Sport

Simona a caştigat războiul din Golf

Ziarul de Vrancea
16 feb 2014 548 vizualizări
Jucatoarea romană biruit turneul WTA de 2.440.070 de dolari de la Doha * jucand din ce în ce mai bine, reprezentanta Romaniei a învins jucătoare de top

După 6-4, 3-6, 7-6 cu Kaia Kanepi (Estonia),  Simona Halep s-a dezlănţuit pe terenul principal din Qatar, învingand numai adversare de top: 6-2, 6-0 cu Sara Errani (Italia, 8 WTA), în sferturi, apoi 7-5, 6-2 cu poloneza Agnieszka Radwanska  (4 WTA), pentru ca ieri să caştige şi finala, 6-2, 6-3 cu germana Angelique Kerber (numărul 9 mondial). A fost cea mai frumoasă victorie de turneu dintre cele şapte caştigate de Serena, un turneu de la care au lipsit doar Serena Williams, Viktoria Azarenka şi Maria Şarapova dintre supernovele tenisului feminin mondial.
Partida de sambătă, cu Agnieszka Radwanska a fost un deliciu şi s-a încheiat cu victoria binemeritată a Simonei, în condiţiile în care şi poloneza a jucat la un nivel foarte ridicat. "Aga" a dominat începutul de partidă, dar după ce a condus cu 5-3, "uraganul Simona" s-a dezlănţuit: opt game-uri consecutive. Poloneza a încercat să reziste, a reuşit două break-uri (unul chiar la zero), dar în momentele în care Simona a revenit pe fază şi-a dat seama că în acea zi era de neînvins. O oră şi 27 de minute i-ar trebuit Simonei să o învingă, pentru a doua oară în carieră. Soarta a făcut ca finala să nu fie avanpremiera confruntării cu Jelena Jankovic din Fed Cup, pentru că jucătoarea din Serbia a fost învinsă în cealaltă semifinală cu 1-6, 6-7 de germana Angelique Kerber. Finala  cu Angelique a durat şi mai puţin (66 de minute) şi n-a fost uşoară pentru jucătoarea romană, încurajată din tribune de părinţii şi de antrenorul ei, Wim Fissette, era de cateva zile în priză şi nu putea fi învinsă. Chiar dacă Angelique venea des la fileu, chiar dacă ştia să-şi valorifice talia, cu mingi liftate, Simona şi-a arătat din nou clasa. În urma acestei noi victorii, Simona Halep va urca pe locul IX în topul WTA, avansand pe poziţia ocupată de Angelique Kerber (care va urca şi ea o poziţie), Sara Errani coborand pe locul X.
Simona Halep nu va părăsi zona Golfului, pentru că săptămana viitoare începe Dubai, cu premii în valoare de două milioane de dolari, unde este cap de serie numărul 7 şi la care va fi prezentă şi liderul mondial, Serena Williams.  Ea va juca în primul tur cu franţuzoaica Alizé Cornet,  iar în caz de victorie se va confrunta cu învingătoarea dintre belgiana Kim Flipkens şi o jucătoare venită din calificări. Schema de calificare arată o posibilă confruntare cu Petra Kvitova în sferturi şi cu Serena în semifinale. La acest turneu participă şi Sorana Cîrstea care va juca în primul tur cu italianca Roberta Vinci, adversara probabilă din turul II fiind Sara Errani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.