Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Succes istoric al voleibaliştilor constănţeni

Ziarul de Vrancea
26 feb 2014 460 vizualizări
Campioana Romaniei la volei masculin, Tomis Constanţa, a realizat o performanţă excelentă, reuşind să învingă, în deplasare, vicecampioana Franţei, Paris Volley, cu 3-2 (-23, -20, 23, 13, 9).

Voleibaliştii constănţeni, pregătiţi de bulgarul Martin Stoev, au fost dominaţi timp de două seturi şi jumătate, dar au revenit fantastic şi au şanse foarte mari de a se califica în finala Cupei CEV. Partida retur va avea loc, duminică, la Constanţa, de la ora 18.00. În cea de-a doua semifinală se confruntă  echipele Gubernia Nijnîi  Novgorod (Rusia) şi PGE Skra Belchatow (Polonia). Manşa tur a avut loc aseară, în Rusia, iar returul, duminică, pe teren polonezilor.

După Eusebio, s-a stins şi Coluna

Fostul fotbalist portughez de origine mozambicană Mario Coluna, care a evoluat la Benfica şi în naţionala Portugaliei alături de legendarul Eusebio, a murit, ieri, la 78 de ani, la Maputo, a anunţat clubul lusitan. Clubul Benfica a precizat  că fostul jucător era spitalizat de duminică într-o clinică din capitala Mozambicului, din cauza unei "infecţii pulmonare grave". Căpitan al naţionalei portugheze care a încheiat pe locul trei la Cupa Mondială din 1966, Coluna s-a născut la 6 august 1935, la Inhaca, în Mozambic. Fost căpitan şi la Benfica, el a caştigat Cupa Campionilor Europeni în 1961 şi 1962, marcand cate un gol în fiecare finală. În 16 sezoane la Benfica, mijlocaşul a caştigat titlul naţional de zece ori şi de şapte ori Cupa Portugaliei. Fostul său coechipier, Eusebio, a murit la 5 ianuarie

Veronica e curată ca lacrima

Sportiva jamaicană Veronica Campbell-Brown, depistată pozitiv cu un diuretic în luna mai 2013, va putea participa la Campionatele Mondiale de atletism în sală, din martie, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a absolvit-o de acuzaţiile de dopaj. După ce a fost depistată pozitiv la reuniunea de la Kingston, din 4 mai, cu hidroclorotiazidă - o substanţă interzisă doar în competiţie - Campbell-Brown a fost suspendată provizoriu mai multe luni şi a ratat selecţiile jamaicane pentru CM-2013, unde ar fi trebuit să-şi apere titlul. Comisia de Disciplină a federaţiei jamaicane (JAAA), care a decis iniţial, în octombrie, să-i acorde doar un avertisment, a condamnat-o în cele din urmă, în 12 februarie, la doi ani de suspendare, la recomandarea comisiei antidoping a forului internaţional (IAAF). Însă, Veronica Campbell-Brown a făcut apel la TAS, apreciind că nu există nicio dovadă validă pentru a stabili că a comis o încălcare a regulilor antidoping. Ea a subliniat că regulile agenţiei mondiale antidoping privind controalele nu au fost respectate în cazul său, "ceea ce a compromis integritatea eşantionului urinar".

Se mută FC Botoşani la Iaşi?

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat pentru MEDIAFAX că a trecut în manualul de licenţiere pentru sezonul viitor Stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu, în cazul în care nu va reuşi să montateze instalaţie de nocturnă pe propriul teren. "Pană la data de 31 martie, trebuie depus dosarul de licenţiere pentru viitoarea ediţie de campionat. Pentru a avea drept de joc în Liga I, trebuie să îndeplinim mai multe cerinţe. Una dintre acestea este şi cea referitoare la nivelul de dotare al stadionului pe care vom disputa meciurile de acasă. De aceea, luăm în calcul varianta ca meciurile de pe teren propriu să le disputăm la Iaşi, asta în cazul în care nu vom reuşi să avem montată instaţia de nocturnă şi cea de încălzire a gazonului pe propria arenă", a spus, miercuri, Cornel Şfaiţer. În acest moment, FC Botoşani este singura echipă din Liga I care nu are nocturnă pe terenul pe care îşi dispută meciurile de acasă.

