupa Mondială.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.