Sport

Arbitru de fotbal, actor într-o piesă de teatru la Casa de Cultură

Dan Chiriac
6 feb 2014 1144 vizualizări
Focşăneanul Vlad Basarabescu, student la actorie în Bucureşti, va fi protagonistul unei piese de teatru ce se va juca pe 21 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Focşani. Alături de colega sa de facultate, Mihalea Drăghici, Vlad Basarabescu va pune în scenă piesa “Penalty” în care vorbeşte de încercările prin care poate trece ca arbitru de fotbal

De altfel, Vlad este arbitru de fotbal în Colegiul Judeţean Vrancea, dar a renunţat temporar la activitate, fiind plecat la studii în capitală. Vlad a jucat fotbal la FC Mărăşeşti şi la Liceul cu Program Sportiv Focşani, dar talentul său actoricesc şi l-a demonstrat încă de pe băncile liceului. Piesa de teatru îl pune în situaţia de a arbitra un meci în Azerbadjan, cu naţionala Rusiei. Oficialul gazdelor, care de fapt este un membru al Forului European - UEFA, îl pune la diferite încercări pe centralul partidei de fotbal. Arbitrul este ameninţat că va rămane fără tată dacă nu va acorda un penalty pentru gazde, dar îi sunt oferite şi servicii sexuale pentru a avantaja această echipă. Astfel, Haward Robertson, arbitru FIFA, se trezeşte în camera sa de hotel din Baku mahmur după petrecerea de bun venit. Acesta face cu greu faţă încercărilor frumoasei Yellena (translatorul său) de a-l convinge să acorde un penalty nemeritat echipei gazdă. Spectacolul are loc vineri, 21 februarie, de la orele 17.00. Preţul biletului de intrare este de 10 lei. Penalty, adaptare după Stephen Smith, este o comedie încadescentă, ce propune spre dezbatere problema cinstei şi raportarea acesteia la etică şi morală. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Fani, acum 3702 zile, 3 ore, 20 minute, 26 secunde
Da ! Asa este ,Vlad Basarabescu este din Marasesti si ne mandrim cu el !!! Se pare ca Dumnezeu a vrut ca Nae Lazarescu sa aiba descendent tot in judetul nostru ! Succes Vlad !!!
mda, acum 3702 zile, 4 ore, 32 minute, 27 secunde
Vlad Basarabescu este din Marasesti...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.