Sport

La un pas de o mare surpriză: au pierdut la limită cu campioana Romaniei!

Dan Chiriac
28 feb 2014 637 vizualizări
Progresul Focşani - City’us Tg. Mureş 3-4 (2-1), în liga întai de futsal. Focşănenii au condus la pauză şi puteau obţine un rezultat de egalitate, dacă nu ratau o lovitură de la zece metri, pe final

Echipa de futsal Progresul Focşani a fost la un pas de o mare surpriză în meciul de ieri disputat în cadrul etapei a cincea a returului din liga întîi. Focşănenii au întalnit la Sala Polivalentă campioana Romaniei din ultimii patru ani. Mureşenii au venit la Focşani cu cei cinci jucători de la echipa naţională a Romaniei, A. Csoma, F. Csoma, Mimi Stoica, Moldovan şi Al Ioanei, alături de care s-au aflat alţi cinci jucători din lotul extins. Mureşenii au solicitat să joace meciul la ora 13.00, pentru a evita un alt drum la Focşani, după ce jucătorii naţionalei au jucat cu Moldova, o dublă amicală la Galaţi. Focşănenii nu s-au dat însă bătuţi în faţa unei echipe care a dominat clar futsalul în ultimii ani. Mai mult, elevii lui Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş au fost cei care au ratat primele ocazii ale partidei. Chiar dacă au avut pe foaie doar şapte jucători, în condiţiile în care Ilaş şi Stanciu erau suspendaţi, după eliminarea din Cupa Romaniei, iar Dumitru este accidentat, Progresul a deschis scorul prin Ciornei, la capătul unei faze bine lucrate. Oaspeţii au reuşit să egaleze prin Oltean, în minutul 15, după o greşeală de marcaj la o lovitură de colţ. Progresul a intrat însă la pauză în avantaj, după ce Sorin Popa a marcat după o fază personală. Mulţi spectatori se frecau la ochi, în pauza jocului, nevenindu-le să creadă ce scor era afişat pe tabelă.

Revenire în cinci minute

Experienţa mureşenilor şi-a spus cuvantul în primele cinci minute ale actului secund. Mimi Stoica a marcat de două ori, după ce apărarea noastră a fost depăşită. Csoma a dus scorul la 4-2, dar focşănenii nu s-au dat bătuţi. Au avut două lovituri de la zece metri, în finalul jocului. La prima, Bogdan Stratulat a fost desemnat surprinzător să execute şi a trimis pe langă poartă. Apoi, Sorin Popa a transformat-o pe a doua şi a dus scorul la 4-3. A fost prea tarziu, ultimele zece secunde de joc neputand să mai aducă ceva. A fost o evoluţie meritorie a focşănenilor, care dă speranţe pentru meciurile următoare. Meciul a fost condus de Marius Năstasă - Piatra Neamţ şi Ionuţ Nacu – Roman. Rezervă a fost Petre Meterciuc – Tg. Neamţ, iar observator băcăuanul Robert Ghioane. Progresul s-a bazat la jocul de ieri pe următorii jucători: Borş, Ivanciu, Ungureanu, Burcăcel, S.Sava, Sorin Popa, Ciornei şi Prodan. În acest moment, Progresul Focşani se află pe locul nouă în liga întai, cu 11 puncte. Focşănenii se află la o singură lungime de poziţia a opta, cea care asigură ultimul loc din play-off. Etapa viitoare, focşănenii vor evolua în deplasare cu FK Odorhei, o candidată la titlu. Meciurile decisive pentru focşăneni vor fi cele de acasă cu KTE Tg. Secuiesc, Clujana Cluj şi United Galaţi, dar şi în deplasarea de la Iaşi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
CQR, acum 3707 zile, 12 ore, 35 minute, 43 secunde
Se pote .S-a jucat cu ambitie si a iesit un joc spectaculos .Bravo CIORNEI , bravo BOBO STRATULAT . Felicitari profesorului PETRACHE GURGUIATU ,un adevarat profesionist.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.