Sport

Noul ţar este francez

Ziarul de Vrancea
16 feb 2014 592 vizualizări
Renaud Lavillenie a bătut recordul mondial la săritura cu prăjina, vechi de 23 de ani, chiar la Doneţk, oraşul natal al lui Serghei Bubka

El s-a accidentat, însă, şi nu va participa la Mondialele indoor
Atletul francez Renaud Lavillenie a stabilit, sambătă, la Doneţk, un record mondial la săritura cu prăjina, în sală, cu o performanţă de 6,16 metri. Lavillenie, care spunea de mai multe săptămani că se simte capabil să stabilească un record mondial, a intrat în istorie cu săritura reuşită la 6,16 m din prima încercare. Francezul a depăşit performanţa ucraineanului Serghei Bubka, care în 1993 a reuşit o săritură de 6,15 m în sală şi în 1994 a sărit la 6,14 m în aer liber. "Este incredibil. Nu am folosit niciodată prăjina pentru 6,16 metri. La prima mea tentativă speram să reuşesc o săritură cat mai bună. Am cerut 6,16 pentru că acesta este cel mai bun loc pentru a bate recordul lui Serghei Bubka", a declarat atletul din Franţa. Prezent la reuniunea din oraşul ucrainean, Serghei Bubka, preşedinte al Comitetului Olimpic Ucrainean şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism, nu s-a sfiit să coboare din tribune şi să-l felicite pe noul recordman mondial: "Sunt fericit că Renaud a reuşit să-mi bată recordul mondial chiar în oraşul meu natal", a declarat fostul "ţar" al săriturii cu prăjina. După ce a trecut de 6,16 m, record mondial, el a încercat să treacă la 6,21 m, însă a căzut şi s-a accidentat la piciorul stang.
Renaud Lavillenie s-a născut pe 18 septembrie 1986 la Barbezieux-Saint Hillaire şi a reuşit, în cariera sa să caştige două tilturi europene în 2010 şi 2012, titlul mondial în 2011 şi titlul olimpic în 2013. Deşi mare favorit, Lavillenie a pierdut în acest an titlul mondial la Moscova, în mod surprinzător, în faţa săritorului german, Raphael Holzdeppe. Din păcate pentru el, Renaud s-a accidentat în timpul concursului şi se deplasează cu ajutorul carjelor. Francezul nu va putea evolua la Campionatul Mondial indoor, care se va disputa la începutul lunii martie, în localitatea poloneză Sopot.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.