Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Pantilimon a caştigat Cupa Ligii

Ziarul de Vrancea
2 mar 2014 493 vizualizări
Formaţia Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a caştigat Cupa Ligii Angliei, după ce a învins, duminică, pe arena Wembley, cu scorul de 3-1 (0-1), echipa Sunderland.

Formaţia din Sunderland a deschis scorul în min. 10, însă "cetăţenii" au întors scorul într-un minut, prin golurile marcate de Yaya Touré (şut cu efect de la 20 metri) şi Nasri ('55-56). În minutul 90, Jesus Navas a lămurit lucrurile.  Manchester City a caştigat Cupa Ligii Angliei pentru a treia oară în istorie, după ce s-a mai impus în 1970 şi 1976.

Bronz pentru Ana la Saint Maur

Spadasina Ana Maria Branză a ocupat locul trei la etapa de Cupă Mondială de la Saint Maur (Franţa). Pană în semifinale, Ana Maria Branză a trecut pe rand de: Magdalena Piekarska (Polonia), scor 15-7, în turul I; Anastasia Ivcenko (Ucraina), scor 15-13, în turul II; 15-8 cu Man Wai Kong (Hong Kong), în optimi, și Yana Shemyakina (Ucraina), scor 6-5, în sferturi.  În penultimul act, Ana Maria Branză a fost învinsă în minutul de aur de Xu Anqi (China), scor 7-8, şi a urcat pe treapta a treia a podiumului. Tot la Saint-Maur, Simona Pop a ajuns pană în optimi (15-10 cu Maria Udrea, 15-13 cu Sun Yujie, din China, şi 9-15 cu Yana Zvereva, din Rusia), Ana Maria Constantin (15-9 cu Szasz Emese, din Ungaria, şi 5-6 cu Rebecca Chimahusky, din SUA) s-a oprit în turul II, iar Maria Udrea (10-15 cu Simona Pop) şi Ioana Dumitru (10-11 cu Rosella Fiamingo, din Italia) au fost eliminate în turul I.

Poloiştii s-au calificat la Europene

Naţionala de polo a Romaniei s-a calificat, sambătă, în deplasare, la turneul final al Campionatului European din acest an, după ce a învins reprezentativa Marii Britanii şi în manşa retur din baraj. Tricolorii s-au impus cu scorul de 18-8 (3-5, 3-1, 5-1, 17-6). În tur, Romania a caştigat cu scorul de 18-7, iar cu dubla victorie obţine calificarea la turneul final al CE din 2014.  La turneul final s-au mai calificat, tot sambătă, Spania, Franţa, Georgia şi Croaţia, care au eliminat Ucraina, Malta, Turcia, respectiv Slovacia, ele alăturandu-se echipelor deja calificate, adică Ungaria (naţiune gazdă), Serbia, Muntenegru, Italia, Germania, Grecia. 

Bătaie soră cu moartea

Echipa de handbal feminin "U" Jolidon Cluj a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, de formaţia ungară Fehervar KC, cu scorul de21-28 (10-14), în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei EHF. Formaţia ardeleană a ratat şase aruncări de la 7 metri în faţa portarului de la  Fehervar, Eva Kiss, care a apărat în total 20 de aruncări. Manşa retur va avea loc în 9 martie, în Ungaria, caştigătoarea dublei manşe urmand a se califica în semifinalele Cupei EHF.  În această fază, oponenta va fi învingătoarea din confruntarea Dinamo Volgograd (Rusia) şi Team Esbjerg (Danemarca). Meciurile din semifinale sunt programate în 5-6 aprilie (turul), respectiv 12-13 aprilie (returul). "U" Jolidon Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF după ce a eliminat în faza optimilor formaţia turcă Cankaya Anka Spor, cu scorul general de 66-45, avand dublă victorie.