Sancţiuni de la LPF

Cluburile FC Dinamo şi FC Braşov au fost sancţionate cu cate 30.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii prin aprinderea şi aruncarea de torţe şi fumigene la meciurile cu FC Viitorul, respectiv Petrolul Ploieşti. Conform site-ului oficial al LPF, membrii Comisiei de Disciplină l-au sancţionat pe jucatorul Monroy Aitor (CFR Cluj) cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate de 3.000 lei pentru eliminarea din meciul cu FC Vaslui. De asemenea, jucătorii Adnan Aganovic (FC Braşov) şi Bojan Golubovic (Ceahlăul Piatra Neamţ) au fost suspendaţi cu cate o etapă şi au primit penalităţi sportive de 740 lei.

Turneu final la Alba Iulia

Turneul final al Ligii Europei Centrale (CEWL) la baschet feminin va fi găzduit de Alba Iulia, în 15 şi 16 martie, în semifinale fiind calificate şi echipele ICIM Arad şi CSU Alba Iulia, alături de Flying Foxes (Austria) şi Piestanske Cajky (Slovacia). Alba Iulia a concurat pentru dreptul de organizare cu Viena, capitala Austriei avand şi ea calificată în semifinale campioana Flying Foxes. Cea de-a patra echipă calificată în semifinale este Piestanske Cajki (Slovacia). În timp ce echipa CSU Alba Iulia şi-a încheiat partidele din sezonul regulat, ICIM Arad mai are de jucat meciul cu Piestanske Cajky, în 6 martie, dar rezultatul nu va fi influenţa "patrulaterul" formaţiilor calificate în Final Four, turneul fiind programat în 15-16 martie.

Şefii au refuzat cheta

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, antrenorul Viorel Moldovan, team managerul Dănuţ Perjă şi directorul de imagine Lucian Ionescu au refuzat primele care le reveneau din suma stransă de suporteri prin vanzarea tichetelor de solidaritate la amicalul cu FC Voluntari. Astfel, suma de 27.425, rămasă după achitarea costurilor de organizare a partidei şi donată de fani angajaţilor clubului, a fost împărţită după cum urmează: 8.000 de lei - angajaţi club (funcţionari, îngrijitori teren, bucătărese, şoferi) şi 19.425 – jucători şi restul componenţilor stafului tehnic. Liga Suporterilor Rapidişti a comercializat biletele de solidaritate în valoare de 5 lei la meciul amical pe care formaţia giuleşteană l-a caştigat cu scorul de 2-0 (0-0) pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu în compania formaţiei din Lig a III-a, FC Voluntari.

Selecţioner din Franţa, la chinezi

Tehnicianul francez Alain Perrin, fost antrenor al echipelor Marseille, Sochaux, Lyon şi Saint-Etienne, a fost numit selecţioner al Chinei, a anunţat, ieri, presa chineză. Informaţia a fost confirmată de Yu Hongchen, vicepreşedintele Federaţiei Chineze de Fotbal. China ocupă în acest moment locul 88 în clasamentul FIFA, după ce în martie 2013 a înregistrat cea mai slabă poziţie în această ierarhie, locul 109. Anul trecut, rezultatele slabe înregistrate de reprezentativa chineză au dus la demiterea tehnicianului spaniol José Antonio Camacho, aflat în funcţie din 2011, cand a semnat un contract pentru un salariu anual de opt milioane de dolari. în mandatul său, China a reuşit şapte victorii, două rezultate de egalitate şi 11 înfrangeri. Alain Perrin a antrenat ultima dată echipa Umm Salal, din Qatar

Komissarova luptă cu paralizia

Sportiva rusă Maria Komissarova, victima unei fracturi a coloanei vertebrale în urma unui accident suferit la un antrenament de skicross la Jocurile Olimpice de la Soci, a declarat, miercuri, că nu îşi mai simte corpul de la mijloc în jos. "Nu îmi mai simt corpul de la buric în jos. Dar eu sunt puternică şi voi fi pe picioare într-o zi", a scris sportiva rusă pe contul ei de Instagram. Schioara de 23 de ani, originară din Sankt Petersburg, a suferit accidentul la 15 februarie, pe traseul de skicross din Munţii Roza Hutor. Ea a fost transportată de urgenţă la spitalul construit special pentru JO, unde a fost operată în aceeaşi zi.  Apoi, ea a fost transferată la o clinică germană de specialitate, unde a suferit din nou o intervenţie chirurgicală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.