Sport

Unde se joacă Romania - Serbia ?

Ziarul de Vrancea
12 feb 2014 560 vizualizări
Partida de Fed este programată în acelaşi timp cu calificările de la turneul BRD şi pentru a se disputa acolo trebuie acordul ATP şi ITF

Meciul Romania-Serbia, din Fed Cup, s-ar putea disputa la Arenele BNR în acelaşi timp cu partidele din calificările turneului BRD Năstase - Ţiriac Trophy, în cazul în care se va primi acordul ATP şi ITF, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac. Meciul Romania-Serbia este programat în perioada 19-20 aprilie, dată ce coincide cu tabloul de calificare la turneul BRD Năstase - Ţiriac Trophy. În 2011, partida de Cupa Davis dintre Romania şi Cehia, scor 0-5, s-a disputat pe un teren amenajat la Centrul Naţional de Tenis şi nu la Arenele BNR, deoarece în aceeaşi perioadă erau programate calificările pentru acelaşi turneu. Turneul masculin de la Bucureşti este o competiţie din cadrul circuitului ATP, iar meciul din Cupa Federaţiei va fi organizat sunt egida ITF (Federaţia Internaţională de Tenis).
George Cosac a afirmat că în cazul în care jucătoarele pregătite de Alina Tecşor-Cercel îşi vor dori să joace pe o suprafaţă rapidă, atunci se va căuta o sală. "Am vorbit cu Alina, ea urma să le contacteze pe fete şi se va juca unde îşi vor dori, dar şi dacă ATP va fi de acord cu ITF cu organizarea meciului la Arenele BNR. Noi am luat deja legătura cu cei ce organizează BRD Năstase - Ţiriac Trophy, pentru că meciul cade exact în calificări. Ei au zis că ne pun baza la dispoziţie fără niciun fel de problemă. În noaptea de duminică vor munci toată noaptea ca să pună baza la punct, pentru că luni sunt obligaţi să dea baza turneului. Rămane de văzut dacă fetele vor dori să joace afară şi dacă ATP se va înţelege cu ITF. E sezonul de zgură, dar dacă fetele vor spune că au o şansă mai mare în sală, atunci vom amenaja un teren rapid. Dacă tot avem şansa să fim gazde, încercăm să ne jucăm şansa pană la capăt", a spus Cosac.
Preşedintele FRT a afirmat că Romania porneşte cu prima şansă în această partidă, deoarece va juca pe teren propriu, însă se aşteaptă la o înfruntare echilibrată. "În primul rand cred că va fi un spectacol pentru fanii tenisului din Romania. În al doilea rand, va fi o întalnire pe viaţă şi pe moarte avand în vedere caracterul sarboaicelor, avand în vedere dorinţa de afirmare a jucătoarelor noastre, faptul că s-au mai bătut între ele şi fiecare are victorie la cineva. Meciul este deschis oricărui rezultat şi cred că noi vom caştiga la limită", a completat Cosac. Oficialul FRT crede că Serbia va veni cu primele sale trei jucătoare, Jelena Jankovic (8 WTA), Ana Ivanovic (12 WTA) şi Bojana Jovanovski (41 WTA), chiar dacă acestea nu au evoluat în meciul contra Canadei din primul tur al Grupei a doua mondiale. "A fost ceva ciudat anul ăsta. Nici băieţii nu au jucat la Cupa Davis şi nici fetele nu au jucat la Cupa Federaţiei. Mi-e teamă că vor veni la baraj, pentru că e pusă în joc reputaţia lor şi nu le va plăcea să pice într-o grupă inferioară", a explicat Cosac.
Echipa Romaniei va întalni, pe teren propriu, la 19 şi 20 aprilie, reprezentativa Serbiei, în barajul pentru Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la sediul ITF de la Londra. Romania a ajuns la baraj în urma celor patru victorii obţinute săptămana trecută în Grupa I a Zonei Euro-africante, în timp ce Serbia a pierdut partida cu Canada, scor 1-3, din turul I al Grupei Mondiale II. Învingătoarea din play-off va evolua în 2015 în Grupa Mondială II, iar învinsa în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Alisa Kleibanova (Rusia) - Stefanie Voegele (Elveţia) 6-3, 6-2; Li Na (China) - Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-1, 5-7, 6-2; Annika Beck (Germania) - Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 6-7, 6-2, 6-2; Sara Errani (Italia) - Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-0, 6-4; Mirjana Baroni (Croaţia) - Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-4, 6-1 (!); Angelique Kerber (Germania) - Karolina Pliskova (Cehia) 7-6, 6-4; Klara Zakopalova (Slovacia) - Ana Ivanovic (Serbia) 4-6, 6-1, 6-3 (!);


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.