Colega Cristinei Neagu, la Baia Mare

Interul dreapta Elena Gjeorgjievska va evolua din sezonul viitor la vicecampioana HCM Baia Mare, liderul curent al Ligii Naţionale, handbalista macedoneană, care joacă în prezent la Buducnost Podgorica, semnand un contract valabil pe un sezon. Elena Gjeorgjievska are 24 de ani şi în actuala ediţie a Ligii Campionilor a marcat 9 goluri pentru echipa sa, Buducnost Podgorica, la care este coechipieră cu componenta naţionalei Romaniei, Cristina Neagu.  Sambătă seară, cele două jucătoare au fost pe teren la meciul caştigat de Buducnost, în deplasare, cu Larvik HK, scor 22-17, o victorie care duce Buducnost la un pas de calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.  Pentru HCM Baia Mare, Elena Gjeorgjievska este cea de-a patra jucătoare străină transferară în vederea noului sezon, după cele ale handbalistelor Camilla Herrem, Alexandra Do Nascimento şi Barbara Arenhart, ultimele două fiind campioane mondiale cu naţionala Braziliei.

Victorie japoneză la Raşnov

Sportiva japoneză Sara Takanashi s-a impus, duminică, în etapa de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile de la Raşnov, asigurandu-şi astfel a 20-a victorie din carieră.  Takanashi (230,4 puncte), care s-a impus şi în concursul de sambătă, a înregistrat un avans de zece puncte faţă de americanca Jessica Jerome, locul trei revenind italiencei Evelyn Insam. După acest al 12-lea succes al sezonului, sportiva de 17 ani are un total de 1420 de puncte, înainte de ultimele patru concursuri de la Oslo, Falun (2) şi Planica. Sportiva germană Carina Vogt, prima campioană olimpică din istorie în această probă, nu a venit în Romania din cauza unei probleme la genunchi. De asemenea, ocupanta locului trei la general, austriaca Daniela Iraschko-Stolz, a absentat, ea urmand să fie indisponibilă restul sezonului.

Mladen a înscris în proprie poartă

Fundaşul Sebastian Mladen a marcat în propria poartă, sambătă, în meciul pierdut de formaţia Olhanense, în deplasare, scor 0-4, cu Estoril, în etapa a XXI-a campionatului Portugaliei. Mladen, care a fost integralist, a marcat autogolul în minutul 10.  Celelalte goluri au fost semnate de Galvao 2 şi Ricardo Vaz (penalty).

Virajul lui Schumacher

Primul viraj al circuitului Sakhir va purta numele lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial la Formula 1, a anunţat, duminică, directorul circuitului din Bahrain. "Este un mare privilegiu că-l putem onora, cu sprijinul familiei lui Schumacher, pe cel mai bun pilot din istoria Formulei 1, pe cineva apreciat şi iubit de poporul din Bahran", scrie şeicul Zayed Al Zayani într-un comunicat al Bahrain International Circuit (BIC), care va sărbători, la 6 aprilie, într-o cursă nocturnă, a zecea aniversare a primului Grand Prix de Formula 1 în Bahrain. "Încă de la prima sa cursă în 2004, Schumacher a devenit o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care iubesc sportul în regatul nostru, aşa că este normal să-i aducem un astfel de omagiu", a adăugat şeicul. Schumacher este în comă la un spital din Grenoble, după accidentul de schi din 29 decembrie 2013, din staţiunea Meribel.  Pilotul german s-a impus la primul Grand Prix desfăşurat în Bahrain, în 2004, la volanul unui monopost Ferrari, în timpul sezonului în care a caştigat al şaptelea şi ultimul titlu mondial. El a ocupat locul doi pe acest circuit în 2006.

Cu turban sau fără turban?

