Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Chiricheş stă şase luni

Ziarul de Vrancea
11 feb 2014 519 vizualizări
Accidentarea la spate suferită de fundaşul echipei Tottenham Vlad Chiricheş este mai gravă decat s-a crezut iniţial, astfel că jucătorul roman va avea nevoie de o pauză de şase săptămani.

Chiricheş este indisponibil de la finalul lunii ianuarie, iar cotrolul medical efectuat de el a relevat o afecţiune mai gravă. Accidentarea romanului este o problemă atat pentru managerul echipei Tottenham, Tim Sherwood, care se confruntă cu multe indisponibilităţi în compartimentul defensiv, cat şi pentru selecţionerul Victor Piţurcă, în perspectiva meciului amical cu Argentina, din 5 martie. Ultimul meci al lui Chiricheş a fost în înfrangerea cu scorul de 1-5, suferită de Tottenham în faţa formaţiei Manchester City, la 29 ianuarie..

Adversar dificil pentru handbalistele clujene

Echipa de handbal feminin "U" Jolidon Cluj va întalni formaţia maghiară Fehervar KC în sferturile de finală ale Cupei EHF, conform tragerii la sorţi de marţi, de la Viena. Manşa tur va avea loc la Cluj în 1-2 martie, returul urmand să se dispute o săptămană mai tarziu în Ungaria. De asemenea, la tragerea la sorţi de marţi au fost decise şi "împerecherile" din semifinale, programate în 5-6 aprilie (turul), respectiv 12-13 aprilie (returul). Astfel, caştigătoarea din dubla manşă dintre "U" Jolidon Cluj şi Fehervar KC va juca în compania învingatoarei din confruntarea Dinamo Volgograd (Rusia) şi Team Esbjerg (Danemarca). "U" Jolidon Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF după ce a eliminat în faza optimilor formaţia turcă Anka Spor, cu scorul general de 66-45, avand dublă victorie.

Mette Klit preia CSM

Antrenoarea daneză Mette Klit va semna un contract valabil un an şi jumătate cu CSM Bucureşti, ea urmand să preia conducerea tehnică a echipei de handbal feminin a grupării din Capitală din 19 februarie. Gruparea bucureşteană a anunţat de asemenea că fostul antrenor al echipei Oltchim Ramnicu Valcea, danezul Jakob Vestergaard, va veni la Bucureşti pentru a participa la convenţia "Handbal pentru copii şi juniori la CSM Bucureşti", programată duminică, 16 februarie, de la ora 10.00 în sala Apolo (Bulevardul Energeticienilor 5, Zona Vitan - Real, sector 3).

Herea a rămas fără antrenor

Tehnicianul Laurent Roussey a fost demis, marţi, din funcţia de antrenor principal al echipei FC Sion, unde este legitimat şi mijlocaşul Ovidiu Herea . Clubul elveţian a precizat că viitorul tehnician va fi anunţat astăzi, iar presa vehiculează numele fostului internaţional italian Ciro Ferrara. FC Sion a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de FC Lausanne, într-un meci în care Herea a înscris golul gazdelor şi apoi a fost eliminat. După disputarea a 20 de etape din campionatul Elveţiei, FC Sion se află pe penultimul loc, cu 17 puncte şi un meci mai puţin jucat.

India, repusă în drepturi

Comitetul Olimpic Internaţional a reintegrat India cu "efect imediat", ceea ce înseamnă că sportivii pot concura sub drapelul naţional la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, a anunţat, ieri , CIO.  CIO a suspendat Comitetul Olimpic Indian la 5 decembrie 2012 ca urmare a intervenţiei guvernului în problemele sportive. În ciuda progreselor, CIO a aşteptat ca indienii să pună în aplicare noile reguli şi să organizeze alegeri transparente pentru conducerea comitetului. Alegerile au avut ieri  şi CIO, care a avut observatori la faţa locului, a decis că s-au respectat regulile. Trei sportivi indieni participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Nadeem Iqbal (schi fond), Shiva Keshavan (sanie) şi Himanshu Thakur (schi alpin). Indienii au defilat la ceremonia de deschidere sub steagul olimpic, ca sportivi independenţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.