Sport

Cand doi se ceartă, al treilea caştigă

Ziarul de Vrancea
3 feb 2014 576 vizualizări
Miracol în Primera Division: eşecul Barcelonei şi semieşecul Realului, au propulsat Atletico Madrid pe primul loc

După multă vreme, s-a întamplat minunea. Barcelona nu mai este liderul campionatului spaniol şi poate să mulţumească bascilor de la Bilbao pentru că n-au coborat pe locul III. Aceasta s-a întamplat în cadrul etapei a XXII-a şi de  vină este înfrangerea suferită de "extratereştri" pe "Nou Camp", cu 2-3 în faţa Valenciei, care pare schimbată mult în bine după înlocuirea sarbului Miroslav Dzukic cu Juan Antonio Pizzi pe banca tehnică. Duminică seara, Atletico Madrid a învins, pe "Vicente Calderon" cu 4-0 pe Real Sociedad, noul venit Diego Ribas înscriind la meciul de debut, după golurile marcate de David Villa, celălalt Diego (Costa) şi Miranda. Astfel, Atletico Madrid a urcat pe prima poziţie a clasamentului campionatului de fotbal al Spaniei, postură în care nu s-a mai aflat din 12 septembrie 2010. Gruparea de pe "Vicente Calderon" a reuşit, totodată, să egaleze recordul de 23 meciuri consecutive fără înfrangere, pe care îl stabilise în 2012, înregistrand acum o serie de 18 victorii şi 5 egaluri. Madrilenii au suferit ultimul eşec pe 19 octombrie, în faţa formaţiei Espanyol Barcelona, aceasta fiind de altfel singura lor înfrangere înregistrată în 36 de meciuri disputate în acest sezon, în campionat, Cupa Regelui, Supercupa Spaniei şi Liga Campionilor. Barcelona ar fi putut fi depăşită şi de marea sa rivală, Real Madrid, dar aceasta nu a reuşit decat o remiză la Bilbao, scor 1-1. Jese Rodriguez a marcat pentru "merengues" în min. 65, bascii egaland prin Ibain Gomez ('73). Două minute mai tarziu, startul echipei madrilene, Cristiano Ronaldo, a fost eliminat pentru împingerea advesarului Gupergi, după ce acesta l-a îmbrancit pe deţinătorul "Balonului de Aur", gest agravat de o purtare ireverenţioasă a jucătorului faţă de arbitrul de rezervă.
În acest moment, Atletico devansează cu trei puncte în clasament marile echipe, Barcelona şi Real Madrid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.