Sport

Prima oră nonformală de dirigenţie, la Centrul de Tineret Vrancea

Dan Chiriac
12 feb 2014 1396 vizualizări
Proiectul are ca scop dezvoltarea personală a tinerilor

Prima „Oră de dirigenţie... nonformală” s-a desfăşurat în urmă cu două zile la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea. Acţiunea a avut loc cu sprijinul subcomisarului Monica Manolache, de la Compartimentul de Prevenire din Poliţia vranceană, care a fost asistată de consilierul educativ Ionelia Ilie. Şi, pentru că proiectul are ca scop dezvoltarea personală a tinerilor, folosind instrumente nonformale, acesta beneficiază de parteneriatul Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, reprezentat de preşedintele Codrin Bostan şi Cristian Cazacu, directorul Departamentului pentru Concursuri şcolare şi extraşcolare. Tinerii participanţi au fost coordonaţi de alţi doi profesori, formatori şi lucrători de tineret, Genoveva Levarda şi Laura Dumitru, iar discuţiile i-au captivat pe toţi cei prezenţi. „Începand cu anul 2006, tinerii vranceni au avut şansa să se acomodeze cu domeniul IT şi la Centrul de Tineret Focsani ... a fost un aflux de tineri greu de stăpanit ! Totuşi, astăzi, constatăm că ne aflam în plină eră a singurătăţii, a lipsei de comunicare, a stresului multiplu, a falselor conflicte dintre generaţii. Asta, deşi, părinţii tinerilor de astăzi au reclamat acelaşi tip de conflict, la randul lor. „Socializarea” şi „comunitatea” au devenit termeni în contradicţie cu tipul omului modern", spun cei de la Direcţia pentru Sport şi Tineret, care au decis să-i pună la treabă pe lucrătorii de tineret pentru a stimula voluntariatul şi activităţile educaţive nonformale în randul tineretului. Aşa se facă că o serie de formatori, parteneri ai DJST, vor continua dezvoltarea personală şi morală a tinerilor la următoarele „ore de dirigentie ... nonformale. Următoarea temă a proiectului derulat de DJTS este „Limbajul trupului” şi va fi sustinută de către Alina Matei şi Adriana Anghel, eleve ale Colegiului Naţional Unirea, asistate de un grup de specialişti din instituţii publice care lucrează cu tinerii, profesori, formatori şi lucrători de tineret. Proiectul se bazează pe Strategia Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul tineretului 2014-2020, conform Strategiei „Europa 2020” a Comisiei Europene. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.