Sport

CSS Adjud, cantonament la Slănic Moldova

Dan Chiriac
5 feb 2014 810 vizualizări
In staţiunea băcăuană se pregătesc atleţii şi handbaliştii de la CSS Adjud

CSS Adjud, cel mai puternic club care funcţionează în municipiul de pe Trotuş, se pregăteşte pentru sezonul de iarnă-primăvară. În staţiunea băcăuană s-au aflat handbaliştii de la CSS Adjud, dar şi atleţii pregătiţi de soţii Camelia şi Ioan Ciortan. 27 de atleţi sub coordonarea antrenorilor  au urcat timp de cinci zile la Slănic Moldova pentru a-şi încărca bateriile.  Pe perioada cantonamentului, sportivii s-au pregătit pe pantele din staţiunea băcăuană. Programul de pregătire a cuprins mai multe şedinţe în fiecare zi. “Sunt 27 de atleţi care se preăgtesc la Slănic Moldova. Avem condiţii foarte bune la hotel.  Suntem alături de handbaliştii de la CSS Adjud în acest cantonament”, ne-a spus profesorul Ioan Ciortan. Acesta a vorbit şi de obiectivele clubului pentru sezonul de iarnă. “Urmează zonele de calificare la finala campioantului naţional. În luna februarie ne pregătim să mergem la faza finală a campionatelor naţionale. Avem speranţe ca şi în acest an, atleţii noştri să obţină medalii naţionale”, ne-a mai precizat antrenorul. Anul trecut, sportivii de la CSS Adjud au obţinut zeci de medalii la întrecerile naţionale, îndeplinind astfel obiectivul propus de conducera clubului.

Record doborat după 23 de ani

Soţii Ciortan au fost bucuroşi şi la aflarea veştii că elevul lor Ionuţ Zăizan a reuşit să doboare un recor dvechi de 23 de ani. Într-un concurs la Viena, adjudeanul a doborat recordul naţional la 1.500 de metri. “Este sportivul crescut de noi şi ne mandrim cu performanţele ce le realizează acum la clubul Ştiinţa Bacău”, ne-a mai spus Ioan Ciortan. Handbaliştii de la CSS Adjud se pregătesc la randul lor pentru faza a doua a campionatului naţional. Handbaliştii adjudeni au avut în ultimii ani clasări foarte bune la turneele finale ale juniorilor. Familia Dumitru a scos pe bandă rulantă jucători care au ajuns în liga întai sau în Divizia A. Şcoala adjudeană de handbal este considerată una dintre cele mai productive din zona Moldovei. Cel mai bun produs al acestei şcoli de handbal este Ionuţ Rotaru, jucătorul echipei Ştiinţa Bacău, care a ajuns titular şi în echipa naţională a Romaniei, care în luna ianuarie a obţinut calificarea în barajul pentru calificare la campionatul mondial din Qatar. Adversara Romaniei la baraj va fi puternica echipă a Suediei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.