Sport

Halep nu joacă, dar urcă

Ziarul de Vrancea
20 feb 2014 430 vizualizări
Simona va ajunge pe locul VII în clasamentul WTA, datorită înfrangerilor Petrei Kvitova şi Jelenei Jankovic în turneul de la Doha, unde Sorana Cîrstea a fost învinsă categoric de către Caroline Wozniacki

O veste bună şi una rea de la turneul tenis feminin de la Doha. Vestea rea este că Sorana Cîrstea a fost eliminată în sferturile de finală, fiind învinsă clar de fostul lider mondial, Caroline Wozniacki (11 WTA). Scorul întalnirii, 6-1, 6-2 în 62 de minute,nu lasă loc de prea multe comentarii. Daneza a jucat cu multă ambiţie, dornică să revină în Top 10, în schimb Sorana a părut uzată de întalnirea extrem de dificilă pe care a avut-o cu o zi în urmă şi a caştigat-o în faţa Sarei Errani. Vestea bună este că Serena Williams, actualul lider mondial, a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Jelena Jankovic şi, în aceste condiţii, Simona Halep, deşi a abandonat la Doha, va trece pe locul VII în topul mondial, egaland cea mai bună clasare romanească din istorie, deţinută din 1997 de Irina Spîrlea. În semifinale, Serena Williams se va înfrunta cu învingătoarea partidei dintre Alizé Cornet (Franţa) şi spaniola Carla Suarez, care a depăşit-o cu o zi în urmă pe Petra Kvitova (Cehia). O altă semifinalistă a turneului este sora Serenei, Venus, care a trecut cu 6-3, 7-5 de italianca Flavia Pennetta. Venus Williams va juca semifinala cu Caroline Wozniacki. Surprize mari s-au înregistrat în proba de dublu: cuplul american Raquel Jones / Abigail Spears, a învins prima pereche a lumii, Roberta Vinci / Sara Errani (Italia) cu 6-4, 6-1, iar cel de-al doilea cuplu mondial, Elena Vesnina / Ekaterina Makarova (Rusia), care scosese din cursă pe surorile Williams, a cedat la randul său, în sferturi, în faţa perechii Alla Kudriavţeva / Anastasia Rodionova (Rusia / Australia), scor 4-6, 4-6. Celelalte semifinaliste ale turneului sunt Andrea Hlavackova / Lucie Safarova (Cehia) şi Flavia Pennetta / Samantha Stosur (Italia / Australia).
* Perechea Florin Mergea/Oliver Marach (Romania/Austria) a fost eliminată, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Rio de Janeiro. Mergea şi Marach au fost învinşi în runda inaugurală de perechea italiană Daniele Bracciali/Fabio Fognini, scor 3-6, 4-6. În schimb, în turneul feminin din aceeaşi localitate, Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală, după ce a dispus de Veronica Cepede (Paraguay) cu 6-3, 5-7, 6-1. Irina va juca în această fază cu învingătoarea partidei dintre Patricia Achleitner (Austria) şi Teliana Pereira (Brazilia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.