Sport

Acuzaţii tulburătoare în scandalul din Belgia

Ziarul de Vrancea
4 feb 2014 448 vizualizări
Fostul antrenor al echipei La Louvière spune că era ameninţat cu moartea lui şi a întregii familii, precum şi cu violarea fiicei de către chinezul Ye Zheyun * în acest scandal este implicat şi fotbalistul roman Marius Mitu

Gilbert Bodart, fostul antrenor al echipei La Louvière, a declarat, luni după-amiază, în cadrul procesului privind meciurile trucate din Belgia, în care este inculpat alături de mai multe persoane, printre care şi romanul Marius Mitu, că a fost ameninţat cu moartea de omul afaceri chinez Ye  Zheyun. Bodart, fost internaţional belgian, a declarat în faţa instanţei că a participat la aranjarea unor partide din cauza presiunii şi ameninţărilor la care a fost supus de omul de afaceri chinez, care a ocupat şi postul de preşedinte al grupării la La Louvière. "Într-o seară, am fost chemat de domnul Ye la o întanire la un hotel din Bruxelles. Cand am ajuns, i-am spus rezultatul final al meciului Lokeren-Anderlecht (scor 2-2). Asta l-a scos din sărite, pentru că meciul nu trebuia să se termine aşa. Împreună cu mai mulţi oameni de-ai lui am mers într-o cameră unde se aflau mai multe bate de base-ball. M-a ameninţat, pe mine şi pe familia mea, pentru a aranja următorul meci al echipei La Louvière, cu Saint Trond. Voia să pierd meciul la cinci goluri. Dacă nu făceam asta, mi-ar fi violat fiica şi mi-ar fi ucis familia şi pe mine. Am făcut-o şi m-am temut că o să-mi pierd postul", a afirmat Bodart, potrivit presei belgiene.
Fostul portar a povestit apoi că după acest meci cu rezultat trucat a decis să acţioneze împotriva dorinţelor lui Ye şi să joace la victorie următoarele partide. Ameninţările au devenit şi mai explicite, a adăugat el. "Săptămana următoare, am caştigat cu 2-0 meciul cu Beveren. A trebuit să mă ascund pană la 03.00 dimineaţa, pentru că Ye şi oamenii lui mă aştepau cu pistoale. Ye a dispărut apoi în Franţa. Înainte de ultimul meci, cu Anderlecht, m-a sunat şi mi-a cerut să pierdem la o diferenţă de trei goluri. Am făcut 0-0. Am fost din nou ameninţat, dar m-am dus totuşi acasă. Am plecat în stagiu de pregătire în Turcia şi credeam că totul s-a terminat, că eram un antrenor liber. Dar două săptămani mai tarziu totul a reînceput. La un antrenament, un Porsche Cayenne a oprit în parcare. Patru tipi au coborat cu un sac de bancnote spunandu-mi: «dacă pierzi la trei goluri, sacul ăsta este al tău». Reacţia mea a fost să dau un şut sacului. Apoi a trebuit să mă izolez o lună în Normandia", a menţionat Bodart în faţa instanţei.
Marius Mitu se numără printre cele 31 de persoane implicate în procesul de corupţie în fotbal, ce a început luni, la Bruxelles, şi în care principalul acuzat este omul de afaceri chinez  Ye Zheyun, dispărut de mai multă vreme. În proces sunt acuzate 31 de persoane, în special jucători şi antrenori suspectaţi de corupţie în campionatul Belgiei, în perioada 2004-2006. Mitu este aşteptat astăzi la audieri.
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.