Sport

A trimis acasă banii pentru blat

Ziarul de Vrancea
5 feb 2014 431 vizualizări
In procesul de la Bruxelles, fostul fotbalist roman Marius Mitu a spus că nu i-a returnat suma plătită chinezului Ye Zheyun Marius Mitu a declarat în procesul de corupţie din fotbalul belgian, că nu a returnat omului de afaceri Ye Zheyun banii primiţi pentru trucarea unui meci, aşa cum au făcut coechipierii săi după ce partida nu s-a încheiat cu scorul aşteptat de chinez, deoarece îi trimisese în Romania.

În procesul la Bruxelles, au fost audiaţi antrenorul secund al echipei Lierse, Patrick Deman, şi jucătorii Yves van der Straeten, Laurent Delorge, Igor-Sasa Nikolovski, Cliff Mardulier şi Marius Mitu.  Potrivit publicaţiei La Derniere Heure, împreună cu antrenorul principal Paul Put şi cu Ye se stabilise ca Lierse să piardă meciurile cu FC Bruges şi cu Anderlecht, dar la ultima partidă scorul final a fost 1-1. Înaintea celor două meciuri, Put a împărţit bani celor implicaţi, în plicuri primite de la omul de afaceri chinez. Deman a declarat în faţa instanţei că după această ultimă partidă cei care au primit bani, el şi unii jucători, au returnat sumele lui Ye. Nu însă şi Mitu, care a precizat la audierile de ieri că trimisese plicurile în Romania, familiei sale.  Marius Mitu este inculpat în procesul privind corupţia din fotbal belgian, ce a început luni, la Bruxelles, şi în care principalul acuzat este Ye Zheyun. În proces sunt implicate 31 de persoane, în special jucători şi antrenori suspectaţi de corupţie în campionatul Belgiei, în perioada 2004-2006. În urma unei anchete s-a stabilit că s-au pariat sume importante din China pe meciuri din campionatul belgian, alimentandu-se reţelele infracţionale implicate în pariurile sportive. Jucătorii, majoritatea de la cluburi aflate în dificultate, ar fi acceptat să piardă meciuri în schimbul unor sume de bani. De asemenea, responsabilii cluburilor ar fi acceptat să participe la trucarea meciurilor, în schimbul unui ajutor financiar de la Ye Zheyun.  Acuzaţiile din acest dosar sunt de corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Procesul ar putea dura peste o lună, iar federaţia belgiană reclamă daune, considerand că au fost afectate imaginea şi integritatea sportului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.