International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupă de regulile jocului, a aprobat, sambătă, purtarea vălului islamic şi a turbanului de către jucătoare, respectiv fotbalişti. IFAB a luat această decizie după o perioadă de probă de 20 de luni.  "S-a decis că fotbalistele vor putea avea capul acoperit atunci cand joacă", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, care a precizat că şi fotbaliştii vor avea posibilitatea de a evolua cu capul acoperit. Vălul şi turbanul nu vor fi însă cele obişnuite, ci vor fi adaptate. Trebuie să fie în concordanţă cu echipamentul şi să nu constituie un pericol pentru persoanele care le poartă sau pentru alţii. Totodată, Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a anunţat, sambătă, că a luat cunoştinţă hotărarea IBAF constand în permiterea purtării vălului islamic şi a turbanului, dar îşi doreşte respectarea principiilor constituţionale ale laicismului, astfel că pentru sportivii francezi interdicţia este menţinută.

Oful lui Campbell

Fostul fundaş Sol Campbell a apreciat că ar fi fost "căpitanul Angliei mai mult de zece ani" dacă nu ar fi fost de culoare, conform fragmentelor din biografia sa publicate, ieri, de Sunday Times.  Selecţionat de 73 de ori în naţională, între 1996 şi 2007, el a purtat de trei ori banderola de căpitan în meciurile amicale cu Belgia, Cehia şi SUA. "Cred că federaţia ar fi preferat să fiu alb. Aveam credibilitatea şi experienţa pentru a fi căpitan în calitate de jucător în centrul apărării şi de căpitan la echipa mea de club. însă federaţia nu mă voia. Michael Owen a fost un atacant fantastic, dar nu a fost niciodată un căpitan. Cred că este stanjenitor. M-am gandit mereu la acest aspect şi mereu răspunsul este acelaşi. De vină este culoarea pielii mele", a adăugat Campbell.  Potrivit BBC, în perioada în care Campbell a evoluat penru Anglia, căpitani au fost David Platt, Tony Adams, Alan Shearer, Paul Ince, Stuart Pearce, David Seaman, Martin Keown, David Beckham, Michael Owen, Steven Gerrard şi John Terry.

Antrenor elveţian la armeni

Tehnicianul elveţian Bernard Challandes, în varstă de 62 de ani, a fost numit selecţioner al Armeniei, el semnand un contract pe doi ani cu federaţia armeană. Challandes îi succede în funcţie lui Vardar Minasian, care a decis în octombrie să nu îşi prelungească înţelegerea cu federaţia din Armenia. "Echipa noastră avea nevoie de un antrenor experimentat. Naţionala este capabilă să să se lupte cu adversari puternici. Am negociat cu 49 de antrenori şi l-am ales pe Bernard Challandes, care pe mine personal m-a surprins cu toate cunoştinţele sale despre echipa noastră", a declarat preşedintele forului, Ruben Hairapetian. Challandes şi-a început cariera de antrenor în 1977. El a pregătit, între altele, echipele FC Zürich, FC Sion, Neuchatel Xamax, dar şi reprezentativa under 21 a Elveţiei.

N-a vrut să sufle în fiolă

Deputatul federal al Braziliei, Romario, campion mondial la fotbal în 1994, a refuzat să sufle în aparatul pentru testarea alcoolemiei şi a rămas fără permisul de conducere. În timpul unui control de rutină, sambătă, la Rio de Janeiro, Romario a refuzat să fie testat pentru alcoolemie şi a fost sancţionat cu suspendarea permisului de conducere şi penalizarea cu şapte puncte. De asemenea, el a fost amendat cu 1915,40 reali (592 euro).

Koscielny salvează acordeoane

Internaţionalul francez al echipei Arsenal Londra, Laurent Koscielny, a contribuit la salvarea fabricii de acordeoane Maugein, cea mai veche din Franţa, situată în oraşul natal al fotbalistului, Tulle, informează cotidianul The Guardian. Koscielny, în varstă de 28 de ani, face parte dintr-un grup care a investit 600.000 de euro pentru salvarea fabricii care era pe punctul de a se închide. Înfiinţată în 1919, fabrica de acordeoane era în pericol de faliment. Dificultăţile financiare ale fabricii au fost provocate de concurenţa reprezentată de produsele ieftine ce provin din Europa de Est şi din China.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.