Sport

Olanda, surpriza primei zile

Ziarul de Vrancea
4 feb 2014 654 vizualizări
Jucătoarele din Ţara Lalelelor au învins Croaţia în prima zi a turneului de la Budapesta pentru Fed Cup * Romania debutează astăzi contra Ungariei

Ieri au început la Budapesta întrecerile din grupa I Euro-Africană a competiţiei de tenis pentru echipe feminine, Cupa Federaţiei (Fed-Cup). În grupa A, echipa Belgiei a învins Luxemburg cu 3-0, iar Olanda a dispus cu acelaşi scor de Croaţia, rezultat oarecum surprinzător. Rachel Hogenkamp (205 WTA) a învins cu 4-6, 7-5, 7-5 de Petra Martic (104), iar Kiki Bertens (124) a trecut cu 6-2, 6-4 de Donna Vekic (107). La dublu, perechea Bertens / Michaella Krajicek a depăşit cuplul croat Darija Jurak / Petra Martic cu 7-5, 6-2. Căpitanul nejucător al Croaţiei este fosta vedetă, Iva Majoli, fostă caştigătoare la Roland Garros.
În schimb, victoria Belgiei asupra Luxemburgului a fost una scontată, echipa din Marele Ducat fiind lipsită de cea mai valoroasă jucătoare, Mandy Minella: Alison van Uytvank (114) - Claudine Schaul 6-1, 6-7, 6-1; Yanina Wickmayer (73) - Anne Kremer (1024) 6-4, 6-4; Wickmayer / An-Sophie Mestach - Kremer / Schaul 6-2, 6-2.
Astăzi, de la ora 17:00, într-un meci transmis de DolceSport, echipa Romaniei, formată din Simona Halep (10), Sorana Cîrstea (26) la simplu şi Monica Niculescu / Irina Begu (la dublu) debutează în grupa B, cu echipa gazdă a turneului, Ungaria cu Timea Babos, Reka Jani, Agnes Bukta şi Szabina Szlavikovics. În aceeaşi grupă, Marea Britanie întalneşte Letonia.  "Anul trecut am fost accidentată la spate şi nu am putut juca. în acest an avem o echipă bună, toate suntem în Top 100 şi sper să reuşim promovarea. Avem o mare şansă. Este important că nu vom evolua în toate meciurile, deoarece avem şi un dublu bun acum. Am avut parte de o tragere bună, dar fiecare meci va fi greu. Va fi o presiune în plus, deoarece jucăm pentru ţară. De data asta sper să se termine bine", a spus Simona Halep, cea mai bună jucătoare din Romania.  Caştigătoarele celor patru grupe se vor întalni în semifinale, care vor desemna echipele ce vor susţine baraje pentru promovarea în Grupa Mondială II.
* Perechea Florin Mergea/Oliver Marach (Romania/Austria), cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Viña del Mar (Chile), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de dolari. Mergea şi Marach au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 5-7, 11-9, după o oră şi 48 de minute, cuplul columbian Santiago Giraldo/Alejandro Gonzalez. În sferturile de finală, Florin Mergea şi Oliver Marach vor întalni învingătorii partidei dintre perechea italiană Paolo Lorenzi/Filippo Volandri şi cuplul argentinian Federico Delbonis/Leonardo Mayer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.