Sport

Misiune grea în faţa campioanei Romaniei

Dan Chiriac
27 feb 2014 413 vizualizări
Progresul Focşani - City’us Tg. Mureş, azi, orele 13.00, în liga întai de futsal u partida are loc la Sala Polivalentă

Echipa de futsal Progresul Focşani va disputa azi partida din cadrul etapei a cincea a returului din liga întai. Focşănenii vor juca, cu începere de la orele 13.00, la Sala Polivalentă, în compania campioanei Romaniei din ultimii patru ani. Mureşenii au dominat cu autoritate futsalul din Romania în ultimii ani şi e greu de crezut că lucrurile se vor schimba în acest an. Chiar dacă l-au pierdut pe principalul finanţator, omul de afaceri Sorin Ţerbea, decedat într-un accident aviatic în toamna anului 2013, mureşenii au continuat să rămană în fruntea ligii întai. Chiar dacă au un adversar redutabil în lupta pentru primul loc, Autobergamo Deva, mureşenii sunt consideraţi încă principalii favoriţi la titlul naţional. Mureşenii au fost cei care au solicitat ca partida să aibă loc azi de la orele 13.00. Asta pentru că patru dintre jucătorii lor au evoluat meircuri şi joi la Galaţi în dubla naţionalei cu Republica Moldova. Romanii au caştigat primul joc cu 6-1. Pentru a evita un drum pană acasă, ardelenii au cerut programarea jocului pentru ziua de azi, lucru acceptat de conducerea focşănenilor. În aceste condiţii, misiunea focşănenilor nu va fi deloc uşoară. Progresul va încerca să ofere o replică cat mai bună unei echipe valoroase, bazandu-se şi pe aportul publicului. „Ştim valoarea adversarului, ne va fi foarte greu în faţa unei echipe care a caştigat totul în ultima perioadă”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Meciul va fi condus de Marius Năstasă - Paitra Neamţ şi Ionuţ Nacu – Roman. Rezervă va fi Petre Meterciuc – Tg. Neamţ, iar observator băcăuanul Robert Ghioane. Progresul se va baza la jocul de azi pe următorii jucători: Borş, Ivanciu, Ungureanu, Burcăcel, S.Sava, Sorin Popa, Ciornei şi Prodan. Nu vor putea evolua Ilaş şi Stanciu, eliminaţi în jocul din Cupa Romaniei cu Spicom Sf. Ghoerge, şi Dumitriu, care este accidentat. În acest moment, Progresul Focşani se află pe locul nouă în liga întai, cu 11 puncte. Focşănenii se află la o singură lungime de poziţia a opta, cea care asigură ultimul loc din play-off. Liga întai a rămas fără Smart Ionescu Bucureşti, echipă ce a fost exclusă din campionat, astfel încat în partea a doua a sezonului mai activează doar 11 echipe. În primele patru runde ale returului, Progresul a jucat acasă cu liderul clasamentului, Autobergamo Deva şi cu campioana ultimelor ediţii de campionat, City’us Tg. Mureş şi va evolua în deplasare cu FK Odorhei, o candidată la titlu şi cu Spicom Sf. Gheorghe. Abia după aceste runde, focşănenii se pot gandi la puncte în partidele de acasă cu KTE Tg. Secuiesc, Clujana Cluj şi United Galaţi, dar şi în deplasarea de la Iaşi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.