Sport

Jocurile Olimpice de iarnă, Soci 2014 - Stoch, noul Icar şef

Ziarul de Vrancea
16 feb 2014 580 vizualizări
Polonezul a caştigat ambele probe de trambulină * Anna Fenninger şi Kjetil Jansrud sunt caştigătorii la slalom Super G * un coreean aduce aurul în Rusia la short track

SARITURI. Kamil Stoch (Polonia) este al treilea sportiv din istoria olimpică a săriturilor de la trambulină, care caştigă dubla, după finlandezul Mati Nykänen şi elveţianul Simon Ammann (de două ori, în 2002 şi 2010). După ce a caştigat proba de la trambulină normală, Stoch s-a impus şi la trambulina mare, învingandu-i pe japonezul Noraiki Kasai şi cehul Petr Prevc.
SCHI ALPIN:  Austriaca Anna Fenninger a caştigat proba feminină de slalom super-uriaş. Fenninger a reuşit prima sa medalie la un eveniment major, devansandu-le pe germanca Maria Riesch şi pe compatrioata sa Nicole Hosp. Pe un parcurs complicat, desenat de antrenorul său, Fenninger, 24 ani, şi-a demonstrat calităţile sale de specialistă în această probă. Hosp este la a doua medalie la Soci, după argintul cucerit la super-combinată.  Nu mai puţin de 18 schioare au abandonat în această cursă, cele mai importante nume fiind elveţianca Dominique Gisin (campioană olimpică la Soci în proba de coborare împreună cu Tina Maze) şi austriaca Elisabeth Goergl.  Reprezentanta Romaniei, Ania Caill a încheiat pe locul 30, după ce a ocupat locul 22 la super-combinata alpină de la Soci.Sportiva romană Ania Caill a ocupat locul 30, penultimul, în proba de Super G din cadrul concursului de schi alpin de la Jocurile Olimpice de la Soci, titlul olimpic revenind austriecei Anna Fenninger.  Edit Miklos din Ungaria, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice din 2010 de la Vancouver, a ocupat locul 15.
Proba masculină  de slalom Super G a revenit norvegianului Kjetil Jansrud, medaliat cu bronz la coborare, care continuă  dominaţia norvegiană în această disciplină la JO. Jansrud, 28 de ani, succede astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului lui Kjetil Andre Aamodt, triplu campion olimpic în 1992, 2002 şi 2006, şi lui Aksel Lund Svindal, campion în 2010 şi locul şapte duminică. Norvegianul a fost urmat de americanul Andrew Weibrecht, locul trei fiind ocupat la egalitate de Bode Miller şi canadianul Jan Hudec. La 36 de ani, Bode Miller, devine cel mai varstnic campion olimpic din istorie. El a obţinut a şasea medalie olimpică la 36 de ani şi 127 de zile şi l-a depăşit pe norvegianul Kjetil Andre Aamodt, care a caştigat a opta medalie olimpică, a patra de aur, la Torino în 2006, la 34 de ani şi 169 de zile.
PATINAJ SHORT TRACK.  Chinezoaica Zhou Yang ş-a apărat cu succes titlul olimpic obţinut acum patru ani, la Vancouver,  în proba de 1500 m.  Zhou Yang, 22 ani, a fost urmată în clasament de sud-coreeanca Shim Suk-hee cu şi de italianca Arianna Fontana. Chinezoaica Li Jianrou, caştigătoare la Soci a medaliei de aur la 500 m, a căzut şi a abandonat cursa. În proba masculină de 1000 m, Rusia s-a impus prin Victor An, sportiv de origine sud-coreeană care a cucerit în 2006 trei medalii de aur pentru fosta sa patrie. An a fost urmat în clasament de un alt rus (veritabil), Vladimir Grigoriev şi de olandezul Sjinkie Hnegt.
SCHI NORDIC. Ştafeta masculină a Suediei, compusă din Marcus Hellner, Lars Nelson, Johan Olsson şi Daniel Richardsson s-a impus la 4X10 km, înaintea reprezentantelor Rusiei şi Franţei. Succesul suedezilor a fost dublat şi de cel al fetelor la 4X5 km (Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag, Charlotte Kalla). Suedia a fost urmată de Finlanda şi Germania, în timp ce marea favorită, Norvegia s-a clasat pe locul V.
HOCHEI:  Grupa A: Slovenia - Slovacia 3-1; SUA - Rusia 3-2 (după l.p.); Rusia - Slovacia 1-0 (după l.p.); SUA - Slovenia 5-1. Clasament: 1. SUA - 8 p; 2. Rusia - 6 p; 3. Slovenia - 3 p; 4. Slovacia - 1 p.
Grupa B: Austria - Norvegia 3-1.
Grupa C: Suedia - Letonia 5-3; Elveţia - Cehia 1-0.  Clasament: 1. Suedia - 9 p; 2. Elveţia - 6 p; 3. Cehia - 3 p; 4. Slovacia - 1 p.

CAS
 Accidente pe pista de cross
Sportiva rusă Maria Komissarova s-a rănit la coloana vertebrală, sambătă, în timpul unui antrenament pe parcursul de skicross de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, fiind necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă, "Sportiva a suferit un traumatism grav. Ea a fost transportată la spitalul numărul 8 din Krasnaia Poliana, construit special pentru JO. Medicii au făcut investigaţiile necesare şi au decis să o opereze imediat pe sportivă", se arată într-un comunicat al federaţiei ruse de profil. Potrivit R-Sport, Komissarova ar fi suferit o fractură cu deplasare la nivelul coloanei vertebrale şi sportiva nu poate fi transportată la Moscova pentru a fi operată. Exact pe acelaşi traseu, americanca Jacqueline Hernandez s-a lovit la cap în calificările pentru proba de cross. Hernandez, 21 de ani, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se violent de pistă. Ea a rămas inertă cateva momente, iar după ce şi-a revenit a fost evacuată pe targă.Tot duminică, norvegianca Helene Olafsen a căzut pe acelaşi parcurs şi a fost evacuată pe targă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.