Sport

Rapid, marfă de tarabă

Ziarul de Vrancea
4 feb 2014 781 vizualizări
Nicolae Sarcină, patronul magazinelor "Succes" ar putea fi viitorul patron al grupării fotbalistice Rapid Bucureşti

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că, împreună cu partenerul său Nicolae Cristescu, negociază cu mai multe persoane vanzarea clubului, el precizand că "este momentul ca altcineva să preia" gruparea giuleşteană. "Eu nu am cumpărat Rapidul pentru a-l ţine să îmi fac imagine sau reclamă. L-am cumpărat pentru a-l salva, deoarece se afla într-o situaţie foarte grea. Iar acum e momentul ca la Rapid să vină altcineva. Deocamdată suntem în negocieri cu mai multe persoane. Nu am semnat nimic, vom vedea ce se va întampla", a declarat Adrian Zamfir. El a adăugat că poate oferi informaţii detaliate despre negocieri. "Nu putem divulga numele celor cu care negociem şi nici dacă vom vinde întregul pachet de acţiuni pe care îl deţinem sau doar o parte. Totul depinde de ceea ce vor persoanele cu care discutăm", a explicat Zamfir.
Conform www.prosport.ro, omul de afaceri care negociază achiziţionarea clubului Rapid este Nicolae Sarcină. în varstă de 44 de ani. Sarcină deţine lanţul de magazine "Succes", cu peste 200 de unităţi în întreaga ţară. Averea acestuia este estimată la aproximativ 50 de milioane de euro. Aceasta este a doua tentativă a actualilor proprietari ai FC Rapid de a vinde clubul după negocierile de la începutul sfarşitul anului trecut purtate cu un grup de investitori străini şi romani. Preşedintele clubului, Nicolae Manea, declara la 10 ianuarie că tratativele sunt avansate, dar după numai o săptămană a afirmat că a devenit sceptic în privinţa realizării tranzacţiei din cauza datoriilor vechi ale grupării giuleştene.
Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos. Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amanată în mai multe randuri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori, ultimul termen fiind stabilit pentru 14 februarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.