Sport

Comedie cu letone

Ziarul de Vrancea
9 feb 2014 515 vizualizări
Romania a caştigat grupa la turneul de FedCup de la Budapesta

Echipa Romaniei nu avea cum să piardă şefia grupei B din cadrul turneului grupei I euro-africane de la Budapesta, în cadrul Fed Cup, după două zile, astfel încat, ultima întalnire disputată ieri, cu Letonia, n-a mai contat. Într-adevăr, fetele noastre, au învins cu 2-1 în primele zile Ungaria şi Marea Britanie, iar regulamentul competiţiei spune că în caz de egalitate în clasamentul final între două echipe, contează rezultatul direct, iar cum Marea Britanie şi Ungaria s-au întalnit tot sambătă (au caştigat gazdele cu 2-1), partida cu Letonia a avut un caracter de promenadă. Reamintim că în meciul cu Ungaria, Simona Halep a fost învinsă şi Sorana Cîrstea a caştigat, în faţa britanicelor s-a întamplat exact invers dar în ambele meciuri, dublul Irina Begu / Monica Niculescu au adus punctele victoriei. În faţa Letoniei, căpitanul-nejucător al tricolorelor, Alina Cercel, a luat o decizie ciudată, folosindu-le pe Irina şi Monica la simplu şi pe cele două vedete la dublu, deşi Sorana şi Simona joacă rar dublu şi mai deloc împreună. O explicaţie a fost durerile de genunchi suferite de Sorana în partida anterioară cu Heather Watson, dar şi dorinţa celor două dubliste de a se antrena la simplu în vederea turneelor de săptămana viitoare. Oricum, cele două titulare de sămbătă au învins cu acelaşi scor, 6-3, 6-3. Irina pe juna de 17 ani Jelena Ostapenko (705 WTA) şi Monica pe Diana Marcinkevica (216), "vedeta" echipei baltice. La dublu, multă lume au vrut să le vadă pe cele două "SS" ale noastre, într-o partidă contra unei echipe în care Ostapenko a fost cuplată cu singura dintre cele trei jucătoare baltice din lot care nu a jucat, Darta Emulina. Deznodămantul a fost neaşteptat: la 3-2 pentru romance (serviciu pe serviciul) partida s-a oprit. Iniţial s-a crezut că letonele (conduse) au abandonat şi pe site-ul competiţiei a apărut scorul de 3-0 pentru Romania. Eroarea a fost corectată: Romania a caştigat cu 2-1, motivul invocat al retragerii fiind o durere de stomac a Soranei. Dincolo de speculaţii, se poate spune un singur lucru: ambele echipe au avut treburi grele ieri: Romania - meci cu Ucraina pentru promovare la baraj, Letonia - meci cu Slovenia pentru evitarea retrogradării. Rezultatul nu mai conta.
Ieri, la ora elaborării acestui text, Sorana Cîrstea a învins-o cu 6-3, 6-0 pe ucraineanca Olga Savciuk, jucătoare predilectă de dublu, folosită pentru prima dată în acest turneu. A urmat partida Simona Halep - Elina Svitolina.

Tecău şi Mergea, două valori separate

Caştigători cu mai mulţi ani la Wimbledonul juniorilor, Horia Tecău şi Florin Mergea arată că ar compune un cuplu ideal pentru echipa Romaniei de Cupa Davis. Din păcate, cei doi merg pe căi distincte iar, vizavi de Cupa Davis, cheia se află la Florin, care fie nu se înţelege cu Horia, fie nu se împacă cu Andrei Pavel, refuză elegant convocările la echipă.
În acest week-end ambii tenismeni romani de dublu au caştigat turneele la care au participat. Horia Tecău a obţinut primul său succes împreună cu olandezul Jean-Julien Rojer. Ei au caştigat turneul de 485.760 euro de la Zagreb, învingand în semifinale perechea Marcelo Demoliner/Purav Raja (Brazilia/India), cu 7-6, 3-6, 10-6 şi în finală cu 3-6, 6-4, 10-2 un cuplu mult mai puternic, Philipp Marx/Michal Mertinak (Germania/Slovacia). Florin, împreună cu austriacul Oliver Marach, a caştigat un turneu de aceeaşi valoare, în Chile, la Viña del Mar. În cazul lui Mergea şi Marach, proba de foc a fost în semifinală, cand au învins un cuplu foarte puternic şi omogen, format din spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, favoriţi principali. Florin şi Oliver au caştigat cu 6-7, 6-1, 10-7. Finala a fost mult mai simplă cu favoriţii nr. 2: 6-3, 6-4 contra perechii columbiene Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.