Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victorie la tineret

Ziarul de Vrancea
5 mar 2014 565 vizualizări
Echipa naţională de tineret a Romaniei a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), reprezentativa Insulelor Feroe, într-un meci disputat la Mogoşoaia, în grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2013-2015. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Kalso ('18 - autogol), Martin ('56) şi Gavra ('66), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Zachariasen, în minutul 58, din penalti.

Selecţionerul Bogdan Stelea a folosit următoarea formulă de echipă: Brănescu - Peteleu, Bălaşa, Boldor ( ' 67 - Al. Dan), Toşca - Creţu, Benzar - Bumba ('90 - Şt. Popescu), Mitriţă, Martin - Gavra ('77 - Buş). În urma acestei victorii, Romania a urcat pe locul secund în grupă, cu nouă puncte după şase meciuri.

Propunere de boicot

Europarlamentarul ecologist Daniel Cohn-Bendit a propus marţi ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie ameninţat cu boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal 2018, competiţie care va fi găzduită de Rusia. "Este nevoie de un răspuns, cel mai dur, dacă nimic nu se poate face împotriva Rusiei în dosarul ucrainean," a subliniat Cohn-Bendit, vicepreşedintele german al Verzilor din Parlamentul European. "Există ceva care îl poate afecta profund pe Putin, şi anume ca europeanii şi toţi cei pe care i-ar putea aduce în jurul lor să nu meargă la Cupa Mondială de peste patru ani dacă nu se opreşte", a propus europarlamentarul german. În decembrie, Daniel Cohn-Bendit a propus ca oficialii politici europeni să boicoteze ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, care au avut loc la Soci, în sudul Rusiei.

Tragere la sorţi

Naţionala de handbal feminin under 18 a Romaniei va evolua în grupa D, cu echipele Norvegiei, Islandei, Austriei şi Insulelor Feroe la Campionatul European Open din 2014, potrivit tragerii la sorţi de la Viena. Potrivit tragerii la sorţi, componenţa grupelor este următoarea: Suedia, Olanda, Cehia, Finlanda (grupa A), Rusia, Franţa, Polonia, Elveţia (B), Danemarca, Ungaria, Slovacia, Lituania (C) şi Romania, Norvegia, Islanda, Austria, Insulele Feroe (D).  Turneul final va avea loc la Göteborg (Suedia), între 30 iunie şi 4 iulie. La ultima ediţie, Norvegia a caştigat medalia de aur, urmată pe podium de Rusia şi Cehia.

Pluşenko a fost operat

Multiplul campion european, mondial şi olimpic la patinaj artistic, Evgheni Pluşenko, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate, în Israel, a anuţat televiziunea rusă. Pluşenko, medaliat cu aur pe echipe la JO de luna trecută, s-a retras la Soci din proba individuală, din cauza problemelor la spate. El a simţit dureri puternice după o săritură, cu cateva minute înainte de concurs. Un şurub cu care era prins un disc intervertebral artificial s-a rupt atunci cand Pluşenko a încercat un triplu axel, în timpul încălzirii. Sportivul rus în varstă de 31 de ani a fost operat la o clinică din Tel Aviv, intervenţia durand trei ore şi jumătate. Iniţial, medicii au intenţionat să înlocuiască şurubul rupt, dar după ce au constatat că discul intervertebral artificial a fost asimilat bine de organism au înlăturat şi celelalte şuruburi. Pluşenko a fost de acord cu mediatizarea acestui moment din viaţa sa, televiziunea rusă avand permisiunea de a filma operaţia, precum şi pe patinator atunci cand a făcut primii paşi pe culoarul spitalului, după intervenţia chirurgicală. Potrivit r-sport.ru, recuperarea lui Evgheni Pluşenko va dura cel puţin şase luni.

