Sport

Trei romance avansează în Brazilia

Ziarul de Vrancea
25 feb 2014 495 vizualizări
Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu s-a calificat în turul II la Florianopolia * Del Potro a abandonat în turneul de la Dubai

Pentru tenisul feminin romanesc, evenimentul principal este turneul WTA de la Florianopolis (Brazilia), dotat cu premii totale de 250 mii de dolari. Dacă Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au luat cate o săptămană de pauză, la acest turneu, deloc uşor, s-au înscris şi patru fete din Romania, două dintre ele trecute prin sita calificărilor. Cea care a ratat intrarea pe tabloul principal a fost tocmai Irina Begu, care părea în revenire de formă. După o victorie în faţa modestei Maria Fernanda Alves (30 de ani, 582 WTA), cu 6-2, 6-1, Irina a pierdut în ultimul tur de calificări partida cu tanăra belgiancă Alison van Uytvanck, jucătoare mai bine clasată decat Irina (104). Belgianca a cedat rapid primul set cu 1-6 şi l-a pierdut pe al doilea l-a tie-break după ce a ratat două mingi de set. Belgianca a trecut şi de turul I, dispunand cu 7-6, 7-6 de taiwaneza  Hsieh Su Wei..
Alexandra Cadanţu, care nu mai caştigase de multişor un meci în circuitul WTA, a spart gheaţa învingand o braziliancă primită cu wild-card, Gabriela Ce (293), şi a rezolvat problema repede repede, 6-1, 6-3 în 73 de minute. Cadanţu (cap de serie, nr. 6)  o va întalni în turul II pe germana Dinah Pfizenmaier, care obţinuse o victorie importantă în faţa austriecei Patricia Achleitner cu 6-4, 3-6, 7-5.
Alexandra Dulgheru (141) a trecut în calificări de poloneza Katarzyna Piter (98) după un meci lung de aproape două ore şi jumătate, încheiat cu 2-6, 6-4, 6-1. Alexandra Dulgheru a caştigat, aseară şi în primul tur, învingand-o cu 6-1, 7-6 pe jucătoarea columbiană Mariana Duque.
Nici Monica Niculescu (favorită nr. 5), nu a trecut uşor de primul tur. Monica a avut nevoie de două ore şi 20 de minute pentru a o învinge pe jucătoarea din Slovacia, Anna Schmiedlova (72), scor 6-0, 4-6, 6-2. Niculescu va juca în turul II cu muntenegreanca Danka Kovinic, venită din calificări, care a caştigat cu 6-3, 6-1 în faţa braziliencei Paula Gonçalves. Principala favorită în turneul de la Florianopolis este spaniola Carla Suarez, care a trecut cu 6-2, 6-2, de Timea Babos (Ungaria). Alte rezultate din primul tur: Iaroslava Şvedova (Kazahstan) - Silvia Soler (Spania) 7-6, 7-6; Barbora Zahlavova (Cehia) - Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 1-6, 7-5; Garbiñe Muguruza (Spania) - Vania King (SUA) 6-2, 3-6, 7-5. La dublu, Irina Begu şi rusoaica Valeria Solovieva,  joacă în primul tur cu perechea Francesca Schiavone / Silvia Soler (Spania / Italia). În competiţie mai este înscrisă şi perechea Monica Niculescu / Klara Zakopalova (Romania / Cehia), care va juca în primul tur cu cuplul Monique Adamczak / Arina Rodionova (Australia).
* Cel mai important eveniment al săptămanii este, însă, turneul ATP de la Dubai, de 2 milioane de dolari şi 500 de puncte. Romania are trei jucători pe tabloul principal, dar cu şanse reduse. După ce Adrian Ungur a picat primul, Marius Copil n-a rezistat decat 80 de minute în faţa valorosului ceh Tomas Berdych (nr. 3), scor 3-6, 4-6, iar Victor Hănescu se confruntă cu numărul 10 mondial, Jo-Wilfried Tsonga. La Dubai, a revenit în arenă Roger Federer, care a caştigat în numai 62 de minute (6-1, 6-4) în faţa neamţului Benjamin Becker. Surpriza a fost abandonului argentinianului Juan Martin del Potro, de care a beneficiat jucătorul indian Somdev Devvarman, care caştigase primul set la tie-break. Alte rezultate: Andreas Seppi (Italia) - Florian Mayer (Germania) 4-6, 6-1, 7-5; Lukas Rosol (Cehia) - Daniel Brands (Germania) 7-6, 6-4; Serghei Stahovski (Ucraina) - Ivan Dodig (Croaţia) 7-6, 6-7, 6-2. Astăzi, cuplul romano-austriac Florin Mergea / Oliver Marach va întalni echipa Mahesh Bhupathi /Denis Istomin (India / Uzbekistan).
     


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.