Sport

Federer nu se dă bătut

Ziarul de Vrancea
2 mar 2014 441 vizualizări
Elveţianul a caştigat turneul de la Dubai, după ce i-a învins, pe rand pe Djokovic şi Berdych * Grigor Dimitrov, la a doua victorie din carieră, la Acapulco * următorul eveniment în tenis, turneele de la Indian Wells

Tenismanul elveţian Roger Federer a caştigat turneul ATP de la Dubai pentru a şasea oară în carieră, după ce l-a învins pe cehul Tomas Berdych, scor 3-6, 6-4, 6-3.Federer a avut un parcurs excelent la Dubai, învingandu-l în semifinală pe numărul 2 mondial, sarbul Novak Djokovic cu 3-6, 6-3, 6-2. Roger Federer conduce cu 17-15 în duelurile directe cu Djokovic, iar ultimul său succes data din finala turneului 1000 de la Cincinatti, în care a dispus de Nole cu un sec 6-0, 7-6.La randul său, Berdych s-a calificat în finală prin victoria cu 7-5, 7-5 în faţa germanului Philipp Kohlschreiber. Federer Roger Federer a obţinut astfel al 78-lea titlu din carieră, în 115 finale jucate.
* La Acapulco (1.309.770 $), principalul favorit, David Ferrer a fost eliminat încă din sferturi, abandonand în setul al doilea la 2-4, al partidei cu sud-africanul Kevin Anderson al cincilea favorit, după ce caştigase primul set cu 6-2. În celelalte partide din sferturi s-au înregistrat rezultatele: Grigor Dimitrov (Bulgaria, nr. 4) - Ernests Gulbis (Letonia, nr. 6) 4-6, 7-6, 7-5; Andy Murray (Marea Britanie, nr. 2) - Gilles Simon (Franţa, nr. 6) 1-6, 7-6, 6-2; Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) - Ivo Karlovic (Croaţia) 6-4, 7-6.  Turneul a fost caştigat de bulgarul Grigor Dimitrov, care a reuşit în semifinale să-l învingă pe Andy Murray cu 4-6, 7-6, 7-6.
Anderson a caştigat în faţa lui Dolgopolov cu 6-1, 5-7, 6-4. Dimitrov a caştigat al doilea turneu din carieră, caştigand finala cu Kevin Anderson, scor 7-6, 3-6, 7-6.
* Tot la Acapulco a avut loc şi un turneu WTA, de 250.000 de dolari, caştigat de jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (13 WTA), învingătoare într-o finală de aproape trei ore în faţa americancei Christina McHale cu 7-6, 4-6, 6-4. . Sportiva slovacă a reuşit să caştige al patrulea titlu din carieră. În urma victoriei de la Acapulco, Dominika Cibulkova, în varstă de 24 de ani, va ocupa, începand de luni, locul 11 WTA. În semifinale, Cibulkova, principala favorită, a beneficiat de abandonul chinezoaicei Zhang Shuai la scorul de 2-4, iar Christina McHale, care a eliminat-o în sferturi pe favorita nr. 3, Kaia Kanepi (Estonia), scor 6-1, 2-6, 6-4 a acces în finală după 3-6, 6-2, 7-5 cu jucătoarea franceză Caroline Garcia.
* Turneul de la Florianopolis (Brazilia), la care trei romance (Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Alexandra Cadanţu) au ajuns pană în sferturi, s-a încheiat cu victoria jucătoarei cehe Klara Zakopalova, care a învins-o, în finală cu 4-6, 7-5, 6-0 pe jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza. Zakopalova a depăşit-o în semifinală pe principala favorită, Carla Suarez (Spania), scor 6-3, 3-6, 6-2, iar Muguruza a trecut cu 6-2, 6-3 de Iaroslava Şvedova (Kazahstan).
Principalul eveniment în tenis de săptămana viitoare este reprezentat de puternicele turnee BNP Paribas Open de la Indian Wells (feminin şi masculin). În turneul feminin, Simona Halep este cap de serie nr. 6, Romania fiind reprezentată şi de Sorana Cîrstea pe tabloul principal. Maine noapte vor începe calificările. De la turneul WTA lipseşte doar Serena Williams, care a anunţat că nu se va mai duce niciodată acolo, din cauza scandărilor rasiste.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
maria, acum 3678 zile, 21 ore, 13 minute, 57 secunde
FELICITARI , TE IUBIM.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.