Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lucescu a refuzat pe Trabzonspor

Ziarul de Vrancea
12 feb 2014 657 vizualizări
Tehnicianul formaţiei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a refuzat oferta de a antrena echipa turcă Trabzonspor, care l-a transferat în această iarnă pe mijlocaşul Alexandru Bourceanu, a anunţat site-ul radikal.com.tr.

"Am un contract ferm şi nici nu mă gandesc să plec de la Doneţk", le-a transmis antrenorul roman oficialilor clubului turc, conform sursei citate.Gruparea turcă Trabzonspor a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Mustafa Reşit Akcay, de comun acord cu acesta. Akcay se afla la conducerea tehnică a echipei din Trabzon din iunie 2013. Mircea Lucescu, în varstă de 69 de ani, a mai pregătit în cariera sa două formaţii turce, Galatasaray Istanbul şi Beşiktaş Istanbul. Lucescu a mai antrenat echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucureşti, Internazionale Milano, dar şi naţionala Romaniei.


Nemţii se bat pe Chiricheş

Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, este urmărit de tehnicienii echipelor Borussia Dortmund şi Bayer Leverkusen. "Internaţionalul roman este deja în atenţia şefului de la Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, ai cărui scouteri au urmărit cu interes progresului jucătorului în campionatul englez. Însă şi antrenorul echipei Leverkusen, Sami Hyypiä, fost căpitan al formaţiei Liverpool, este un fan al fundaşului şi pregăteşte zece milioane de lire sterline pentru un transfer la finalul sezonului", a scris sportdirectnews.com.  Chiricheş a fost transferat vara trecută de la Steaua la Tottenham, pentru 9,5 milioane de euro.

Necazuri pe capul lui Schumi

Germanul Michael Schumacher, aflat în comă după un accident la schi în 29 decembrie, a suferit o infecţie pulmonară, săptămana trecută, în spitalul din Grenoble, unde este internat de anul trecut, informează cotidianul Bild.  Purtătorul de cuvant al lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, nu a dorit să facă nicio precizare în acest sens, mulţumindu-se să declare: "Nu comentăm speculaţiile". La sfarşitul lunii ianuarie, sedativele administrate lui Michael Schumacher au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire, care ar putea dura mult timp. Michael Schumacher, 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat pană acum de două ori, fiind în comă indusă de la internarea sa într-un spital din Grenoble.

"Mitu minte cu neruşinare"

Avocatul clubului Anderlecht Bruxelles, Daniel Spreutels, l-a acuzat pe fostul jucător Marius Mitu că nu a făcut altceva decat să mintă în declaraţiile sale privind meciurile trucate din campionatul belgian de fotbal, informează presa belgiană. Clubul Anderlecht s-a constituit în parte civilă în acest proces de corupţie pasivă împotriva lui Marius Mitu, transferat de la Lierse în 2006, înainte de scandal şi apoi concediat.  "În niciun moment, Mitu nu a dat dovadă de sinceritate. Cand a fost audiat, mereu a minimalizat faptele şi a fost rezervat. Găsim un singur laitmotiv în declaraţiile sale. De fiecare care cand este întrebat, el răspunde: nu ştiu. Marius Mitu a negat tot ce se putea nega şi, niciun moment, nu şi-a asumat responsabilitatea. El nu a încetat să mintă", a spus avocatul Spreutels. Avocatul îi reproşează romanului că a minţit în privinţa banilor pe care îi primea de la antrenorul Paul Put şi de la omul de afaceri chinez Ye Zheyun. "Marius Mitu spune că nu a luat anumite plicuri, aşa cum au făcut mai mulţi coechipieri ai săi, în timp ce mai multe declaraţii ale acestora îl contrazic", a precizat avocatul.

Cazul bricheta, pe spanioleşte

Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune, la meciul cu Atletico Madrid (2-0), din Cupa Spaniei, incident în urma căruia arena Vicente Calderon ar putea fi închisă chiar şi pentru trei partide. Ronaldo a fost lovit de o brichetă galbenă în momentul în care se îndrepta spre vestiare, la pauza meciului, după ce marcase cele două goluri ale madrilenilor.  Deşi iniţial responsabilii arenei au anunţat că agresorul a fost reţinut, ulterior s-a aflat că autorul nu a fost identificat, el reuşind să fugă.  Cristiano Ronaldo a fost înlocuit în minutul 75, însă antrenorul Carlo Ancelotti a afirmat că acesta se simte bine şi nu are niciun fel de probleme. Echipa Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins, cu scorul general de 5-0, formaţia Atletico Madrid, în semifinalele competiţiei. Marţi, Real s-a impus în deplasare, scor 2-0, prin reuşitele lui Cristiano Ronaldo din minutele 6 şi 14, ambele din penalty

Iertare condiţionată

Comisia de Apel a UEFA a decis marţi să ridice suspendarea antrenorului echipei Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, acesta urmand să fie prezent la meciul cu Bayer Leverkusen, din optimile Ligii Campionilor, de la 18 februarie.  Suspendarea nu este însă ridicată în totalitate, tehnicianul urmand să fie supus unei perioade de probă de un an şi rămane cu amenda de 10.000 de euro. Iniţial, Blanc a fost suspendat ca urmare a întarzierii de la meciul cu Benfica Lisabona, din 10 decembrie. PSG a mai înregistrat o întarziere în startul jocului şi la 2 octombrie, tot la un meci cu Benfica, şi la 27 noiembrie, la o partidă cu Olympiakos. La prima încălcare, UEFA a decis ca gruparea PSG şi antrenorul Blanc să primească avertismente. La a doua, clubul PSG a fost amendat şi în cazul lui Blanc s-a decis o sancţiune de un meci cu suspendare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.