Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Samba în Maramureş

Ziarul de Vrancea
16 feb 2014 465 vizualizări
Componentele naţionalei de handbal feminin a Braziliei, Alexandra do Nascimento şi Barbara Arenhartvor juca la HCM Baia Mare din viitorul sezon, echipă care a anunţat şi prelungirea contractelor cu Paula Ungureanu şi Ada Nechita

Potrivit anunţului clubului austriac Hypo Viena, la care evoluează în prezent extrema dreaptă Do Nascimento şi portarul Arenhart, cele două handbaliste au ajuns la un acord cu HCM Baia Mare, la care vor evolua din viitorul sezon.  "Samba girls", cum le numeşte Hypo Viena, sunt campioane mondiale în 2013 cu naţionala Braziliei, în acelaşi an cucerind Cupa Cupelor cu campioana Austriei. Clubul băimărean poartă negocieri în această perioadă cu mai multe jucătoare din Europa şi din propriul lot în vederea formării unei echipe competitive pentru viitorul sezon.

Aproape de Europene

Naţionala de polo a Romaniei a învins, sambătă, la Bucureşti, reprezentativa similară a Marii Britanii, cu scorul de 18-7 (3-2, 4-2, 6-2, 5-1), în manşa tur din barajul pentru turneul final al Campionatului European din 2014. Marcatorii echipei Romaniei au fost Diaconu 6 goluri, Teohari 3, Cosmin Radu 2, Negrean 2, Matei 2, Creţu 1, Buşilă 1, Georgescu 1. De remarcat că echipa britanică a fost condusă de antrenorul Andrei Iosep, fost component al reprezentativei tricolore. Manşa retur va avea loc în 1 martie, la Sunderland.  În celelalte meciuri tur programate, pentru încă cinci locuri disponibile la turneul final, se confruntă Ucraina-Spania, Slovacia-Croaţia, Georgia-Turcia, Franţa-Malta şi Olanda-Rusia. Partidele retur vor avea loc în 1 şi 2 martie, caştigătoarele din dubla manşă obţinand calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an, care va fi găzduit de Ungaria, între 14-27 iulie.

Tecău a pierdut finala la Rotterdam

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Roger (Romania/Olanda) a învins, sambătă, cu scorul de 7-6, 6-4, cuplul francez Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, cu premii de 1,5 milioane de euro. În ultimul act al turneului, Tecău şi Roger au înfruntat perechea franceză Michaël Llodra/Nicolas Mahut, de care a fost învinsă cu 2-6, 6-7.

Victorie preţioasă a harghitenilor

Echipa de handbal masculin HC Odorhei a învins, sambătă, în deplasare, formaţia poloneză Gornik Zabrze, cu scorul de 23-22 (9-9), în manşa tur a optimilor de finală ale Challenge Cup. Cu victoria de sambătă, jucătorii antrenaţi de Vlad Caba au prima şansă la calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, în condiţiile în care vor disputa partida retur din optimi pe teren propriu, în 23 februarie. HC Odorhei a fost calificată direct în faza optimilor de finală ale competiţiei.  Dacă se va califica în sferturile de finală, HC Odorhei îşi va afla adversara la tragerea la sorţi din 25 februarie, partidele din această fază fiind programate în 15-16 martie, respectiv 22-23 martie.  HC Odorhei este singura reprezentantă a Romaniei în actuala ediţie a Challenge Cup la handbal masculin.

A murit sir Tom Finney

Fostul component al echipei Preston North End, Tom Finney, unul din cei mai mari jucători ai Angliei şi primul care a fost ales de două ori fotbalistul anului, a încetat din viaţă, la varsta de 91 de ani. "Clubul Preston North End a fost informat în legătură cu vestea extrem de tristă de trecerii în nefiinţă a lui Sir Tom Finney. Sir Tom a fost cel mai mare fotbalist din istoria clubului Preston North End şi unul din cei mai mari din istoria Angliei", a precizat gruparea engleză, într-un comunicat. Finney a jucat pentru naţionala Angliei în 76 de meciuri şi a înscris 30 de goluri, în perioada 1946-1958. El a fost ales fotbalistul anului în 1954 şi 1957, fiind primul care a obţinut acest trofeu de două ori. De asemenea, Finney a înscris 210 goluri pentru Preston North End, pentru care a jucat în 473 de meciuri.     

Pantelimon, în sferturile FA Cup

Formaţia Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon integralist, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, după ce a învins, sambătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Chelsea, în optimile competiţiei. Golurile au fost marcate de Jovetic ('15) şi Nasri ('67). Sambătă au mai obţinut calificarea în sferturi Sunderland (1-0 cu Southampton) şi Wigan (2-1 cu Cardiff), iar ieri, Everton a învins cu 3-1 pe Swansea.  Partida Sheffield Wednesday (D2) - Charlton (D2), programată sambătă, a fost amanată din cauza terenului impracticabil.

.
Demisie la Hamburg

Tehnicianul olandez Bert van Marwijk a fost demis, sambătă, de la echipa SV Hamburg, a anunţat clubul german aflat pe penultimul loc în clasamentul Bundesliga, după o nouă înfrangere în campionat. Această decizie a fost luată la o reuniune de criză a conducerii clubului, ce a avut loc, sambătă seară, după ce echipa din Hamburg  a fost învinsă, cu scorul de 2-4, de Eintracht Braunschweig, al şaptelea eşec consecutiv în campionat.  Van Marwijk se afla la conducerea tehnică a echipei din Hamburg din septembrie 2013.

 
 
Magath, antrenor la Fulham
Antrenorul german Felix Magath a fost numit la conducerea tehnică a echipei Fulham, funcţie în care îi succede olandezului Rene Meulensteen, Meulensteen era antrenorul principal al formaţiei Fulham de doar două luni. El l-a înlocuit la 1 decembrie pe compatriotul său Martin Jol. Fulham ocupă în prezent locul 20, ultimul, în clasamentul campionatului Angliei, cu 20 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.