Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Atleţi romani la Mondiale

Ziarul de Vrancea
4 mar 2014 467 vizualizări
Delegaţia Romaniei la Campionatele Mondiale de sală de la Sopot (Polonia), care se vor desfăşura între 7-9 martie, include 11 sportivi, din care opt fete şi trei băieţi, potrivit unui comunicat al FR Altetism, de ieri.

Conform comunicatului forului naţional de profil, din delegaţia Romaniei vor face parte următorii sportivi: Anca Heltne (aruncarea greutăţii), Ancuţa Bobocel (3.000 metri), Bianca Răzor, Mihaela Nunu, Sanda Belgyan, Andreea Panainte, Adelina Pastor şi Camelia Gal (ştafeta 4x400 metri), Marian Oprea (triplusalt), Mihai Donişan (săritura în înălţimee), Ioan Zăizan (1.500 metri).  Delegaţia Romaniei va pleca miercuri spre Polonia, întoarcerea fiind programată pentru 11 martie.  La CM de la Sopot, care vor debuta vineri, vor participa 600 de atleţi din 138 de ţări.

Maxim îşi cere scuze pentru ratare

Mijlocaşul formaţiei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, a declarat, ieri, pentru Bild, că nu are nicio scuză pentru faptul că a ratat cu poarta goală în meciul cu Eintracht Frankfurt, scor 1-2, şi a precizat că îi pare rău pentru înfrangerea echipei. "Ştiu că toată lumea vorbeşte acum despre ratarea mea. Mingea mi-a sărit puţin chiar înainte să o lovesc, dar nu am nicio scuză. Pasa a fost perfectă, trebuia să marchez. Îmi pare rău pentru înfrangerea echipei. Va trebui să fim foarte concentraţi pentru meciul cu Eintracht Braunschweig şi sper să am ocazia să mă revanşez", a spus Maxim. Mijlocaşul echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, a fost desemnat cel mai slab jucător al etapei a XXIII-a a campionatului Germaniei, după ce a ratat o ocazie cu poarta goală în meciul pierdut, duminică, în deplasare, scor 1-2, cu formaţia Eintracht Frankfurt, informează site-ul sportal.de.

Santos se concentrează pe Cupa Mondială

Selecţionerul portughez al Greciei, Fernando Santos, a declarat, ieri, pentru site-ul oficial al UEFA, că anunţul plecării sale după Cupa Mondială nu va influenţa randamentul jucătorilor la turneul final din Brazilia. "Vor da totul la turneul final şi vor face tot posibilul pentru a ajunge cat mai sus. Obiectivul meu este să duc Grecia în fazele eliminatorii la Cupa Mondială şi să-i fac pe suporteri fericiţi. Contractul meu se încheie la 30 iunie, dar sper că va fi prelungit cu cateva zile. Asta ar însemna că vom ajunge măcar în optimile de finală. În acest moment niciun jucător nu este exclus din lotul pentru Cupa Mondială, dar niciunul nu este sigur de convocare. Mai sunt două luni şi vom continua să urmărim cu atenţie toţi jucătorii. Sunt concentrat 200 la sută pentru Cupa Mondială", a spus Santos. Grecia, care a trecut de Romania în meciul de baraj pentru Cupa Mondială, va evolua la turneul finalîn grupa C, alături de Columbia, Coasta de Fildeş şi Japonia.

Bergodi, demis de la Brescia

Tehnicianul Cristiano Bergodi a fost demis, luni seară, din funcţia de antrenor principal al echipei Brescia, din liga a doua italiană, după înfrangerea de pe teren propriu în faţa formaţiei Carpi, scor 0-2, informează Corriere dello Sport. Bergodi, în varstă de 49 de ani, fusese numit în funcţie la finalul lunii septembrie, înlocuindu-l pe Marco Giampaolo, care era contestat de suporterii grupării italiene. Presa peninsulară a scris că Giampaolo este favorit să revină pe banca tehnică a Bresciei. Cristiano Bergodi a mai pregătit în cariera sa formaţiile Sassuolo, FC Naţional, CFR Cluj, Rapid Bucureşti, Politehnica Iaşi, Steaua Bucureşti, Modena şi Pescara. După disputarea a 27 de etape, Brescia ocupă locul 11, cu 37 de puncte, la trei puncte în urma formaţiei Spezia, care ocupă ultimul loc care duce în play-off-ul pentru promovarea în Serie A.

Cech în Cehia, Hamsik în Slovacia

Portarul echipei Chelsea Londra, Petr Cech, a fost ales, luni seară, pentru a şaptea oară cel mai bun jucător ceh al anului, în urma unui sondaj la care au participat jucători, antrenori şi oficiali din Cehia. "Este o recompensă la care nu mă aşteptam. În fiecare an fac totul pentru a fi mai bun", a declarat Cech, care a adunat 106 selecţii în naţionala Cehiei. Petr Cech, în varstă de 31 de ani, i-a devansat în această ierarhie pe mijlocaşii Tomas Rosicky (Arsenal Londra) şi Vladimir Darida (SC Freiburg). În aceeaşi seară, mijlocaşul echipei SSC Napoli, Marek Hamsik, a fost desemnat cel mai bun jucător slovac al anului pentru a treia oară, într-o gală ce a avut loc la Trnava. Hamsik, în varstă de 26 de ani, care a mai cucerit acest premiu în 2009 şi 2010, i-a devansat în această ierarhie pe Martin Skrtel (FC Liverpool) şi pe Juraj Kucka (Genoa). "Este o senzaţie superbă. Anul trecut am avut un parcurs extraordinar cu Napoli. A fost un an perfect", a declarat Hamsik.

Bjørndalen  s-a răzgandit

Biatlonistul norvegian Ole Einar Bjørndalen, care a devenit la Soci cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, a anunţat, ieri, că a revenit asupra deciziei de a se retrage din activitate şi a precizat că va mai concura pană în 2016. Bjørndalen, în varstă de 40 de ani, supranumit "OEB" sau "Canibalul", anunţase după întrecerea de la Soci că se va retrage la finalul actualului sezon. "După ce am revenit de la Soci am discutat cu echipa mea şi am stabilit să revin asupra deciziei de a mă retrage. Concluzia este că îmi voi continua cariera pană la Campionatele Mondiale din 2016, de la Oslo", a declarat Bjørndalen. În timpul JO de la Soci, el a devenit membru CIO, după ce a caştigat alegerile pentru comisia sportivilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.