Komissarova, paralizată pe viaţă

Schioarea rusă Maria Komissarova, care a suferit o fractură la coloana vertebrală în timpul unui antrenament, la Jocurile Olimpice de la Soci, nu îşi va mai recupera funcţiile coloanei vertebrale, astfel că paralizia sa este definitivă. "Avand în vedere gravitatea rănii, funcţiile coloanei vertebrale nu se vor regenera. Conform specialiştilor, Maşa va putea să se deplaseze cu ajutorul unui echipament special", a anunţat Federaţia Rusă de Freestyle (FFR), citand medicii care au operat-o pe sportivă. Komissarova, în varstă de 23 de ani, a fost spitalizată la 16 februarie, la o zi după accident, într-o clinică din München. Schioarea va trebui să stea internată zece săptămani, pentru a se adapta noii sale situaţii, şi pentru ea va urma o lungă perioadă de tratament şi recuperare. Maria Komissarova era optimistă la 26 februarie, cand a scris pe Instagram că nu îşi mai simte corpul de la mijloc în jos, dar că este puternică şi va fi "pe picioare într-o zi".
 
Fără supervizori la Liga I

La partidele din cadrul Ligii I nu vor mai fi delegaţi supervizori în urma anulării articolului 66, punctul 19 din ROAF, de către Comitetul de Urgenţă al FRF, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. În forma iniţială, textul articolului respectiv era următorul: "La jocurile oficiale pot fi delegaţi supervizori. Procedura privind numirea, delegarea, precum şi atributiile acestora sunt aprobate de Comitetul Executiv al FRF". Punerea în aplicare a acestei modificări aduse articolului 66 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice s-a făcut începand cu etapa a XXI-a a Ligii I.

Antrenorul hocheiştilor ruşi a fost destituit

Antrenorul echipei de hochei pe gheaţă a Rusiei, Zinetula Bilialetdinov, a fost demis, după ce jucătorii ruşi au fost eliminaţi în sferturile de finală la Jocurile Olimpice de la Soci. "Comitetul Executiv i-a mulţumit pentru munca depusă, dar obiectivul nu a fost îndeplinit", a declarat preşedintele federaţiei de specialitate, Vladislav Tretiak, portar legendar în epoca sovietică, citat de agenţiile ruse. Echipa Rusiei, cu numeroase staruri din NHL precum Alex Ovecikin, a fost eliminată de Finlanda, scor 1-3, în sferturile competiţiei de la Soci.

Nou selecţioner în Peru

Tehnicianul uruguayan Pablo Bengoechea a fost numit selecţioner al reprezentativei statului Peru în vederea viitoarei ediţii a Copa America, din 2015, din Chile, a anunţat, ieri, federaţia peruană (FPF). Contractul lui Bengoechea este valabil pană în decembrie 2014, el fiind desemnat selecţioner după refuzul argentianului Marcelo Bielsa.  Bengoechea a fost secundul lui Sergio Markarian, selecţioner în preliminariile CM-2014.

Vidic, de la Manchester la Inter

Gruparea Internazionale Milano a anunţat, miercuri, transferul fundaşului sarb de la Manchester United, Nemanja Vidic, din sezonul viitor. "Vidic este un mare campion. Sunt foarte mulţumit că am reuşit să-l aducem pe Nemanja la Milano. Este unul dintre cei mai puternici fundaşi din lume şi calităţile sale, experienţa internaţională şi carisma vor fi esenţiale pentru echipă şi pentru progresul jucătorilor mai tineri", a declarat proprietarul grupării milaneze Erick Thorir. Vidic, 32 de ani, juca la Manchester United din 2006 şi era căpitanul echipei din 2011. El este la final de contract cu gruparea engleză.  El are 56 de selecţi în naţionala Serbiei şi s-a retras din prima reprezentativă în 2011

Pedeapsă pentru "quenelle"

Omar Rahou, internaţional belgian de futsal, a fost suspendat zece meciuri în competiţiile UEFA ale naţionalei Belgiei, pentru că a celebrat cu un gest controversat golul marcat în meciul cu Romania de la Campionatul European de futsal, a anunţat forul european. Jucătorul a făcut acest gest la meciul din grupe, de la CE, dintre Belgia şi Romania, scor 1-6, din 28 ianuarie 2014, la Antwerp. "În timpul acestui meci, Omar Rahou a efectuat gestul cunoscut sub numele de «quenelle» atunci cand sărbătorea un gol", a anunţat UEFA. Un inspector disciplinar UEFA a "condus o anchetă referitoare la aceste fapte" şi a "concluzionat că gestul avea conotaţie discriminatorie şi, în consecinţă, jucătorul trebuie sancţionat".  Jucătorul poate face apel la această decizie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.