Sport

Baschetbaliştii au debutat cu dreptul în turneul semifinal

Dan Chiriac
10 feb 2014 495 vizualizări
CSM 2007 LPS Focşani - CSU Sibiu 94-69 (25-13, 26-10, 13-18, 30-28).Azi focşănenii joacă ultimul meci al turneului, după ce aseară, au disputat partida cu LPS Piteşti

Turneul semifinal al Campionatului Naţional U 20 de la Focşani a început duminică seara în Sala Polivalentă. În primul joc s-au întâlnit Dinamo Bucureşti şi LPS CSU Piteşti. La capătul unui joc echilibrat, dar cu numeroase ratări şi cu un final pe muchie de cuţit, piteştenii au câştigat cu 69-65 pentru că au risipit mai puţine ocazii de a înscrie. Partida vedetă a opus pe CSM 2007 LPS Focşani şi CSU Sibiu. După câteva minute de joc de tatonare, focşănenii au început spectacolul finalizat până la finalul primului sfert, cu 25 de puncte înscrise prin acţiuni de mare frumuseţe. Al doilea sfert a fost similar primului şi s-a încheiat cu 26-10. Cu un avans de 28 de puncte, jucătorii gazde s-au relaxat şi le-au permis adversarilor să recupereze 13 puncte. După un time-out al antrenorilor Mihai Petruţ şi Mircea Petrişor, focşănenii au reînceput să înscrie, dar au pierdut până la finalul sfertului 5 puncte din avantajul de la pauza mare. Sfertul al patrulea, în care în formaţia focşăneană au intrat şi rezervele, s-a încheiat cu 30-28, dar spectacolul a fost o reuşită deplină prin numeroasele reuşite din aruncări de la linia de trei puncte, cele mai multe aparţinând oaspeţilor. Formaţia CSM 2007 LPS Focşani este formată din: Neguroiu, Chircă, Vechiu, Ţibârnă, Vechiu, Avram, Caragaţă, Tănase, Mirea. Aseară au avut loc partidele CSU Sibiu – Dinamo Bucureşti urmat de întâlnirea dintre LSP CSU Piteşti – CSM 2007 LPS Focşani. Dinamo s-a impus cu 78-54 şi a urcat pe locul trei în clasament. Se pare că Sibiul nu va putea emite pretenţii la calificare, urmand ca restul de trei echipe să se bată pentru accederea la turneul final. Foarte importante vor fi meciurile directe dintre Focşani-Dinamo şi Piteşti. Piteştenii au deja o victorie în faţa dinamoviştilor, urmand ca Focşaniul să încerce să caştige cele două partide cu contracandidatele la unul din cele două locuri care asigură prezenţa la turneul final. LPS Focşani a jucat aseară un meci important cu LPS Piteşti, jucat după închiderea ediţiei. Azi, cu începere de la orele 10.00, au loc ultimele partide din cadrul turneului. Astfel, de la orele 10.00 se joacă LPS Piteşti – CSU Sibiu, iar de la orele 12.00 LPS Focşani – Dinamo. Al doilea turneu semifinal are loc în perioada 30 martie-2 aprilie. Locaţia unde se va desfăşura acest turneu va fi stabilită ulterior. Obiectivul formaţiei focşănene este calificarea la turneul final. Asta şi dacă accidentările le vor da pace jucătorilor, care au suferit foarte mult anul trecut din acest motiv. Este posibil ca al doilea turneu semifinal să se joace la Bucureşti sau Piteşti, fiind greu de crezut că Sibiul va emite pretenţii în condiţiile în care nu mai are şanse de calificare. (Dan CHIRIAC)
Programul turneului:
Duminică:
Dinamo – CSS Piteşti 65-69
LPS Focşani – CSU Sibiu 94-69
Luni: după închiderea ediţiei
Dinamo – CSU Sibiu 78-54
LPS Focşani – CSS Piteşti
Marţi:
10.00 CSS Piteşti – CSU Sibiu
12.00: LPS Focşani - Dinamo




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
spectator, acum 3699 zile, 3 ore, 48 minute, 53 secunde
preluare exacta din textul scris de d-l Butuc....Vechiu joaca la dublu, unii jucatori nu sunt mentionati...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.