Sport

Venus, nu Serena!

Ziarul de Vrancea
21 feb 2014 531 vizualizări
După ce a beneficiat de abandonul Simonei Halep, jucătoarea franceză de tenis Alizé Cornet a învins-o pe Serena Williams şi va juca finala cu sora cea mare

Semifinalele turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) s-au înregistrat rezultate nescontate. Experimentata Venus Williams, care joacă mai rar, dar cand joacă, face ravagii, a trecut destul de uşor de Caroline Wozniacki (6-3, 6-2), cea care a eliminat-o în sferturi pe Sorana Cîrstea. În aceste condiţii, toată lumea aştepta reeditarea finalelor de altădată, între cele două surori americane, însă cea care a picat examenul, a fost mezina, Serena Williams. Franţuzoaica Alizé Cornet, cea care a beneficiat în primul tur de abandonul Simonei Halep, trece prin cea mai fastă perioadă a carierei. Pănă s-a încălzit liderul mondial, Cornet a caştigat primul set şi a făcut break în debutul manşei secunde. Serena s-a înfuriat şi a echilibrat disputa, dar la 4-4 tot Alizé a făcut break-ul decisiv. Scor 6-4, 6-4 şi finala este Venus Williams - Alizé Cornet. Oare ce s-ar fi întamplat dacă Simona Halep ar fi fost în plenitudinea forţelor. La dublu, cuplul ruso-australian (vorba vine, "australian") Alla Kudriavţeva / Anastasia Rodionova s-a calificat în finală, dispunand cu 6-4, 6-4, de perechea cehă Andrea Hlavackova / Lucie Safarova.
* Irina Begu, venită din calificări şi locul 145 WTA, a jucat azi-noapte sfertul de finală în turneul de la Rio de Janeiro (250 mii dolari), cu brazilianca Teliana Pereira (98). Irina merge bine şi la dublu, cu argentinianca Maria Irigoyen şi a ajuns în semifinalele, după ce a dispus cu 6-4, 7-5 cu favoritele nr. 3, Timea Babos-Jarmila Gajdosova (Ungaria/Australia). ÎÎpenultimul act al probei vor înfrunta principalele favorite, Barbora Zahlavova /Klara Zakopalova (Cehia), victorioase cu 6-3, 6-2 cu ucrainencele Liudmila şi Nadia Kicenok. În schimb, perechea Raluca Olaru/Alexandra Panova (Romania/Rusia) a fost eliminată în sferturi (6-3, 2-5, 3-10, de cuplul Johanna Larsson/Chanelle Scheepers (Suedia/Africa de Sud).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.