Sport

Mai greu la europene decat la Olimpiadă!

Dan Chiriac
4 mar 2014 438 vizualizări
Focşăneanul Alin Moldoveanu a ratat podiumul la Europenele de la Moscova, clasandu-se doar al patrulea

Ieri, în capitala Rusiei, a avut loc proba de puşcă aer comprimat 10 metri
din cadrul Campionatului European. Focşăneanul Alin Moldoveanu încerca să-şi apere prima poziţie în lume obţinută după Olimpiada de la Londra, dar concursul s-a dovedit foarte dificil. Moldoveanu s-a clasat doar pe poziţia a patra, ratand o medalie europeană. Chiar dacă era privit ca favorit la una dintre medalii, focşăneanul nu a reuşit un concurs foarte bun, ratand la mică distanţă un loc pe podium. Moldoveanu a pierdut şi în ultimele etape de campionat naţionale duelul cu un alt focşănean, Alin Năstasă.
A fost primul concurs important în care s-au aplicat noile prevederi regulamentare ale Federaţiei Internaţionale. Astfel, timpul de concurs s-a redus de la 45 de minute la jumătate de oră, lucru care nu a fost pe placul trăgătorului din Focşani.

Secţie de tir la CSM Focşani 2007

Consiliul Local al Muncipiului Focşani a hotărât, în şedinţa din 28 martie, ca în organigrama Clubului Sportiv Municipal 2007 să fie inclusă o secţie de tir. Înfiinţarea noii secţii a fost determinată de nevoia susţinerii de către municipalitate a unei activităţi sportive de mare tradiţie în Focşani. Tirul focşănean a dat României doi sportivi care au devenit campioni olimpici – Corneliu Ion – la Moscova, în 1980 şi Alin Moldoveanu, la Londra, în 2012. Această disciplină continuă să fie o pepinieră de campioni ai ţării şi de medaliaţi naţionali, cel mai recent exemplu fiind al lui Alin Năstasă, campion naţional la juniori, care a devenit, de curând, campion naţional la seniori, după ce l-a depăşit pe Alin Moldoveanu. În baza unui protocol între CSM Focşani 2007 şi CS Unirea Focşani, sportivii de la tir vor avea dublă legitimare urmând să aibă contracte cu clubul municipalităţii care va susţine financiar şi participarea la concursuri. Sportivii se vor antrena în poligonul CS Unirea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.