Sport

Baschetbaliştii, cu un pas la turneul final

Dan Chiriac
11 feb 2014 519 vizualizări
CSM 2007 LPS Focşani - LPS CSU Piteşti 101-56 (22-11, 37-19, 23-10, 19-16) şi LPS Focşani - Dinamo 81-78, în ultimele două partide la turneul semifinal de baschet

LPS Focşani a terminat cu maximul de puncte primul turneu semifinal al campionatului naţional sub 20 ani şi este cu un pas la faza finală. Jocul rezultatelor a ajutat foarte mult echipa focşăneană, care are avansul a două victorii în faţa celor trei adversare, care şi-au împărţit victoriile în meciurile directe. Echipa pregătită de Mihai Petruţ şi Mircea Petrişor mai are nevoie doar de o victorie la al doilea turneu semifinal pentru a fi sigură de prezenţa la turneul final. Ultimele două victorii obţinute în turneul de la Focşani au venit în mod diferit. Dacă luni seara focşănenii au dat o lecţie de baschet piteştenilor, ieri, meciul cu Dinamo, a fost mult mai echilibrat şi decis abia pe final. A doua partidă a focşănenilor în turneul semifinal de la Polivalentă le-a adus o victorie la mare diferenţă în faţa piteştenilor de la LPS CSU. Scorul final, 101–56, vorbeşte de la sine despre distanţa valorică, aşa cum s-a prezentat, luni seara, între formaţiile din Focşani, respectiv, Piteşti. Dominarea gazdelor a fost totală, de la începutul până la sfârşitul meciului, indiferent dacă profesorii Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor au trimis în teren formula de bază ori pe cea de rezervă. CSM 2007 LPS Focşani a avut o apărare foarte greu de trecut, a combinat rapid şi spectaculos, a recuperat, a finalizat de la distanţă ori de sub panou. Formaţia CSM 2007 LPS Focşani a fost următoarea: Neguroiu – 22 puncte, Mirea – 12, Vechiu – 7, Avram – 11, Anghel – 4, Vîrnă – 10, Caragaţă, ţibîrnă – 19, Halici – 8, Tănase – 2, Chircă – 6.

Surpriză şi meci decis pe final

Ieri au fost programate ultimele două partide ale turneului de la Focşani. CSU Sibiu a reuşit să producă surpriza trecand după prelungiri de LPS Piteşti. Sibienii au obţinut prima victorie şi au rămas în cursa pentru calificare. Partida a fost echilibrată, dar sibienii s-au distanţat în sfertul al patrulea pană la şase puncte. Deşi au avut ocazia să caştige în timpul regulamentar, sibienii s-au precipitat la ultima fază a jocului. Cu toate că aveau un avanataj de două puncte şi mingea, sibienii au încercat un contraatac, în loc să ţină posesia şi să-i forţeze pe piteşteni să facă fault. Jucătorii de la LPS Piteşti au reuşit intercepţia şi au egalat în ultima secundă a timpului regulamentar. Deşi mulţi vedeau echipa din Piteşti favorita prelungirilor, sibienii au gestionat mult mai bine cele cinci minute suplimentare şi s-au impus cu 90-83. LPS Focşani şi Dinamo se luptau pentru prima poziţie în clasament, învingătoarea urmand să termine pe locul întai primul turneu semifinal. Faţa de primele două partide disputate, focşănenii au primit o replică mult mai puternică din partea adversarilor, care s-au ţinut scai pe toată durata partidei. Deşi au condus cu 32-22 în sfertul al doilea, focşănenii au scăzut din turaţie şi s-au văzut conduşi la mijlocul sfertului trei cu 5 puncte, 48-43. Înainte de ultimul act, LPS Focşani avea un avantaj minim, 61-60. Începutul acestuia le-a aprţinut dinamoviştilor care au marcat cinci puncte, un coş de trei şi unul de două şi totul părea pierdut. Un time-out cerut de tehnicienii focşăneni a reechilibrat disputa. LPS a avut mai multă concentrare pe finalul jocului şi s-a impus cu 81-78. Diferenţa putea fi chiar mai mare, dar oaspeţii au mai redus din diferenţă după un coş de trei puncte în ultimele trei secunde. Al doilea turneu semifinal are loc în perioada 30 martie-2 aprilie. Locaţia unde se va desfăşura acest turneu va fi stabilită ulterior. Obiectivul formaţiei focşănene este calificarea la turneul final. (Dan CHIRIAC)
Rezultatele turneului:
Duminică:
Dinamo – CSS Piteşti 65-69
LPS Focşani – CSU Sibiu 94-69
Luni: după închiderea ediţiei
Dinamo – CSU Sibiu 78-54
LPS Focşani – CSS Piteşti 101-56
Marţi:
CSS Piteşti – CSU Sibiu 83-90
LPS Focşani – Dinamo 81-78
Clasament:
1.    LPS Focşani 6p
2.    Dinamo 2p
3.    LPS Piteşti 2p
4.    CSU Sibiu 2p


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.