Sport

Misiune grea în faţa liderului Romaniei

Dan Chiriac
7 feb 2014 505 vizualizări
Progresul Focşani - Autobergamo Fiat Deva, azi, orele 16.00, în liga întai de futsal

Echipa de futsal Progresul Focşani va disputa azi partida din cadrul etapei a treia a returului din liga întîi. Focşănenii vor juca, cu începere de la orele 16.00, la Sala Polivalentă, în comapnia unei foste campioane a Romaniei. Cip Deva a dominat futsalul din Romania ani buni, dar apoi a pierdut suportul financiar al principalului sponsor şi a căzut pană în liga a doua, apoi s-a desfiinţat. Cu un alt sponsor, echipa din Deva a reapărut în această ediţie de campioant cu ganduri mari. Deva i-a transferat pe fraţii Lupu şi pe Matei, trei dintre componenţii de bază a naţionalei Romaniei, care a ajuns pană în sferturile de finală la Campionatul European din Belgia, care are programată azi marea finală. Formaţia hunedoreană şi-a propus în acest an să ajungă pe primele locuri în clasament, gandindu-se chiar şi la titlul naţional. În aceste condiţii, misiunea focşănenilor nu va fi deloc uşoară. Progresul va încerca să ofere o replică cat mai bună unei echipe valoroase, bazandu-se şi pe aportul publicului. „Ştim valoarea adversarului, dar vrem să facem un meci foarte bun şi să nu pierdem”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Meciul va fi condus de Sebastian Capţan – Galaţi  şi Daniel Deca – Brăila. Rezervă va fi Emil Ganea- Oneşti, iar observator băcăuanul Robert Ghioane. Progresul se va baza la jocul de duminică pe următorii jucători: Borş, Ivanciu, Ungureanu, Ilaş, Burcăcel, S. Sava, Stanciu, Dumitriu, Sorin Popa, Ciornei, Prodan şi Chilindar. În perioadă de pauză competiţională focşănenii au disputat un singur meci de pregătire cu United Galaţi. Progresul a cedat cu 10-3, dar diferenţa mare de scor a fost stabilită pe finalul jocului. În acest moment, Progresul Focşani se află pe locul nouă în liga întai, cu 11 puncte. Focşănenii se află la o singură lungime de poziţia a opta, cea care asigură ultimul loc din play-off. Liga întai a rămas fără Smart Ionescu Bucureşti, echipă ce a fost exclusă din campionat, astfel încat în partea a doua a sezonului mai activează doar 11 echipe. Liga întai de futsal se reia după pauza de iarnă. În această perioadă, echipa naţională a disputat meciurile la Campionatul European. Romania a caştigat meciul cu Belgia şi le-a pierdut pe cele cu Ucraina şi Rusia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.