Sport

Pompierii îşi deschid porţile la împlinirea a 81 de ani de Protecţie Civilă

Raluca Manolache
25 feb 2014 658 vizualizări
Vizitatorii vor putea vedea în ce condiţii muncesc pompierii dar pot vedea şi tehnica de intervenţie

81 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în Romania. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea organizează pe 28 februarie o serie de manifestări prin care să atragă atenţia asupra importanţei acestei zile. În intervalul orar 10.00-14.00, la sediile subunităţilor de pompieri din judeţ se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, iar cei interesaţi vor putea vedea în ce condiţii muncesc pompierii. De asemenea, vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. În cursul aceleiaşi zile, la Cercul Militar din municipiul Focşani va avea loc un simpozion dedicat aniversării a 81 ani de Protecţie Civilă în România. „Primele legiferări ale acestei structuri aflate permanent în sprijinul cetăţenilor se regăsesc încă din anul 1933 când în Monitorul Oficial al României se publica „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” semnat de Regele Carol al II-lea prin „Înaltul Decret Regal” din 28 februarie 1930. Sărbătoarea este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului, în misiunile de salvare a cetăţenilor ameninţaţi de conflagraţii militare, calamităţi naturale şi alte catastrofe. Dacă la înfiinţare structura s-a subordonat Ministerului de Interne, pe timpul celui de-al II-lea Război Mondial aceasta a funcţionat în Comandamentul Apărării Pasive din Ministerul Aerului şi Marinei, iar în perioada postbelică a fost transferată la Ministerul Forţelor Armate. În 1952 se înfiinţa Apărarea Locală Antiaeriană şi Comandamentul Apărării Locale Antiaeriene, cu primele state-majore regionale şi servicii specializate la nivelul localităţilor şi unităţilor economice. Mereu pregătiţi de intervenţie, alături de celelalte structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, specialiştii protecţiei civile au participat cu profesionalism şi devotament la misiunile de salvare a oamenilor şi diminuare a pagubelor materiale”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. Pompierii au mai participat în perioada 21 – 25 februarie la o serie de competiţii sportive sub egida “Cupa 28 februarie” la şah, minifotbal, bowling şi biliard. De asemenea, joi se vor amplasa puncte mobile de informare preventivă, unde vor fi distribuite materiale informative privind tipurile de risc ce se pot manifesta la nivelul judeţului nostru şi recomandări specifice de comportare pentru fiecare situaţie în parte. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
omulderand, acum 3705 zile, 21 minute, 52 secunde
Felicitari!La multi ani!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.